سفر شرق

سفر شرق

سفر شرق

هرمان هسه و 1 نفر دیگر
3.2
6 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

8

«سفر شرق» «هرمان هسه» (1877-1962)، متعلق به سومین دوره از دوره های چهارگانة خلاقیت ادبی اوست. این سفر، ماجرای سیر و سلوک عرفانی ـ معرفتی ناموفق و روایت سفری ناتمام و نیمه کاره است که به وسیلة یکی از هم سفران، با نام مستعار «O.O» بیان و روایت شده است. «سفر شرق» روایت سفری بس پرپیچ و خم و شگفت انگیز، سرشار از بن بست ها و بیراهه های غلط انداز است. برای عبور از فراز و نشیب تردیدهای گمراه کننده و رسیدن به آزادراه یقین و ایمان. در این سفر، راوی با گروه های کوچک و بزرگ بسیاری هم سفر می شود، این گروه ها گاه به هم می پیوندند و درهم ادغام می شوند، و گاهی از هم جدا می شوند و هریک به راه خود می روند.

لیست‌های مرتبط به سفر شرق

یادداشت‌های مرتبط به سفر شرق

            این کتاب، یکی از کتابای کم‌حجم این نویسنده است که گفته میشه شخصی‌‌ترین و پررمزورازترین اثرشم هست.

در مقدمه زندگی‌نامه‌ای از نویسنده و نکاتی درمورد بعضی از آثارش (گرگ_بیابان، دمیان، سیذارتا یا سیدارتا و ...) آورده شده که به‌نظرم بیشتر به درد افرادی میخوره که قبلا خوندنشون و البته درمورد خود این کتاب هم نکات جالبی ذکر کرده که از اسپویل خالی نیست.

راوی ه. ه (هرمان هسه) میخواد داستان سفری رو بنویسه که با گروهی از افراد مجمع -که گروهی با قدمت طولانی و قوانین و مقرارت مشخص هستند- واردش شده و سفریه که نه به‌وسیلۀ وسایل حمل و نقل بلکه به‌نوع دیگری اتفاق میوفته و نوعی سفر روحانیه که البته به‌نوعی به توهمات ناشی از مصرف مواد مخدر شباهت داره که امکان مصرفشون توسط نویسنده تکذیب شده.

میتونم بگم تقریبا دوسوم ابتدایی کتاب میتونه خیلی جذاب نباشه اما هرچه به پایانش نزدیک‌تر میشیم، دنبال کردنش هیجان‌انگیزتر میشه.

باید بگم با شناختی که از نویسنده دارم پایانش برام ساده نبود، خیلی قابل تأمل بود و حتی یه‌جاهایی منو یاد سیذارتا انداخت.

دوتا نقد ازش پیدا کردم که جز اون‌ نکته‌ای که بالاتر ذکر کردم و اشاره به اینکه مجمع اشاره به اعتراض سیاسی رمانتیست‌ها داره و این کتاب شرح سیر معنوی انسان به‌سوی کماله به چیز خاص دیگه‌ای اشاره نکرده بودن.