بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

حواس پرتی مرگ بار: دو جستار برندۀ جایزۀ پولیتزر

حواس پرتی مرگ بار: دو جستار برندۀ جایزۀ پولیتزر

حواس پرتی مرگ بار: دو جستار برندۀ جایزۀ پولیتزر

جین واینگارتن و 2 نفر دیگر
4.0
19 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

23

خواهم خواند

11

در این کتاب، دو جستاری را می خوانید که واینگارتن به خاطرش در سال های 2008 و 2010 جایز? پولیتزر را در شاخ? «نویسندگی شاخص» برده است: «مرواریدهایی قبل از صبحانه» ماجرای یکی از بهترین ویولن نوازان دنیا، جاشوا بل، است که یک روز صبح کنار راهروِ یک ایستگاه مترو می ایستد و برخی از مهم ترین قطعات تاریخ موسیقی را با استادیِ تمام می نوازد. در همین حال، تیمی از روزنام? واشنگتن پست شرایط را زیرنظر دارند و مخفیانه از آن تصویر می گیرند. برخلاف تصور، نوازندگی جاشوا بل تقریباً توجه کسی را جلب نمی کند و مردم باعجله و بی اعتنا از کنارش می گذرند. «حواس پرتی های مرگ بار» هم از ماجرای پسربچ? بیست ویک ماهه ای شروع می شود که در اثر حواس پرتیِ پدرش در صندلی عقب ماشین جا می ماند و در اثر گرمازدگی جان خود را از دست می دهد. هر دوِ این جستارها به طور کامل بازنمایی از دنیای نویسندگی واینگارتن اند.

یادداشت‌های مرتبط به حواس پرتی مرگ بار: دو جستار برندۀ جایزۀ پولیتزر

            دو جستار خوب و خوش‌خوان که تاثیرات دنیای مدرن را بر زندگی ما نشان می‌دهد. در جستار اول با ویلن نوازی «جاشوا بل» یکی از بهترین ویلن نوارهای دنیا روبرو هستیم که در ایستگاه متروی شلوغی می‌نوازد و مخاطب چندانی درگیر آن نمی‌شود. نویسنده و تیمش با افرادی که از آنجا می‌گذرند، مصاحبه می‌کنند و دنبال دلیل این بی‌تفاوتی نسبت به نوازنده‌اند. شاید دغدغه‌های کاری و درگیری فکرشان آن‌ها را بی‌تفاوت کرده. جالب اینکه بعضی از افراد که می‌فهمند کنسرت‌های این نوازنده بسیار گران است، حسرت می‌خورند که کنسرتی رایگان را از دست داده‌اند! انگار معیار پذیرش هرچیزی ارزش مادی آن است.
جستار دوم ما را به فکر وا می‌دارد که شاید این اتفاق روزی هم برای ما اتفاق بیوفتد. فراموشی مرگباری که نتیجه مشغولیت‌های دنیای امروز است. مصاحبه با افرادی که فرزندانشان را در خودرو جا گذاشته‌اند و باعث مرگشان شده‌اند. نویسنده در این جستار دنبال علت این فراموشی است و خواننده به این نتیجه می‌رسد که شاید خودش هم روزی دچار این فراموشی شود. 
این بی‌تفاوتی‌ها و این فراموشی‌ها شاید منشأ یکسانی دارند و آن هم درگیر شدن بیش از اندازه انسان امروز است که دمی برای لذت بردن از زندگی و فکر کردن ندارد.