بررسی شخصیت در فیلم های تاریخی - مذهبی

بررسی شخصیت در فیلم های تاریخی - مذهبی

بررسی شخصیت در فیلم های تاریخی - مذهبی

اعظم فرجامی و 1 نفر دیگر
0.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

موضوع پژوهش حاضر، بررسی شخصیت و شخصیت پردازی در فیلم های تاریخی ـ مذهبی بر اساس هفت سریال و فیلم سینمایی مطرح ایرانی است. این سریال ها و فیلم ها عبارتند از: «امام علی (ع)»، «روز واقعه»،» تنهاترین سردار»، «ولایت عشق»، «مسافر ری»، «معصومیت از دست رفته» و «مختارنامه». نگارنده پس از تعریف اصطلاحات لازم، این فیلم ها را به صورت مختصر معرفی کرده و سپس، انواع شخصیت هایی که نویسنده در این گونه فیلم ها بر اساس میزان پای بندی به واقعیت خلق می کند را مورد بررسی قرار داده است. تحلیل نشانه ها و شیوه های خاصّ بیانی و اجرایی شخصیت مثبت و منفی در فیلم های تاریخی ـ مذهبی و شرح ویژگی های جنبی طرح شخصیت مانند لباس، صحنه پردازی و بازیگری از دیگر مباحث مندرج در این پژوهش است.

یادداشت‌های مرتبط به بررسی شخصیت در فیلم های تاریخی - مذهبی

🔻 برای نگ
          🔻 برای نگارش پایان‌نامه حدود دو‌سوم کتاب رو مطالعه کردم؛ اما تحمل محتوای کتاب انقدر برام سخت بود که با عصبانیت پرتش کردم یه گوشه!

🔻 متاسفانه کتاب پر از اظهار نظرهای سلیقه‌ای و نقدهای ذوقی دربارهٔ سریال‌های تاریخیه. عنوان کتاب این ذهنیت رو ایجاد می‌کنه که قراره دربارهٔ شخصیت‌پردازی در فیلم‌های تاریخی-مذهبی اطلاعاتی کسب کنیم؛ اما نویسنده که سواد سینمایی هم نداره و درام رو نمی‌شناسه، به مسائل مسخره و بی‌اهمیتی مثل هیکل و طرز لبخند زدن فریبرز عرب‌نیا در مختارنامه یا آستین لباس امام رضا و خط اتوی لباس فلان بازیگر پرداخته! در بخش دیالوگ‌نویسی هم کتاب اطلاعات گمراه‌کننده‌ای میده. مثلا نویسنده ادعا می‌کنه در زبان فارسی فعل «سخن کردن» نداریم، درحالی‌که با یک جست‌وجوی ساده در لغت‌نامهٔ دهخدا و پیکرهٔ فرهنگستان می‌شه ده‌ها نمونه از کاربرد این فعل در اشعار فارسی پیدا کرد!

🔻 رفتم دربارهٔ سابقه و رزومهٔ نویسنده تحقیق کردم. متوجه شدم ایشون مدرک معارف اسلامی دارند و در دانشگاه خوارزمی تدریس می‌کنند و چند مقاله دربارهٔ سند احادیث و روایات شیعه نوشتند. چرا باید چنین فردی بدون هیچ پیش‌زمینه و دانشی در زمینهٔ ادبیات نمایشی و سینما، کتاب آموزشی دربارهٔ «شخصیت‌پردازی» بنویسه؟ اون هم با کلی اطلاعات غلط و مطالب پیش‌پاافتاده که بیشترش رونوشت از مقالات دیگرانه! مگر با خوندن یک کتاب از سید فیلد یا یکی دو مقاله دربارهٔ سریال امام علی و مختارنامه می‌شه کتاب پژوهشی و آموزشی نوشت؟

🔻 حیف از کاغذها و درخت‌هایی که بابت چاپ این اباطیل به هدر رفتند و حیف از وقت دانشجوهایی که فکر می‌کنن در این کتب و مقالاتِ به‌ظاهر پژوهشی ممکنه مطلب مفیدی پیدا بشه!
        

36