غرور و تعصب
خواندهام
1,140
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
جین آستن نویسنده قرن 18و 19 و متولد انگلستان است. غرور و تعصب دومین کتاب و یکی از چهار اثر کامل و مشهور جین، که بنا به قول منتقدانش بهترین کتاب اوست. آستن غرور تعصب را «فرزند دلبند من» میخواند. او نویسندگی را از نوجوانی آغاز کرد و غرور و تعصب در 21 سالگیاش نوشت؛ کتابی که تا مدتی مورد قبول ناشران نبود و 17 سال بعد بدون ذکر نام نویسنده و تنها با نام «یک خانم» و عنوان «تأثرات اولیه» منتشر شد. به نظر منتقدان جین آستن او هم طنزپردازی خوش قریحه است و هم در شناخت خلقیات و روحیات آدمها نبوغ دارد، به همین دلیل شخصیتهای آثار او کاملا ملموس و قابل فهم هستند. غرور و تعصب داستان درگیریهای عاطفی دو خواهر به نامهای جین و الیزابت است. این دو، فرزندان بزرگ خانوادهاند و در چالش انتخاب همسر قرار دارند. مواجهه عاطفی جین با مردی مغرور ولی خوش مشرب و درگیری و مواجهه الیزابت با جوانی متعصب و خودخواه، داستان غرور و تعصب را رقم میزند. آستن در ضمن این داستان خانوادگی، به بررسی و تحلیل روانشناختی روابط فردی و اجتماعی میپردازد. برای ذکر چند نمونه از بهترین ترجمه غرور و تعصب میتوان به ترجمه رضا رضایی منتشرشده در نشر نی، ترجمه شمس الملوک مصاحب منطبع در دو نشر جامی و انتشارات علمی و فرهنگی، ترجمه کیوان عبیدی آشتیانی برای انتشارات افق و همچنین ترجمه پروین ادیب که در نشر کتاب پارسه چاپ شده است، اشاره کرد.