0.0 0 یادداشت

1396/6/29

آیا این روش­ها کیمیای خلاقیت است؟ اگر نویسنده­ای دستش به این روش­ها برسد. به جادوی خلاقانه­نویسی رسیده است؟ همه ما باید توجه کنیم این روش­ها با خود خلاقیت حمل نمی­کنند! آن­ها هرگز خلاقیت نداشته و نخواهند داشت. خلاقیت در روش­های کاربردی نیست. در هیچ­روشی نیست. خلاقیت در خود ماست. در وجود همه ما قدرتی نهفته است که باید در جهت رشد و تحول استفاده شود. کسی با خواندن این کتاب و دیگر کتاب­ها خلاق نمی­شود، بلکه این کتاب صرفا به ما کمک می­کند خلاقیت به خواب رفته خودرا بیدار کنیم. این کتاب به ما کمک می­کند خلاقیت خود را بشناسیم. از قدرتش آگاه شویم و متوجه شویم که چه توانایی و گنجی در ما نهفته است. همه این روش­های کاربردی و مبانی به همین منظور نوشته شده است. از سوی دیگر، برخی از نویسندگان جوان ب رآن­اند که یافتن یک ایده برای نوشتن فقط با «الهام» صورت می­گیرد؛ یعنی باید پشت میز بنشینند و زمان بسیاری به کاغذی سفید نگاه کنند تا ایده­ای به ذهنشان برسد. اما اگر آن­ها فصل سوم این کتاب- «روش­های کاربردی نویسندگان خلاق»- را مطالعه کنند. نظرشان عوض می­شود. برای ایده­یابی نیازی به انتظار و یافتن ایده نیست. بلکه پس از آن­که توانستیم قدرت خلاقیت خودمان را بیدار کنیم. می­توانیم بر اساس این قدرت ایده­ها را بسازیم. در این روش­ها «ایده­یابی» به «ایده­سازی» یا «ایده­پردازی» تبدیل می­شود.