گله زن ها از امپراتوری اویغورستان تا دیار قشقایی: پژوهشی پیرامون اوضاع اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی طایفه گله زن (ایل قشقایی)
گله زن ها از امپراتوری اویغورستان تا دیار قشقایی: پژوهشی پیرامون اوضاع اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی طایفه گله زن (ایل قشقایی)
0.0 1 یادداشت
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
در حال خواندن
0
خواندهام
0
خواهم خواند
1
توضیحات
هریک از قبایل قشقایی به محصولی و هنری شهرت داشت. کشکولی به قالی های بی بی باف خود، دره شهری به اسب زیبا و سوار سبک پا، شش بلوکی به ثروت و مکنت، ساربان ها به عاشقی و ترنم و موسیقی و گله زن ها هم به مردان شجاع و یاغیان سرکش خود شهرت دارند. گله زن ها سرکش و مغرورند و باج به فلک نمی دهند. سیمای آنها هم سیمای دیگری است. کتاب حاضر پژوهشی است دربارة اوضاع اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی طایفة گله زن که به صورت ویژه به تاریخ و تحولات درونی این طایفه می پردازد. نویسنده در فصل نخست کتاب برخی از اصطلاحات عشایر ایران را شرح می دهد. در فصل دوم چگونگی پیدایش ایل قشقایی بررسی می شود. فصل سوم و چهارم به ترکان اویغوری و پیدایش بهاءالدینی ها اختصاص دارد. در فصل پنجم تا ششم جایگاه طایفة گله زن در ایل قشقایی، بیله ها و تیره های این طایفه و ییلاق و قشلاق طایفة گله زن بیان می شود. فصل های هشتم تا پانزدهم به شرح معرفی تیره های این طایفه و ارکان اصلی آنها اختصاص دارد. در فصل های شانزدهم تا سی و پنجم به مباحثی هم چون وضعیت اقتصادی، سواد و سوادآموزی؛ اصطلاحات و لغات خاص؛ مراسم ازدواج، فرهنگ فردی و اجتماعی؛ نحوة زندگی و وقایع این طایفه در دوران های مختلف تاریخی تا پیروزی انقلاب اسلامی اشاره می شود.
یادداشتها