بوروکراسی

بوروکراسی

بوروکراسی

لودویگ فون میزس و 1 نفر دیگر
3.0
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

7

بوروکراسی چیست، چه ویژگی‌هایی دارد، در نظام‌های مختلف چگونه عمل می‌کند و پیامد‌ها و آسیب‌ها و راه علاج آن چیست؟ در کتاب «بوروکراسی» (Bureaucracy) لودویگ فون میزس پاسخ پرسش‌هایی از این دست را می‌یابید. لودویگ فون میزس در کتاب «بوروکراسی» به توضیح بوروکراسی و وجوه و شکل‌های گوناگون آن پرداخته و پیامد‌ها و آسیب‌ها و تبعات آن و کارکردش در نظام‌های سیاسی مختلف را زیر ذره‌بین قرار داده است. کتاب «بوروکراسی» ما را به تأمل درباب نظم بوروکراتیک و عواقب منفی آن فرامی‌خواند و نشان می‌دهد که نظم بوروکراتیک چگونه و چرا رشد می‌کند و رشد آن چه آسیب‌هایی می‌تواند داشته باشد. کتاب «بوروکراسی» اولین بار در سال 1944 به زبان انگلیسی منتشر شده است.

یادداشت‌های مرتبط به بوروکراسی

کتابی متوس
            کتابی متوسط از قلم و نویسنده‌ای قَدَر قدرت.


اگر کسری از مفاهیم و نکته‌سنجی‌های این کتاب از میزس را نویسنده و متفکری دیگر قلمی می‌کرد، آن نویسنده جایگاهی بس والا در ذهن من کسب می‌کرد، اما فون میزسی که کنش انسانی را نوشته و به ظرافت تمام در کتاب لیبرالیسم خود، مبانی لیبرالیسم کلاسیک را شرح می‌دهد در این اثر نتوانسته صلابت کلام را حفظ کند. گاها میزس استدلال‌هایی می‌کند که اگر فروض و پیش‌شرط‌های  آن را از دیگر آثار میزس، اقتصاد اتریشی و لیبرالیسم کلاسیک اخذ نکنیم ادعاهایی پا در هوا و ضعیف می‌نمایند. بدین علت در مقام قیاس با دیگر آثار میزس، بوروکراسی، ضمن روان‌بودن و بینش‌افزا بودن از مرتبه‌ی والایی بر خوردار نیست.


ترجمه‌ی کتاب هم که عالی بود و واژه‌گزینی‌های آقای تدینی عالی و دقیق بود و لحن نویسنده را نیز تماما منتقل می‌کرد.

در نهایت پیشنهاد می‌کنم این کتاب را به خوانندگان اگر "لیبرالیسم" از میزس را به ترجمه‌ی مهدی تدینی خوانده‌اند. به نظرم اولویت با مطالعه‌ی کتاب لیبرالیسم است.


عکس تزئینی است.