رمزگشایی: نگاهی به نیما یوشیج و صادق هدایت

رمزگشایی: نگاهی به نیما یوشیج و صادق هدایت

رمزگشایی: نگاهی به نیما یوشیج و صادق هدایت

جلال آل احمد و 1 نفر دیگر
4.4
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

4

شابک
9786001741104
تعداد صفحات
84
تاریخ انتشار
1397/2/11

توضیحات

        بوف کور یک داستان کوتاه نیست؛رمان هم نیست،محاکات است. مکالمه ای است با درون؛دوربینی است. کاوش در خاطرات است.حکایتی است حاوی صمیمی ترین نفسانیات یک هنرمند.یک حکایت سوررئالیست و عجیب و غریب است و پر از غم و غربت.اما آیا همین دو-سه جمله برای شناسایی بوف کور کافی ست؟این رسم چند سالی است که که معمول شده تا با هر اثری همچون یک صندوق باروبنه  رفتار کنند  و دو-سه  کلمه مختوم به «ایسم» و«ایک» را به عنوان انگ روی آن بزنند و خودشان را از شرش خلاص کنند. گرچه بر سر بوف کور نیز همین داستان پر از جهل و تباهی رفته است،بوف کور صند.ق باروبنه نیست. کوتاهترین کوششی که برای شناختن یا شناساندن بوف کور به کار رود،دست کم باید به اندازه خود بوف کور باشد،چون آنچه در بوف کور نیست جمله پردازی و تصنع است.
      

یادداشت‌ها

          محتوای کتاب سه تا از مقالات جلاله:

ا- مشکل نیما:
جلال از اولین تحصیل کرده‌های ادبیات بوده که بر خلاف جریان غالب خانلری، ملک الشعرا و ... تو سال ۳۱ پشت سر نیما می‌ایسته و از کار اون دفاع تخصصی می‌کنه. تو این مقاله هم که مفصل‌ترین مقاله کتابه دلایل عدم اقبال به نیما رو ذکر می‌کنه که چنتاش از شخصیت نیماست و چنتاش ناشی از شعرش. هنوز که هنوزه با گذشت هفتاد سال یکی از بهترین دفاع‌ها از نیماست و بسیار بسیار خواندنی.

پیرمرد چشم ما بود:
روایت آشنایی جلال با نیما و زندگی و مرگ اونه. این مقاله تو چند جای دیگه هم چه به صورت مستقل و چه به صورت مجموعه مقالات چاپ شده ولی من اگه ده بار دیگه هم بهش بر بخورم باز هم با لذت میخونمش.

رمزگشایی از بوف کور:
همیشه فکر میکردم جلال با توجه به تیکه و طعنه‌هایی که اینجا و اونجا به هدایت مینداخت، نباید رویکرد مثبتی به آثارش داشته باشه. اما در کمال ناباوری نه تنها تو این مقاله از غریب بودن هدایت تو زمان زندگیش گفت، بلکه تمام قد ازبوف کور دفاع کرد. جلال بوف کور رو محاکات درونی هدایت با خودش می‌دونه و عنصر به عنصر این محاکات رو توضیح میده. از عشق و ناامیدی و مرگ گرفته تا آدم گریزی هدایت و غیره.یکی از بهترین تفسیرهای بوف کور بود که شنیدم و باعث همدلی بیشترم با اثری شد که دفعه اولی که خوندمش نتونستم ارتباط بگیرم.
        

36