خطباء المنبر الحسینی فی المدینه المنوره خلال القرنین (14 و 15 ه) و قضاه المدینه المنوره من آل البیت (ع) و اتباعهم و المدینه المستهدفه

0.0 0 یادداشت

1388/1/17

تاریخچه‏ای است اجمالی از شهر مدینه و معرفی خطباء و قضات این شهر در گذشته و حال. در کتاب حاضر نخست به بحث درباره اهمیت منبر و خطابه و جلسات مربوط به امام حسین (ع) و احیای سوگواری آن حضرت پرداخته شده و سپس خطبای مشهور شهر مدینه که سال‏ها به کار تبلیغ دین و شعائر حسینی در مدینه منوره مشغول بوده‏اند به صورتی اجمالی معرفی می‏گردند. در قسمت بعدی کتاب برخی از سادات و خاندان اهل‏بیت اعم از امامان و امامزاده که والی و قاضی القضات شهر مدینه بوده‏اند معرفی شده و دوران زندگانی امام حسین در شهر مدینه که منجر به قیام آن حضرت در کربلا شده است برجسته گردیده است. نگارنده مقایسه‏ای بین اوضاع و احوال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مدینه در قدیم و جدید نموده و تغییرات گسترده در این شهر مهم اسلامی به ویژه حکومت آل سعود بر این شهر را مورد مطالعه قرار می‏دهد.