فلسفه طنز: بررسی طنز از منظر دانش، هنر، و اخلاق

فلسفه طنز: بررسی طنز از منظر دانش، هنر، و اخلاق

فلسفه طنز: بررسی طنز از منظر دانش، هنر، و اخلاق

جان موریل و 2 نفر دیگر
2.9
4 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

1

خنده چیست و شوخ طبعی چگونه در تاریخ تکامل انسان به این جا رسیده است؟ مهم ترین تئوری ها درباره? خنده، طنز و شوخ طبعی کدام اند، چه می گویند و قوت و ضعف هرکدام در کجاست؟ رابطه? طنز با اخلاق چگونه است و جنبه های مثبت و منفی در زمینه? اخلاق کدام اند؟ آیا می توان طنز را یک تجربه? زیبایی شناختی در نظر گرفت؟ علوم تجربی درباره? خنده و شوخ طبعی چه می گویند؟ جان موریل در این کتاب می کوشد با زبانی نسبتاً ساده به چنین پرسش های مهمی درباره? خنده و انوع شوخ طبعی پاسخ دهد. او که استاد فلسفه? دین در کالج ویلیام اند مری در ویرجینیای آمریکاست، سال هاست که در مقام یکی از برجسته ترین پژوهشگران و نظریه پردازان حوزه? طنز شناخته می شود.

یادداشت‌های مرتبط به فلسفه طنز: بررسی طنز از منظر دانش، هنر، و اخلاق

            با شروع مطالعه فهمیدم که با کتاب شلوغی طرف‌م؛ ترجمه‌ و حاشیه‌نویسی همراه با وسواس هم مزید برعلت شد.
کتاب از اصطلاحات، نام‌ها‌ و ارجاعات پر است و برای مخاطب غیر امریکایی متن را ناآشنا می‌کند، هرچقدر هم که مترجمان در رفع این خلاء کوشا باشند.
جامعیت کتاب و اینکه موضوع خنده و طنز را از زاویه دین، فلسفه، روان‌شناسی، فیزیولوژی، تکاملی، اجتماعی و فرهنگی بررسی می‌کند، برای من بسیار جذاب بود. کتاب پُر و کامل است.
این متن سخت‌خوان و نا‌آشنا را من با مرور دوباره توانستم در ذهنم منسجم کنم، و اگر نسخه‌ی اصلی کتاب را می‌خواندم به آن ۴ ستاره می‌دادم.
نکته‌ی محتوایی:
ایده‌ی محوری اتفاقی بودن خلقت، جوهر نداشتن وقایع و اشیاء، و ذات نداشتن هستی، در این کتاب هم جاری است. به همین دلیل، نویسنده طنز را به جای همه‌ی نسخه‌های حیات‌بخش ادیان هم می‌نشاند، و آن را از چیزی که هست بزرگ‌تر می‌کند. غیر از این، کارکرد مثبت و منفی طنز با جزئیات و مثال‌های فراوان به خوبی در کتاب بیان شده است.