یادداشتهای طاهره گوهری (78) طاهره گوهری 1403/8/20 مادر کافی جو فراست 3.6 9 یه کتاب کامل و جامع والدگری. تقریبا از هر موضوع مرتبط با پرورش فرزندی توش حرف زده شده. بعضی نکاتش شاید نیاز به آپدیت شدن داشته باشه یا نیاز به توضیحات بیشتر داشته باشه که همهگیرتر بشه، اما در مجموع کتاب خوبیه و داشتن و خوندنش رو به همهی بچهدارها توصیه میکنم. برای هدیه دادن هم گزینه مناسبیه:) 0 3 طاهره گوهری 1403/7/29 زبان گل ها ونسا دیفن باخ 3.3 5 بعد از مدتها تونستم یه کتاب نسبتا قطور رو تموم کنم و به میادین برگردم. از این بابت خوشحالم:) اسم رمان فضا و تم رو خوب نشون میده. همچنین عکس جلد. ترجمه هم روون و خوبه. ولی ایرادات ویراستاری نسبتا زیاده و چندجا اذیت کننده بود واقعا. درباره قصه، داستان دختر یتیمی که استعداد خاصی در پرورش گل و انتخاب گل برای آدمها داره. روابط اجتماعیش فاجعه است و مدام با خودش در کلنجاره که لیاقت موقعیتها و آدمهای خوبی که سر راهش قرار میگیرن رو نداره. یه جاهایی با کاراکترش خیلی احساس نزدیکی میکردم و یه جاهایی دلم میخواست بزنمش:) ولی در کل همه کاراکترها دراومده بودن و متوجه منطقشون میشدی. درکل خیلی رمان فاخر و ارزشمندی نیست ولی خوشخوان و سرگرم کننده و پرکششه. شخصیت مامان روبی رو از همه بیشتر دوست داشتم و الان دلم میخواست یه مامان روبی میداشتم. یه نکته دیگه هم اینکه خیلی شاد و شنگول نیست و بیشترش دارکه. شاید یه جاهاییش اذیتتون کنه و مناسب خوندن توی هر حال و هوایی نباشه. فرهنگ گلهای ته کتاب رو احتمال خیلی زیاد بارها بهش رجوع خواهم کرد. یه فرهنگنامه که بهت میگه هدیه دادن هر گلی چه معنیای داره و واقعا بامزه است.(گل محبوب خودم لاله سفیده ضمنا دوستان:)) بخاطر متوسط بودنش در همه چیز بهش نصف امتیاز رو میدم:) 0 14 طاهره گوهری 1403/7/16 در انتظار بوجانگلز اولیویه بوردو 4.0 14 اول از همه اینکه ترجمهی نشر نگاه رو خوندم و نه ماهی. و خب خیلی ترجمه خوبی نبود البته که از فیدیبو خوندم و شاید ویراست بد الکترونیکیش هم تأثیرگذار باشه. اما داستان. در یک کلمه بسیار بسیار فرانسوی. همه چیزش. عشق. جنون. زندگی. شبیه یه رقص بلند صد و چند صفحهای. داستان شاد و شیرینی نیست ولی یه جاهاییش در اعماق ذهنت تهنشین میشه. دلم نمیخواد توضیحی راجع به داستان و کاراکترها و... بدم. فقط میتونم به هرکسی که دوست داره یه رمان کوتاه متفاوت و عجیب بخونه توصیهاش کنم. و اگر هم خوندید بدونید یه نسخه سینمایی هم ازش ساخته شده و میتونید ببینید. همین! 2 19 طاهره گوهری 1403/5/31 کان لم یکن امیرعلی نبویان 3.5 7 از امیرعلی نبویان، قبلا قصههای امیرعلی رو خونده بودم و توی رادیو هفت، داستانهاش رو شنیده بودم. با نثر و طنزش تاحدی آشنا بودم اما حقیقت اینه که این کتاب چیزی نیست جز نسخه تجاری شده و تاحد خوبی با طنز ضعیفتر از قصههای امیرعلی. داستان کتاب راجع به یه کشور فرضی و خیالیه که از دنیا جدا مونده و سعی داره روابطش رو با جهان بهتر کنه. در انتها از خودم پرسیدم:خب که چی؟ قرار بود طعنهها ما رو یاد وضعیت ایران بندازه؟ قرار بود کاراکترها هرکدوم نماینده یه شخص خاص باشن که میشناسیم؟ راستش خیلی محافظهکارانه و جوری که به کسی برنخوره قصه پیش میره به نظرم. و البته که اگر قصه اونجوری که دلخواه من بود، بیپروا و آزادانه پیش میرفت احتمالا چاپ نمیشد. در کل هم کتاب خیلی گرونیه، هم قصه کشش خاصی نداره و هم اینکه به نظر من با نخوندنش چیز خاصی رو از دست نخواهید داد. 1 3 طاهره گوهری 1403/4/21 فهرست کتاب سارا نیشا آدامز 4.1 14 شاید اگر به جای فهرست کتاب، عنوان رو میذاشت پنیر پیتزا انتخاب بهتری بود. از بس که کشدار بود. قصه یه فهرست کتاب که دست چندتا آدم مختلف میافته و اونها رو بهم نزدیک میکنه. یک دختر نوجوون و یه پیرمرد هندی مهمترینِ این افرادن. هر فصل اسم یکی از کتابهای معروفیه که توی اون فهرسته. کتابهایی که چندتاشون جزو کتابهای محبوب من هم هستن. ولی خب... شاید در همین حد دونستن کافی باشه و نخواد کتاب رو بخونید. داستان اصلی اصلا قوی نیست و کاراکترها و روابطشون در سطح میمونن. ترجمه و ویراست شاید در نگاه اول نه، ولی بعدا ضعفهای زیادی داره که مشخص میشن. مثلاً عدم اشاره به سیاهپوست بودن یکی از کاراکترها که نقش پررنگی داره! و از همه اینها بدتر، اسپویل! تقریبا ایده اصلی و پیرنگ رمانهای توی فهرست رو لو میده و خیلی بده که میخواد ضعف داستان خودش را با اسپویل رمانهای خوب دنیا بپوشونه. به کسی که بخواد این کتاب رو بخونه توصیه میکنم رمانهای توی فهرست رو قبلش خونده باشه تا توی ذوقش نخوره: ۱.همسر مسافر زمان ۲.شوهر دلخواه ۳.غرور و تعصب ۴.دلبند ۵.زندگی پی ۶.بادبادک باز ۷.کشتن مرغ مقلد ۸.ربکا ۹.زنان کوچک 0 20 طاهره گوهری 1403/2/17 کشتن مرغ مینا هارپر لی 4.4 54 رفت توی قفسه کتابای محبوبم. کتاب واقعا محشر بود. از زاویه دید کودکی روایت میشد که پدرش، وکیلیه که از یه سیاهپوست بایستی دفاع کنه. اون هم توی محل/جامعهای که سراسر نژادپرستیه. قشنگی ماجرا همین زاویه دید بی غل و غش و صادقانه است که اینقدر درست و دقیق از آب دراومده. دلم نمیخواد توضیحی راجع بهش بدم. ترجیح میدم فقط و فقط بهتون پیشنهاد بدمش و بگم که به خودتون این لطف رو بکنید و بخونیدش. همین! 1 38 طاهره گوهری 1403/1/28 درک یک پایان جولیان بارنز 3.7 23 روایت زندگی گذشته تونی، که به سن پیری رسیده. دوستی داشته در دوران کالج به اسم آدریئن و دوست دختری به اسم ورونیکا. بیشتر از این رو نمیگم چون احتمال لو رفتن داستان هست. سالها گذشته و تونی با آدمهایی از گذشتهاش روبرو میشه. و متوجه میشه حقیقت در نگاه اول اون چیزی نبوده که فکر میکرده و بعدتر از اون هم متوجه میشه حتی چیزی نبوده که داشته بهش نگاه میکرده. داستانی دربارهی پیچیدگی روابط و قضاوت آدمیزاد و مهمتر از همه تاثیر حرف آدمها روی همه. میتونم بگم خوندنش برای من حداقل چیزی که داشت این بود که باعث شد بیشتر دقت کنم که به کی، چی میگم. و لعنت به تیغ مزخرف سانسور! خیلی جاهای داستان برای من گنگ بود. و کاملا حس میکردم کلمات عوض شده یا حذف شده. فهمیدم یه فیلم هم ازش ساخته شده و با دیدن اون فیلم خیلی از گرههای ذهنیم باز شدن. به نظرم دیدنش خالی از لطف نخواهد بود the scene of an ending. 0 0 طاهره گوهری 1403/1/27 کلمه های آبی تیره کت کرولی 4.1 31 کلمههای آبی تیره، داستانیه که از دید ریچل و هنری روایت میشه. دوستان قدیمی که چندسالی از هم خبر نداشتهان و حالا بعد یه سری اتفاقات باهم روبرو شدن و مجبورن باهم توی کتابفروشی خانوادگی هنری کار کنن. حقیقتش اینه که بار کتابیش کمه. شاید هم من از اول اشتباه کرده بودم که فکر میکردم کتابی دربارهی کتابهاست. خیلی تم نوجوانانهای داره و شاید همین باعث شده مقدار خوبی کاراکترها و روابط و دیالوگها و اتفاقات در سطح باقی بمونن. قصه واقعا خیلی کشش خاصی نداره اما روونه و آسان خوان. ترجمه نفیسه حسنزاده قطعا در این تاثیرگذاره. ترجمه خوبیه. یک نسخه دیگه هم کوله پشتی منتشر کرده و داستان دقیقا همینه. اسمش «واژههایی در اعماق آبی دریا»ست. اون رو نخوندم و ایدهای ندارم که کدومشون نسخه بهتری هستن. آیا خریدش رو پیشنهاد میکنم؟نه! توی این وضعیت گرونی واقعا ارزش خریدن نداره. و جمله آخر هم برای دوستانم که این کتاب رو میخوام بذارم تو گردش و اگر خواستید میتونید به شرط امانتداری قرض بگیریدش:) 2 4 طاهره گوهری 1402/12/14 کامچاتکا مارسلو فیگراس 4.4 7 این کتاب رو رعنا بدون اینکه ازش درخواست کرده باشم بهم قرض داد. و من یه بار با شرمندگی گفتم کتابت هنوز دستمه و نخوندمش. اون گفت شاید وقت خوندنش نرسیده. به همین سادگی! وقت خوندنش الان بود. داستان عجیبی بود. انگار به نویسنده گفته باشن بگو توی حکومت دیکتاتوری زندگی میکنی بدون اینکه بگی توی حکومت دیکتاتوری زندگی میکنی. و چه دریچهای بهتر از یه کودک در آستانه نوجوانی برای روایت این قصه؟کسی که هنوز دید بچگانه رو داره و پیچیدگی سیاست و... رو نمیفهمه ولی اندکی میتونه ازش سر دربیاره. چندجای کتاب واقعا قلبم شکست. یکیش تولد پدر و عکس گرفتن. اخراج مادر. ماجرای لوکاس و اون شب. رفتن راوی به خونه برتوچیو(این یکی واقعا گریه درآر بود)و در آخر، پایان داستان... برام عجیب بود که اینقدر قدرندونسته است این کتاب. نثرش عالیه و در عین سادگی بهشدت تو رو با خودش همراه میکنه. وقتی تموم شد دلم میخواست بیشتر از زمان حال نویسنده بدونم. ولی بعد به فکرم رسید شاید همینه که مهمه. به قول خودش اون کامچاتکای زندگیش رو برای ما گفته و رفته. باقی چه اهمیتی داره؟ 3 32 طاهره گوهری 1402/12/11 مواجهه با مرگ برایان مگی 4.3 12 یه حقیقتی رو باید بهش اعتراف کنم و اونم اینه که با وجود اینهمه ریاضی خوندن، من هیچ علاقهای به فلسفه نداشتم و ندارم:) قرض گرفتن و خوندن این کتاب چندتا دلیل داشت. اولیش عنوان و اوضاع روحی حال حاضرم. دومیش اسم مترجم و سومیش شاید فرصت دوباره برای آشتی با فلسفه. کتاب داستان جان اسمیت، ژورنالیست موفقیه که ناگهان دچار بیماری لاعلاجی میشه و در بهترین حالت دو یا سه سال فرصت زندگی داره. خانوادهاش تصمیم میگیرن این موضوع رو ازش پنهان کنن. یک پارتنر نقاش به اسم ایوا داره و یک دوست بسیار نزدیک به نام کییر. داستان واقعا نکته خاص و قابل تاملی از نگاه ادبی نداره. یه روایت بینمک حتی شاید. ترجمه بد نیست. خیلی از لفظ ولله استفاده شده بود که منو اذیت میکرد و نمیاومد به داستان. جالبترین چیز هم تقارن بیماری مترجم و شروع ترجمه این کتاب بود و حس عجیبی داشت. یه سری از گفتگوهای جان و کییر واقعا حوصله سربر بود و اصلا دوست نداشتم. شاید از کل کتاب، دو فصل آخر برای من کافی بود. تصور اون لحظه واقعا درخشان و عجیب. چیزی که میبینیم و چیزی که هست. اندکی از بار غمم رو برداشت و سبک تر شدم... در مجموع آیا توصیه میکنم؟ اگر فلسفه رو دوست دارید و در کنارش یک داستان سبک و تاحد خوبی غمگین رو، بله. 0 25 طاهره گوهری 1402/11/16 اتاقی از آن خود ویرجینیا وولف 3.6 20 راستش من این کتاب رو با دید خوندن یه اثر خاص و جالب از وولف گرفتم، ولی هرچیزی بود به غیر از این. این کتاب یک سخنرانی نسبتا بلند از وولفه که پیاده شده. یه جاهایی شاید جالب باشه ولی تعداد دفعاتی که رشته کلام از دستم در رفت و اصلا یادم رفت نویسنده چی میگفت رو وافعا نمیتونم بشمارم. احتمالا از جهت وجه فمنیستی یا برای مطالعات زنان مورد توجهه. تنها جاییش که برام یه کم جذابیت داشت قسمتی بود که به کتابخونه راهش ندادن. و همین و بس. این سخنرانی به مسئله زنان و نوشتن و ادبیات و... میپردازه. ولی برای مطالعه روزانه احتمالا کتاب جالبی براتون نخواهد بود. 0 3 طاهره گوهری 1402/11/16 دردسرهای دامپزشک: نیمه خودزندگی نامه جیمز هری یت 5.0 1 قبلتر درباره جلد اول این کتاب توضیح مفصلی داده بودم. اینکه ازش دو سریال ساخته شده و دیدنش خالی از لطف نیست هم گفته بودم. جلد دوم هم همهی اینها را دارد به اضافه داستان عاشقانه و بامزه بین جیمز و هلن. که واقعا شیرین است. خواندن این کتاب شبیه وزیدن یک نسیم خنک روی صورتت، درست وسط یک ظهر داغ تابستانی است. 0 1 طاهره گوهری 1402/11/4 حیف که حرف نمی زنند جیمز هری یت 4.1 2 یک کتاب بامزه و واقعا حال خوب کن. اتوبیگرافی جیمز هرییت، دامپزشک انگلیسی، که به داروبی میره تا برای زیگفرید فارنن، دامپزشک منطقه، بهعنوان دستیار جراح کار کنه. کتاب متشکل از فصلهائیه که هرکدوم یه خاطره از این طبابت و سروکله زدن جیمز با اهالی داروبی و آدمهای توی خونه زیگفرید، برادرش تریستان، خانم هال و عشق زندگیاش هلن آلدرسونه. به شدت و حدت بامزه و خوندنیه. هر کاراکتر خیلی خیلی زنده و دوست داشتنیه و واقعا آدم دلش میخواد اونجا زندگی کنه. اینکه میدونی بر اساس حاطرات واقعیه هم باعث میشه بیشتر حسودیت بشه:) انتشارات مروارید تا حالا سه جلد از این مجموعه رو منتشر کرده و امیدوارم بقیهاش رو هم ترجمه و چاپ کنه. از این کتاب دوتا سریال هم ساخته شده. از دیدن اون هم خیلی لذت میبرید احتمالا. خیلی شیرین و دوست داشتنیه. محاله عاشقش نشید. 4 35 طاهره گوهری 1402/10/20 شمال و جنوب الیزابت گاسکل 4.3 8 این یادداشتی بر اینه که چرا از دست چارلز دیکنز عصبانی هستم. اگر که کلاسیک خوندن رو دوست دارید، به خصوص ادبیات کلاسیک انگلستان رو، احتمالا از خوندن این کتاب لذت میبرید. داستان زندگی دختری به نام مارگارت که پدرش کشیشه و دچار شک و تردید در اعتقاداتش میشه. تا جایی که تصمیم میگیره کلیسا و همه مزایای زندگی نسبتا مرفهی که داره رو رها کنه و بره در یک شهر صنعتی زندگی کنه.به درآمد کمتر رضایت بده و زندگی سختتری داشته باشه. داستان همراه با مارگارت پیش میره و تحول اصلی توی این شخصیت اتفاق میافته. ولی خب... داستان به صورت پاورقی توی مجلهای چاپ میشده که آقای چارلز دیکنز سردبیرش بوده. و آخرهای داستان کمی آبکی شده. شاید هم کمی بیشتر از کمی. چون دیکنز مدام به الیزابت گسکل فشار میآورده که سریعتر جمع کنه داستانو.بودجه ندارن، پول چاپ گرونه و... . یه جاهایی که توی پاورقیها هم اومده گسکل مجبور شده داستان و کارکترها رو جوری پیش ببره که نه درسته و نه خودش دوست داره. هرچند نظر شخصیم اینه که ارزش یکبار خوندن رو داره. داستان عاشقانهاش امتیاز قبولی رو از من میگیره. و نثرش روونه. بعضی جاها هیجانیه. بعضی جاها دلت میخواد نویسنده دیگه اینقدررر هم توضیح نده دیگه:) به نظرم ترجمه واقعا خوب بود. اطلاعات اضافهتر داستان که توی پینوشتها بود واقعا درست و حسابی و تحقیق شده بودن. با اینکه کتاب قطوریه ولی خوندنش خیلی طول نمی کشه. یعنی میخوام بگم حداقل کشش رو داره و احتمالا ادامه خواهید دادش. در انتها اضافه کنم که اگر حال و حوصله خوندنش رو ندارید یا بنظرتون زیادی طولانیه و اینا، یه سریال هم بیبیسی ازش ساخته، که اون رو هم دیدم و تا حد خوبی وفادار به اصل داستانه. بازیگرای قوی و خوبی هم انتخاب کرده. اگر که کتاب رو نمیخونید، سریال رو ولی حتما ببینید. چهار قسمت یک ساعته است و خالی از لطف نخواهد بود. 0 19 طاهره گوهری 1402/9/21 سایهی باد جلد 1 کارلوس روئیس ثافون 4.3 44 اومدم بنویسم کتاب، ولی فکر میکنم این اثر فقط یه کتاب نیست. یه چیزی شبیه فیلم یا تئاتر بود منتها از نوع نوشته شده. حقیقتا توصیفش سخته. خوندنش شبیه همون حسیه که هری پاتر رو میخونی. همه صحنهها زندهان. انگار تو ایستادی یه گوشه، و اون گوشه خیلی هم جای درستیه، جاییه که نه احساس جهل میکنی که همه آدمهای داستان از تو بیشتر میدونن و نه حرص میخوری از حماقتشون. دقیقا اندازه است. فضاسازیا بی نظیره یه جاهایی حتی بوی کوچه خیابونای بارسلون رو حس میکردم. شخصیت موردعلاقهام مشخصا فرمین بود:) دیالوگهای خیلی ظریف و طنازانهای داشت.یه چیزی هم که خیلی بهش معتقدم اینه که تا وقتی شخصیت منفیت خوب پرداخت نشده باشه، قهرمان خوبی نخواهی داشت. و بازرس فومرو واقعااا عالی بود. خلاصه که واقعا از لحاظ روایی و کشش داستان تا انتها آدم رو نگه میداره بخصوص بخشهای آخر و واقعا با توجه به حجمش خسته و ناامیدت نخواهد کرد. لذت فراوانی برای طرفداران ژانر گوتیک و عاشقانه و معمایی و جنایی و...شاید اصلا بشه گفت همه ژانرها خواهد داشت:) در مورد ترجمه هم خوب و روون بود منتها ایرادهای ویراستاری و چندجا غلطهای املایی بد و فاجعه دیدم. پاورقیها یه جاهایی زیادی از حد بودن و توضیح اضافی و دورکننده از خط اصلی داستان. ولی همه اینها اونقدر بد نبود که نشه تحمل کنی و خود داستان اینقدر خوب بود که این جزییات حاشیهای حواستو کمتر پرت کنه. در آخر هم اینکه یه تیکه از قلبم توی کتابفروشی سمپره و پیش دنیل و خولین و دوستانشون باقی میمونه برای همیشه(^^) 0 8 طاهره گوهری 1402/8/10 کشف عشق کنج یک کتاب فروشی ورونیکا هنری 3.1 2 من در اکثر مواقع ایمان دارم که کتابها از فیلمها بهترن. یعنی اگر از یه اثر یه نسخه کتابی باشه و یه نسخه تصویری، همیشه و همیشه میگم کتابه بهتره. ولی خب، تو این یه مورد خاص، دوست داشتم فیلمی از این کتاب ساخته بشه و به نظرم فرم بهتری واسه این اثر بود. چون که سانسور:( مترجم تا حد زیادی تلاش کرده بود که بفهمونه چی میشه ولی سانسور رو هم میفهمی و اذیت کننده است. بماند که سانسور تو ادبیات و اصولاً سانسور تو هرچیزی چقدر باعث خشم من میشه. و متاسفانه این اتفاق تو کشوری که داریم توش زندگی میکنیم و عده خاصی!! برامون هرروز تصمیم میگیرن چیز عجیبی نیست. بگذریم، داستان درباره یه کتاب فروشیه به اسم نایتینگل که ارثیه دختر ژولیوس نایتینگل، امیلیاست. امیلیا تلاشش رو میکنه که کتابفروشی رو سرپا نگه داره و توی این راه عدهای همراهشن و عدهای مترصد فرصتن که کتابفروشی رو به دست بیارن یا کاری کنن شکست بخوره. توی این مسیر چندین خرده پیرنگ میبینیم و وجه شبه همه اینها عشق و ارتباط با کتابفروشیه. ادبیات چندان فاخری نداره. خیلی ساده و بسیاری از جاها کلیشهای و سطحی از ماجراها رد میشه.ویراستاریش اصلا خوب نیست و سوتیهای بدی داره مثل چسبیدن کلمات بهم:) درکل در دسته کتابهای شل کن بخون برای من قرار میگیره. فکر میکنم برای کسانی شبیه من که هرازچندگاهی میافتن تو دام نخوندن و ادامه ندادن مسیر کتابخونی (تنبلی) انتخاب خوبیه که حداقل سیمهای اتصال با کتابها رو نگه دارن. این رو هم بگم که تصورم این بود بخشی از کتاب به بقیه کتابها میپردازه ولی راستش جز لوکیشن کتاب فروشی چندان ربطی به کتابها نداشت. با همه این ویژگیها، از خوندنش لذت بردم. هرچند گذرا و سطحی ولی خب آدمیزاد یه وقتایی نیاز داره از چیزهای سطحی لذت ببره:) 1 17 طاهره گوهری 1402/7/11 تلفن مک بارنت 3.8 2 همون داستان یک کلاغ چهل کلاغ معروف. با تصویرگری خیلی بامزهتر. و امکان گفتگوی زیاد برای بچهها، درباره مفاهیم یه کم سختی شبیه همین یک کلاغ چهل کلاغ شدن حرفها.هر چند من برای یه آدم گنده خریدمش:) جالب بود. 0 6 طاهره گوهری 1402/7/11 دوستت دارم دیگه جوری جان 4.0 5 برای دوست عزیزی گرفتمش چون خیلی شبیهش بود:) خرسی که دلش نمیخواد بره بیرون و بسیار درونگراست و اردکی که بسیار وراج و برونگراست و میخواد خرسه رو ببره بیرون. شاید برای بچهها برای آموزش اینکه همه آدمها شبیه هم نیستن و تفاوتهای فردی در رفتارهاشون دارن جالب باشه. 0 23 طاهره گوهری 1402/6/15 انگار گفته بودی لیلی سپیده شاملو 3.2 6 من تا حالا از سپیده شاملو چیزی نخونده بودم. هیچ قضاوتی هم راجع به این کتاب و این نویسنده نداشتم. یه چیزی هست که بهش میگن نثر زنانه، یا زنانگی در نوشتن، و به نظرم خانم شاملو سرشار از این بود. قصه به شدت تلخ بود، در حد زهرمار:) ولی دلم میخواست ادامهاش بدم. خیلی حالت سیالی داشت و یک جاهای زیادی نمیفهمیدم این حقیقته یا نگاه بیمارگونه راوی. خوندنش شبیه به دیدن یه خواب بلند بود. شخصیت علی و شراره رو خیلی دوست داشتم. از مستانه و محمود خیییلی بدم اومد و این قدرت نویسنده بود که شخصیتهایی اینقدر متفاوت و با جزییات خلق کنه، درحدی که میتونستم کاملا آدمهای داستان رو ببینم و تصور کنم. رمان سختیه، هرکسی شاید دوستش نداشته باشه، خیلی جاهاش گنگ و نامفهومه، قلم فوقالعادهای داره و میکشوندت. سه ستاره بهش میدم چون یه جاهایی نیاز به توضیح بیشتر داشتم و درست درک نمیکردم چی شده و حدسی پیش رفتم. 1 20 طاهره گوهری 1402/6/7 زندگی خصوصی یک سرآشپز: داستان آن ها نورا افرون 3.6 3 زنی متوجه خیانت شوهرش میشه. زنی که هم خودش و هم شوهرش هر دو آدمهای موفقی هستن و ازدواج دومشونه و زندگی خوبی داشتن. به یکباره اون چیزی که زن اینهمه سال ساخته بوده فرو میریزه و حالا زن نمیدونه چه کنه. یک بچه داره و باردار هم هست. مسئله اصلی کتاب اینه که حالا چیکار کنم با زندگیم؟ گاهی اوقات بامزه است و خندهدار، گاهی اوقات باعث گریه میشه و گاهی اوقات هم به فکر فرو میبردت. این وسطها هم چندتا دستور آشپزی نوشته شده و یکی از راههای کنار اومدنش آشپزی کردنه. دوستش داشتم. ساده و روان بود. ترجمه خیلی خوب بود. ازش یه فیلم هم ساخته شده به اسم heartburn که مریل استریپ و جک نیکلسون توش بازی کردن و میخوام ببینمش. یکی از نکتههاش این بود که زندگی آدمهای خیلی موفق و پولدار از نزدیک چطوره. کتاب جمع و جور، خوشخوان و جالبی بود. توصیه میکنمش:) 3 38