یادداشتهای دخترخوندهیکالینهوور:) (35) دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/12/25 دره رنگین کمان جلد 7 لوسی مود مونتگمری 4.6 21 با اینکه آنه خیلی توی این جلد کمرنگ بود و بیشتر داستان دربارهی آقای کشیش و بچههاش بود، باز هم چیزی از شیرینی داستان و حس قشنگش کم نکرد. "هیچ وقت نباید فکر کنیم کارمان با زندگی تمام است؛ چون درست زمانی که احساس میکنیم به خطوط آخر قصه مان رسیده ایم دست سرنوشت، کتاب عمرمان را ورق میزندو فصلی تازه پیش رویمان میگشاید." 0 7 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/12/24 آذرک و جادوگر لوپ یک لپ مسلم ناصری 5.0 1 با اندوه گفت:«میبینی اجداد عالیجناب چه سرزمین پهناوری داشتهاند؟!» بعد نقشهی دیگری روی آن چسباند و گفت که قلمرو لوپ یک لپها ابتدا به صورت پلنگ بوده است. بعد شده به اندازهی یک ببر بنگالی و روزبهروز از وسعتش کم شده و رسیده به اندازهی گربهای که بیچاره روی دمش نشسته و با ترحم به بیرون نگاه میکند. 0 5 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/12/16 مغازه خودکشی ژان تولی 3.3 443 من به معنای واقعی کلمه حرفی برای گفتن ندارم. در واقع حرفم نمیاد! خیلی عجیب و یجورایی سنگین بود برام. انگار نویسنده برداشت آخر از کتاب رو کاملا به عهدهی خودت گذاشته، و من الان فقط یه فضای خالی توی ذهنم میبینم. خیلی خیلی مفهوم عمیقی داره، و اگه بخوایم جداگانه راجب همشون حرف بزنیم خیلی طولانی و بحث برانگیزه. یه جملهای خونده بودم؛ "برخی آدمها شما را ترک میکنند، اما این پایان داستان شما نیست. این پایان نقش آنها در داستان شماست". همهی ما با یه هدفی خلق شدیم، یا به قول گفتنی، برای انجام یک ماموریت. لحظهی اولی که میخواستم یادداشت بنویسم خالی از کلمات بودم اما الان میتونم تا بینهایت بنویسم. هرآدمی که وارد زندگی ما میشه، و بعد از مدتی میره، بدون شک چیزی بهمون یاد میده. یه درسی از زندگی بهمون میده. عین جملهی آخر کتاب. اما این کتاب باز تموم شد و نویسنده تصمیم گیری نهایی رو به عهدهی خودمون گذاشته. پس میشه هزاران برداشت درموردش داشت. خانوادهی آلن همیشه سرزنشش میکردن، اما در آخر خود آلن بهشون شاد بودن؛ درواقع زندگی کردن رو یاد داد. گاهی اوقات چیزهایی که ما تو زندگی اونارو اشتباه میدونیم، میتونن معجزهای باشن که ما رو از تاریکی و سیاهی درونمون نجات میدن. این کتاب بینظیره. 0 9 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/12/4 یادت هست؟ فریدا مک فادن 2.6 35 تا آخرین لحظه، منتظر یچیز غیرمنتظره بودم. یچیز شوکهکننده یا غیرقابل پیشبینی. ولی برای من اینطور نشد و تقریبا با بیشتر حدسهام جور بود. اگه بخوایم با بقیهی کتابهای مکفادن مقایسهاش کنیم، به اون اندازهای که من انتظارش رو داشتم نبود. اما به تنهایی بهعنوان یه کتاب، سرگرمکننده میشه گفت یکمی هیجانانگیز بود. بنظرم شروع و روند داستان خیلی از پایانش قویتر بود، جوری که با تموم شدن داستانش یسری سوال بیجواب برای من موند. در کل؛ عالی نه، ولی بد هم نبود. 0 2 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/11/9 آذرک و جادوگر خواب فروش مسلم ناصری 5.0 1 یادمه اولین بار که جلد اول این مجموعه رو خوندم چقدر براش ذوق داشتم و همهی جلدهای بعدیش رو پشت هم خوندم. میشه گفت کتابهای این مجموعه شروع لذت کتابخوندن و تصور کردن و گم شدن تو دنیای خیال برای من بودن. الان که دوباره داشتم میخوندمش متوجه شدم واقعا یکی از بهترینهای فانتزی نوجوان تو ادبیات فارسیه و هم موضوع داستان، نوع نگارش طنز و روون، ایدهی متفاوت و قشنگش همه و همه دست به دست هم دادن یه اثر فوقالعاده رو ساختن از آقای مسلم ناصری بابت قشنگتر کردن خاطرات دوران نوجوونیم خیلی ممنونم:) 0 3 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/10/27 جاذبه های میان ما (رمان) بریتنی سی. چری 3.7 9 با خوندن کتابی که مفهوم عشق واقعی رو به این زیبایی به تصویر بکشه، معنا و وجود بیانتهای عشق، بخشش و امید رو، درحین اینکه داری از داستان لذت میبری، با جسم و روحت درک میکنی. زندگی بدون عشق سرده، و این عشق صرفا بین عاشق و معشوق نیست؛ عشق بین دوتا خواهر، عشق بین پدر و فرزند، عشق به زندگی، عاشق بودن و عشق ورزیدن به هیچچیزی محدود نیست. "عشق. احساسی که انسان را به اوج میرساند و به زمین میکوبد. حسی که انسان را به شوق میآورد و قلبش را میسوزاند. آغاز و پایان هر ماجراجویی." لابهلای تمام کلمات این کتاب یه درس از زندگی پنهان شده که اگه بخوام راجب همشون بنویسم، بنظرم پایانی براش وجود نداره. پدر بودن، مادر بودن، عشق و مهر والدین فقط به داشتن رابطهی خونی نیست. "هرکس میتوانست پدر باشد، اما یک مرد واقعی لازم بود تا بتواند پا پیش بگذارد و بابا باشد" پذیرش تقدیر، سرنوشت و نتیجهی تصمیماتی که تو هر مرحله از زندگی گرفتیم، میگیریم و خواهیم گرفت. "مکتوب. یعنی در این زندگی هر اتفاقی دلیلی داشت و جداً از اینکه چهقدر دردناک بهنظر میرسید، دقیقاً همانطور رخ میداد که مقدر شده بود. تقدیر بعضی از داستانهای عاشقانه این بود که ابدی باشند و بقیه فقط برای فصلی از کتاب." جملات این کتاب بشدت زیبا و پر معنیان. از اون دسته کتابهایی که میدونم اگه نسخه چاپیش رو نزدیک خودم داشتم پر از علامتگذاری و یادداشت بود. من این کتاب رو بارها و بارها خواهم خوند و مثل اینکه دوباره تو دام نشر آموت عزیز:) افتادم و با سانسورها و حذفیات و ویرایشهای بیرحمانهش، قراره در آینده کلی شگفت زده بشم، با این حال خیلی خیلی لذت بردم. پایانش خیلی خیلی شیرین و دوستداشتنی بود و من بازم، دلم خیلی برای خانوادهی راسل و لحظههای هرچند کوتاه، اما پر از عشق و لبخند و معنا، حسابی تنگ میشه. و در آخر "هوا بالای سرم، زمین زیر پایم، آتش درونم، آب اطرافم، لاهوت ذات من میشوند.." 0 3 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/9/28 دختر قصه گو لوسی مود مونتگمری 4.3 15 نمیدونم چه چیزی تو نوشتههای مونتگومری هست که انقدر به دل آدم میشینه. تصور کردن چنین زندگیهای ساده و سالم و بینهایت آرامشبخش بی نظیره! با خوندن آخرین صفحه یجور حس حسرت و حسادتی از داشتن چنین روابط دوستانهی ساده و بیحاشیهای بهم دست داد. شخصیتهای معصوم و دوستداشتنی با رفاقت های واقعی و دوستداشتنی تر. خوندن ماجرای گرم تابستونی خانواده کینگ، تو سرما و برف غیرمنتظرهی پاییزی، خیلی خیلی دلچسب و لذتبخش بود. 0 20 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/9/3 آنی شرلی در اینگلساید جلد 6 لوسی مود مونتگمری 4.5 33 من یه تیکه از قلبم رو تو فصل آخر این کتاب جا گذاشتم:)) هرجور هم که بهش فکرکنم، از بین تموم شخصیتهای کتابهایی که خوندم، گیلبرت به تنهایی میتونه در مقابل همهی شخصیتهای دیگه قرار بگیره. همیشه فکرمیکردم هیچ کدوم از جلدهای این کتاب قرارنیست به پای جلد اول برسن، ولی هرچی که میرم جلوتر، این قشنگی و حس زندگی داره بیشتر میشه حتی از همین الان هم دلم برای زندگی با خانوادهی بلایت تنگ میشه.. «برف در آوریل خیلی غیرمنتظره است؛ مثل یک سیلی وقتی منتظر بوسهای هستی.» 0 10 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/7/22 آنی شرلی در خانه رویاها جلد 5 لوسی مود مونتگمری 4.6 31 این جلد به طرز عجیبی خیلی زیاد به دلم نشست:) حس و حال قشنگ و عشق دوستداشتنی آنه و گیلبرت تو خونهی قشنگ رویاهاشون هیچ جوره وصف کردنی نیست. این کتاب رو تا ابد هزار بار دوست دارم🥲 خدایا یکی مثل گیلبرت لطفا😭😂 0 6 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/7/12 در قفل شده فریدا مک فادن 3.9 56 من اصلا آدم ژانر وحشت نیستم و این کتاب واقعا اون حس ترس و وحشت رو بهم القا میکرد و درعین حال با اشتیاق بهش گوش میدادم. شاید نشه بهش گفت ترسناک، ولی یه جاهاییش واقعا برام وحشتناک بود و مور مورم میشد! دوباره اشتباهم رو تکرار کردم و نظرات دیگران رو خوندم و فکرمیکنم اگه این کار رو نمیکردم اون غافلگیری که آخر کتاب انتظارش رو داشتم احساس میکردم. برای خودم غیرقابل پیشبینی بود، اما چون مطابق حدس یکی از نظردهندهها شد، دیگه اون حس شوکه شدن رو برام نداشت. بار اولم نبود و فکرمیکنم بار آخر هم نخواهد بود😃 تجربهی جدید و جالبی بود و مکفادن هم راهش رو به قلب من پیدا کرد🥲✨ 2 9 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/7/7 It Ends with Us کالین هوور 3.7 146 یادمه اولین باری که این کتاب رو خوندم پر از حس خوب و هیجان و عشق و لبخند بود برام. اما دفعهی دوم یه درد عمیقی به این احساسات اضافه شد که با هردفعه خوندن بیشتر به روحم رخنه میکنه و با تموم وجودم سنگینیش رو احساس میکنم. من با این کتاب و شخصیتهاش، لحظه به لحظه زندگی کردم و با وجود همهی نظرات گسترده و متفاوتی که دربارهش هست، تا ابد موردعلاقهی منه و خواهد بود. نمیدونم برای بار چندم خوندمش و یا قراره بخونم، این اثر یه گوشهای از قلبم جا خوش کرده و احساس همدردی که با شخصیتهاش دارم تکرار شدنی نیست. تجربهی خوندن متن کامل و زبان اصلی این کتاب، خیلی خیلی لذت بخش تر از دفعات قبلی بود و بازخوانیش همراه دوستم این لذت رو چندبرابر کرد. اگه این امکان وجود داشت، قطع به یقین بیشتر از ۵ ستاره به این کتاب میدادم 🌟 ____________________________________________ راجب فیلمش؛ قصدم از اول این بود که ببینم و لحظه به لحظه مقایسه و نقد کنم، ولی بعد از حدود نیمساعت متوجه شدم که نمیشه این رو فیلمی ساخته شده بر اساس این کتاب دونست که بخوایم تفاوتهاشون رو بگیم. در واقع فیلمی هست که میشه یکسری شباهتهای کلی با این کتاب ازش پیدا کرد. موضوع و مفهوم اصلی کتاب و فیلم کاملا یکیه، ولی باهم فرق دارن، جزئیات باهم فرق دارن، اتفاقات فرق دارن، روند داستان و فیلم فرق دارن... پس لازم نیست نگران این باشیم که قراره تصورات ما از کتاب با دیدن این فیلم تغییر کنه، چون میشه گفت دوتا چیز جدا از همن. فیلمهای اقتباسی دیده بودم که وقتی بعدش کتابش رو خوندم، یکسری جزئیات یا اطلاعات اضافهتر داشت، یا فیلم نسبت به کتاب خلاصه شده بود. ولی راجب این یه مورد بخصوص، علاوه بر این تفاوت خیلی آشکاری بین نسخهی اصلی و ترجمهش وجود داشت، تفاوت خیلی زیادی هم بین کتاب و فیلمش هست! یعنی اصلا جزو اون دسته از آثار نمیتونه به حساب بیاد که کسی بخواد فیلمش رو ببینه و از خوندن کتاب صرف نظر کنه. برعکسش میتونه اتفاق بیوفته. اگه کسی کتاب رو بخونه و فیلمش رو نبینه چیزی رو از دست نمیده، ولی اگه بخواد فیلمش رو ببینه و بگه خب، چرا دیگه کتابش رو بخونم؟ داره تقریبا همه چیز رو از دست میده. حالا جدا از این نظرات و نقدهای تیز، درکل برخلاف تصوری که داشتم، بخاطر انتخاب بازیگرها و این حرفا که فکرمیکردم من قراره ازش خوشم نیاد و با دیدنش اشتباه میکنم و این حرفا.. همچین خوشم اومد🥲اعتراف میکنم که دوسش داشتم. ولی همچنان نه به عنوان یه اثر اقتباسی از این کتاب، به عنوان فیلمی که شباهتهایی به کتاب موردعلاقم داره. علاوه بر اینکه یه سکانسهایی رو چندبار دیدم و خواهم دید، پتانسیل چندبار دیدن کل فیلم رو هم دارم🥲 و من دقیقا قبل از دیدن فیلم دوباره کتاب رو خوندم و بار دیگر عاشق رایل شدم. و با دیدن فیلم مجددا و پیدرپی بار دگر نیز عاشق رایل شدم ! این کارکتر تا ابد تو قلب من میمونه:) 2 35 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/30 غاز برفی و سه قصه دیگر پل گالیکو 3.0 1 داستانهای کوتاه با معانی عمیقی دربارهی عشق. داستان اول رو خیلی دوست داشتم. یکی از خوبیهای این کتاب هم متن دوزبانهی فارسی-انگلیسی بود 0 3 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/29 هر دو در نهایت می میرند آدام سیلورا 4.1 252 من یه مدتی میشد که گریه نکرده بودم و این کتاب موفق شد که اشک من رو دربیاره. حس گوش دادن به آهنگی که روفوس و متیو تو قبرستان کلینت خوندن، درست بعد از تموم شدن کتاب حس بینهایت زیبایی داره و اینطوریه که چشمات رو میبندی و بین اشکهات لبخند میزنی. خیلی وایب قشنگیه. و همینطور امیدوارم بعدا که زبان اصلیش رو میخونم دچار شوک فرهنگی نشم! داستان زیبایی بود و من هم همراه با روفوس و متیو کلی زندگی کردم✨ 0 8 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/25 آنی شرلی در ویندی پاپلرز جلد 4 لوسی مود مونتگمری 4.4 47 نامههای گیلبرت به آنه خیلی خیلی زیباست🥲🥲 و خوندن این احساسات پاک و خالصانه حس بینهایت خوبی داره. از حالت نامهنگاری بودن این جلد خیلی خوشم اومد و مثل همیشه، بدون درنگ به این کتاب ۵ ستاره میدم. "و از همه مهمتر؛ دوستت دارم چون تو گیلبرتی:)! و نه هیچکس دیگهای.." 0 5 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/17 راز خدمتکار فریدا مک فادن 3.9 47 خیلی خوب بود🥲 پایانش رو هم خیلی دوست داشتم:)) از این فکرمشغولی که حین خوندن کتاب ایجاد میشه واقعا خوشم میاد و حس خوبی بهم میده. وقتی حین انجام کاری به کتاب گوش میدی اصلا متوجهی گذشت زمان نمیشی و یهو به خودت میای میبینی اینهمه رفتی جلو! خوندنش تجربهی جدید و قشنگی بود واسم. و خانم مکفادن عزیز؛ به لیست favourite های من خیلی خوش اومدی!✌️😂 0 5 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/11 خدمتکار فریدا مک فادن 4.0 90 سوالی که از خودم دارم اینه که، چرا زودتر کتابهای مکفادن رو نخونده بودم؟ من خیلی از قلم این نویسنده خوشم میاد! و خیلی خیلی زیاد احتمالش هست که جزو نویسندههای موردعلاقهی من باشه. این کتاب هم فوقالعاده بود، داستان متفاوت و جذابی داشت و کلی از خوندنش لذت بردم. و به وضوح این قضیه رو نشون میداد که چقدر رفتارهای اطرافیان در کودکی میتونه رو ما و مخصوصا رفتارما درآینده با دیگران تاثیر داشته باشه. مسلما قراره بدون شک جلد دومش رو شروع کنم:) 2 4 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/8 بادام وون پیونگ سون 3.9 241 بنظرم یکسری کتابها رو هربار که میخونی باارزشتر و پربار تر میشن. بادام رو برای دومین بار خوندم و احساسی که این لحظه دارم با بار اول قابل مقایسه نیست. این کتاب رو فکرمیکنم سهسال پیش به خودم کادو داده بودم و الان برای من خیلی باارزشتر از گذشته هست. من یه بخشی از احساساتم رو بین صفحات این کتاب، پیش گون جا گذاشتم. درک کردن احساسات خیلی زیباست. هرچند شیرین. هرچند دردناک. 0 6 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/4 آنی شرلی در جزیره جلد 3 لوسی مود مونتگمری 4.6 47 "چه بهتر که آدم همیشه آرزوی برآورده نشده ای داشته باشد؛ چون زندگی بدون آرزو، با مرگ فرقی ندارد.." هروقت که داستانهای آنشرلی رو میخونم و مخصوصا گوش میدم، احساس میکنم برای چندلحظه هم که شده تموم چیزهای روزمره رو فراموش میکنم و میرم یه دنیای دیگه. دنیایی که بهم آرامش میده . پایان این جلد خیلی زیبا بود. "من از همون روزی که تو کلاس تختهت رو تو سرم شکوندی دوستت داشتم..:)" 0 4 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/6/2 دختران علیه دختران مصطفی خرامان 2.9 7 ایدهی داستان رو دوست داشتم که یه اتفاق رو تو حال و هوا و فضاهای متفاوت بیان کرد، متن روون و طنزی داشت، ولی از اینکه آخر همشون به ازدواج اشاره و ختم میشد زیاد خوشم نیومد. نتونستم بین اسم کتاب و داستان ارتباطی پیدا کنم و نمیدونم هدف نویسنده از انتخاب این اسم چی بوده یا حتی از خلق این داستان، اما این کتاب برای من ارزشمنده چون یه هدیه از طرف یه دوسته و خوندنش برام لذتبخش بود✨ 0 4 دخترخوندهیکالینهوور:) 1403/5/24 بخش دی فریدا مک فادن 4.2 256 فقط میتونم بگم؛ وای خدای من! خیلی وقت بود که کتابی با پلاتتوییستِ به این خفنی نخونده بودم! به هیچ عنوان نمیشد چیزی رو پیشبینی کرد، انقدر قشنگ ذهنم رو به بازی گرفته بود که میخواستم بدون هیچ مکث و توقفی به پایان کتاب برسم. اولین تجربهی من از ژانر جنایی روانشناختی بود و یکی از بهترین تجربههایی بود که داشتم. خیلی تعریف نوشتههای خانم مکفادن رو شنیده بودم، بخش دی اولین کتابی هست که از این نویسنده خوندم و خیلی مشتاق به خوندن بقیه آثار این نویسنده هستم. شوکهکننده، مهیج، جذاب، گیجکننده و غیرقابل پیشبینی. فوقالعاده بود✨ 0 10