یادداشتهای مبینا معینی ممتاز (33) مبینا معینی ممتاز 1404/1/1 شبی برتر از یک عمر علی صفایی حائری 4.1 10 گاهی فکر میکنیم در دل حادثهها و تاریکیها همینکه کاری نکنیم کار بزرگی کردهایم تفکر اشتباهی بود که تا قبل از خواندن کتاب سفت و سخت پایش ایستاده بودم حال با کمی شک رو به رو شدم چون میبینیم بزرگترین حرکتهای تاریخ نقشههایشان در دل تاریکترین لحظات کشیده شد و چه مهم کلمهای است «طرح» و «نقشه» هر آنچه که زیر بنای ساختمان عمرمان را پی ریزی میکند چه بسا ایستادن و اندازه گرفتن و طرح ریختن بهتر از یک عمر دویدنهای بینتیجه و عملهای بی جهت و ثمر باشد. 0 13 مبینا معینی ممتاز 1403/11/11 ارباب و بنده لی یف نیکالایویچ تولستوی 3.7 30 داستان خوبی بود شخصیت ارباب برای شخص من جالب توجه بود هرچند روند داستان از حدی که نیاز بود طولانیتر شد اما در کل همونطور که از تولستوی انتظار میرفت فوق العاده بود. 0 6 مبینا معینی ممتاز 1403/10/22 زوربای یونانی نیکوس کازانتزاکیس 3.6 65 زوربا در عین سادگی پیچیده و در عین فقر ، غنی بود. همین مسئله باعث شد کتاب را تا انتها ادامه بدهم با وجود اینکه بخشهای بسیاری از کتاب زائد و حرفهای بسیاری از کتاب ناامید کننده بود شاید اگر فلسفهی نهفته در قلب و ذهن زوربا یک مقدار عمیقتر میبود ، داستان برای من جالبتر جلوه میکرد پیامهایی مثل در لحظه زندگی کردن ، برای شخص من تکراری و سطحی به نظر میرسید. علی رغم اینکه کتاب فرصت این را داشت که به شکل بهتری حتی روی همان ذهنیت سطحی و ناپختهی زوربا کار کند و به شکل بهتری به مخاطب ارائه دهد... 2 19 مبینا معینی ممتاز 1403/10/6 پدر سرگی لی یف نیکالایویچ تولستوی 3.8 51 هرچقدر یک کتاب کوتاهتر باشد فرصت کمتری برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطب دارد اما پدر سرگی از آن دسته کتابهای جمع و جور و در عین حال تاثیر گذار بود و این هنرمندی نویسنده را میرساند پدر سرگی داستانی بود از جنگ جنگ انسان با دیگران جنگ انسان با خودش و جنگ انسان با خدا در نهایت این جنگها آن پرنس مغرور به یک پیر رنج دیده مبدل شد کسی که در نهایت هم خودش را پیدا کرد هم دیگران را و هم خدایش را. 0 14 مبینا معینی ممتاز 1403/9/3 جهاد اکبر، یا، مبارزه با نفس روح الله خمینی 4.7 8 یه دوست آمریکایی از من دربارهی امام خمینی پرسید ولی من چیزی برای ارائه نداشتم گویا در طول زندگیم حس نیازی به دونستن اینکه روح الله خمینی حرف حسابش چی بود ، پیدا نکرده بودم این کتاب اولین تجربه من از خوندن آثار این بزرگ مرد بود و چقدر خوشحالم که تو زندگی جرقههای این چنینی باعث میشن برگردیم و ببینیم کجای کار کم گذاشتیم کتاب مطالبی میگفت که برای خود من به شخصه خیلی جالب و کارآمد میومد فلذا خوندنش برام مفید فایده واقع شد 0 22 مبینا معینی ممتاز 1403/8/12 آدم خواران ژان تولی 3.9 158 روایت دردناکی بود یه کمدی گریهآور از مردمانی که یه روز همسایههای خوبی بودن اما مقدس انگاری های اشتباه و پرستیدن بتهایی مثل امپراطور فرانسه ( ناپلئون ) حتی از همسایه های خوبم قاتلان وحشی میسازه شاید در مرحله اول « آدم خواران » اغراق آمیز به نظر برسه اما حقیقتِ دردناکیه که ژان تولی به روش منحصر به فرد خودش بیان کرده بود... 0 20 مبینا معینی ممتاز 1403/8/11 خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی سیدعلی خامنه ای 4.6 138 حقیقت اینه که من علاقه و گرایشی به خوندن کتابهای زندگینامه علی الخصوص اون دستهای که روایتگر زمان قبل از انقلابان ندارم برای خوندن این کتاب هم دو دل بودم اما شروعش کردم تا شاید بتونم این مرد رو بهتر درک کنم و اینطور هم شد داستان از پند و اندرز پر بود از حادثهها ، از آدمها ، از دردها و شکنجهها اما شیرینی و مهر و محبتی که تو بند بند این کتاب نهفته بود چیز دیگهای بود واقعا سید علی پدر خوبیه پدر خوبیه برای یه ملت... 1 27 مبینا معینی ممتاز 1403/8/4 اخبات علی صفایی حائری 4.6 48 این کتاب فوقالعاده بود... نمیدونم آیا ما به اندازه شایستگیِ این کلمات بهشون توجه میکنیم یا فقط میخونیم که خونده باشیم؟ نمیدونم اگه علی صفایی حائری الان زنده بود رومون رو به سمتش بر میگردوندیم یا فقط وقتی که نیست توجهمون رو نشون میدیم و متوجهش میشیم؟ 0 9 مبینا معینی ممتاز 1403/8/3 خواهر کوچیکه ریموند چندلر 3.0 1 داستان پیچیدهای بود با مفقود شدن یه پسر جوون شروع شد و تا قتل چندین نفر در طی داستان پیش رفت مثل یه جور دعوای خونوادگی بود بین بچههای بد و بچههای خوب که در این بین اتفاقا بچههای خوب گناهکار بودن و بچههای بد بیگناه منسجم و روون نوشته شده بود اما من حقیقتا نتونستم ارتباط برقرار کنم چون داستان جاهایی بیش از اندازه بی بند و بارانه میشد ولی در کل جنایت تمیزی بود و حدس زدن قاتل و شریکهای جرم توش غیرممکن بود 2 2 مبینا معینی ممتاز 1403/8/2 فوز سالک علی صفایی حائری 4.7 11 مگر ما در زندگی این همه ذلیل نمیشویم آن هم برای هیچ و پوچ؟ چرا وقتی که به خدا میرسیم ناز میکنیم؟... 0 9 مبینا معینی ممتاز 1403/7/30 گرگ های سرنوگراتس: گزیده داستان های ساکی ساکی 4.5 1 داستان های این کتاب حیرت آور بودن مخصوصا نوشتن همچین پایان هایی برای همچین آغاز هایی واقعا یه ذهن ورزیده نیاز داره داستان های کتاب اغلب مورد پسندم واقع شدن اما داستان « تصویر روح گمگشته » چیز دیگهای بود تو هر کدوم از داستانها خواننده به سادهترین و زیباترین حالت های ممکن احساساتی مثل خشم ، ترس ، دلتنگی ، عشق و دلزدگی ، نگرانی ، دلهره و هزاران احساس اینچنینی رو تجربه میکنه اونم فقط در چند صفحه کوتاه خوندن این کتاب تجربه لذت بخشی بود و باعث ناراحتیه که همچین اثری تا این حد ناشناختهست 0 3 مبینا معینی ممتاز 1403/7/16 حکمتها و اندرزها جلد 1 مرتضی مطهری 4.6 8 با وجود احترام زیادی که به استاد شهید قائلم امتیازم به این کتاب از این جهت کم شد که : ۱. مباحث کتاب به شدت ساده و ابتدایی بود و همین خوندنش رو سخت میکرد ۲. کتاب از لحاظ ادبی زیبایی خاصی نداشت و صرفا مقالهوار بود ۳. توقع من از کتاب برآورده نشد... 4 8 مبینا معینی ممتاز 1403/7/12 بهم میاد؟! رنده عبدالفتاح 3.3 19 هرچند توقعم از کتاب برآورده نشد ولی لذت بردم فضای تینیجری ، رفاقت ، صمیمیت ، توهین و انگشت نما شدن ، دبیرستان ، پسری که دوسش داری ولی به خاطر دینت باهاش وارد رابطه کوتاه مدت نمیشی شخصیت داستان کاملا معمولی اما در عین حال تحسین برانگیز بود و این رو نقطه قوت این کتاب میدونم... 0 8 مبینا معینی ممتاز 1403/6/15 خودآموز یونگ روث استودن 4.0 2 یونگ برای من همیشه جالب توجه و قابل احترامه این بشر قبلا توی ذهن من مثل یه علامت سوال باقی مونده بود اما بعد از مطالعه این کتاب بیشتر و بهتر از گذشته درکش کردم و فهمیدم چقدر گاها شبیهشم کتاب خوب و سبک و کامله خوب از این نظر که شما رو به جهان ذهن یه روانپزشک سویسی و یه فرد تعجب بر انگیز میبره سبک از این نظر که محتوای پیچیده رو خیلی راحت به مهاطب منتقل میکنه و کامل از این نظر که همه ابعاد یونگ یعنی زندگی شخصی و کاری و فکری و عقیدتی یونگ رو در بر میگیره 0 20 مبینا معینی ممتاز 1403/6/15 زندگی خود را دوباره بیافرینید جفری ای. یانگ 4.3 40 به نامِ « هــو » این کتاب رو با پیشنهاد استاد عزیزم شروع به مطالعه کردم مباحث کتاب رو که قبلا با نام طرحواره های روانشناختی دنبال میکردم برام آشنا بود اما کتاب نه چندان علمی و نه چندان قابل اعتماد بود نویسنده در لا به لای نوشته ها عقیده خودش رو تحمیل کرده بود و این رو اکثریت خواننده ها زمانی که برای اولین بار کتاب رو میخونن متوجه نمیشن چون همه در حال تلاش برای پیدا کردن طرحواره یا به قول کتاب تله خودشونن اینکه این کتاب اینقدر ساده و برای عموم مردم طراحی شده قابل تحسینه ولی به نظر شخصی من کتاب هایی که راجب اختلالات و موضوعات حساسی از این قبیل ان باید علمی تر و دقیق تر نوشته بشن نه صرفا بر اساس تجربه های یه روانپزشک و داستان های بیماران... 0 1 مبینا معینی ممتاز 1403/6/13 عوامل رشد، رکود، انحطاط علی صفایی حائری 4.8 19 این کتاب هدیهای بود که از طرف زندگی از طرف زمان و مهم تر از همه از طرف استاد صفایی حائری به من عطا شد چقدر شاکرم که این کتاب تو مسیر من سبز شد گره های ذهنمو یکی یکی باز کرد چه قلم فوق العاده ای! چه بیان زیبایی! یکی از بهترین تصمیمهای زندگی من به جد ، خوندن و به پایان رسوندن این کتاب بود ممنون از باشگاه تولد دوباره که این خوندن رو هزاران برابر برای من راحت تر و شیرین تر کرد 2 15 مبینا معینی ممتاز 1403/5/30 اراذل و اوباش: حمله ی زامپیشی ها آرون بلیبی 3.9 3 بیشتر از همه شخصیت گرگ داستان که ملقب به ساطوره نظرمو جلب کرد ساطور که به نظر میاد شخصیتی شبیه به تیپ شخصیتی قهرمان (ENFJ) _ بنا بر نظریه تیپ های شخصیتی کارل یونگ _ داره گرگیه که با تمام گرگ های داستان بچگی های من متفاوته اون احساسات ارزشمندی داره و به احساسات ارزشمند تیمش و حتی افرادی که اصلا نمیشناسه اهمیت زیادی میده شاید بزرگترین خواستهش تو زندگی اینه که یه قهرمان باشه اما ظاهر گرگگونهش باعث میشه مردم مدام درموردش دچار سوء تفاهم بشن این داستان ، این کارکترها و این حادثه ها ( مثل حادثه حمله زامبی هایی که پیشیان ) برای منی که سال ها سنم از مخاطب این کتاب بودن میگذره جذابیت بالایی داره و باعث میشه حتی اونو به یکی از عزیزترین چیزام یعنی خوابم ترجیح بدم و احتمالا تا صبح با لبخندی که روی لبم نقش بسته به خوندنش ادامه بدم 0 6 مبینا معینی ممتاز 1403/5/29 چهار سابقه دار: یورش به زندان شهر سگی جلد 1 آرون بلیبی 3.7 10 جالب بود و فکر میکنم برای کودک و نوجوان سرگرمی خوبی باشه علاقهمند شدن به کتاب میتونه از همین کتاب هایی که جذابیت بالایی دارن شروع بشه 0 5 مبینا معینی ممتاز 1403/5/13 رشد علی صفایی حائری 4.5 100 چطور میشه که از ۶۰ صفحه به اندازه ۶۰ سال و حتی بیشتر از اون توشه جمع کنی ؟ توشهای که شامل درک و فهم عمیق و ژرف نسبت به عمیق ترین و گسترده ترین اقیانوس این جهانه... 0 9 مبینا معینی ممتاز 1403/5/2 اسم تو مصطفاست راضیه تجار 4.3 58 این کتاب رو خوندم تا بتونم دلیل محبوبیتش رو درک کنم اما بعد از به انتها رسوندنش همچنان نتونستم خودم رو قانع کنم که کتاب ارزش این همه توجه و محبوبیت رو داره کتاب از یه لحاظهایی خوب بود برای مثل از شخصیت شهید بت نمیساخت و روون بود به قدری که گاهی فراموش میکردم در حال خوندن کتابم گاهی انگار خود سمیه خانم جلوم نشسته و از خاطراتش میگه فرای صفحات و کلمات شخصیت خود مصطفی صدر زاده هم شخصیت جالبی بود جسور ، مهربون ، گاهی رفیق باز ولی من نتونستم ارتباط برقرار کنم نه از لحاظ ادبی تو سطح بالایی بود نه از لحاظ محتوا موضوع ، موضوع خوبی بود ولی اگه بخوایم واقعبینانه نگاه کنیم سطح کتاب پایین بود و چیزی برای ارائه نداشت 0 10