یادداشتهای مهراب بهلولی (14) مهراب بهلولی 1401/9/17 ذوالقرنین از منظر قرآن عبدالله مستحسن 5.0 1 این کتاب هم مثل دیگر آثار این نویسنده با این تفکر پیش رفته که قرآن را فقط با قرآن و روایات بفهمیم و چیزی خارج از این دو وارد تفسیر نکنیم. کتاب به بررسی آیات مربوط به ذوالقرنین میپردازد که در ظاهر از پیچیده ترین آیات قرآن هستند و فقط هم یکبار در سوره کهف مطرح شده اند که باز خود سوره کهف در ظاهر بسیار سوره مبهمی است و روایات این سوره هم هر کدام فقط یکبار در قرآن آمده اند. این کتاب با بهره گیری از خود قرآن سعی در گشودن آیات مربوط به ذوالقرنین دارد و به سوالاتی از این دست پاسخ میدهد: - ذوالقرنین که بود؟ - اقوامی که ذوالقرنین با آنها روبرو شد چه کسانی بودند؟ - آیا ذوالقرنین سد ساخت؟ - ماجرای ذوالقرنین در چه زمانی اتفاق می افتد؟ توصیه میشود قبل از خواندن این کتاب، کتاب "اصحاب کهف در آیینه ولایت" که از همین نویسنده است هم مطالعه شود که با کنار هم قرار دادن آیات سوره بهتر بتوان به موضوع اصلی سوره پی برد. نکته آخر هم اینکه این کتاب مثل دیگر کتاب های این نویسنده لابلای بحث نکاتی در باب تفسیر بیان میکند و آیاتی از سوره های دیگر را هم مورد بررسی قرار میدهد. 0 4 مهراب بهلولی 1401/8/26 اصحاب کهف در آینه ولایت و اصحاب رقیم در بیان قرآن عبدالله مستحسن 4.8 1 عجب کتابی! عجب کتابی! چرا چنین کتاب عالی در باب قرآن باید انقدر گمنام باشد؟!؟ این کتاب نگاهی به قرآن دارد که با نگاهی که اغلب با آن سر و کار داشتیم، فرق دارد و به ما یاد میدهد که قرآن ساختار دارد؛ موضوعات یک آیه به هم ربط دارند، هر آیه به آیات قبل و بعدش ربط دارد، هر آیه به موضوع اصلی سوره ربط دارد. و همچنین از یکی از روش های دیگر فهم قرآن که آن هم نسبتا کم است، استفاده میکند و آن هم پیدا کردن آیات مشابه است چه از نظر داستانی و چه از نظر نوشتاری. خواندن این کتاب را به همه توصیه میکنم. بهتر است حین خواندن قرآن در کنار دستتان باشد. نکته آخر هم اینکه کتاب علاوه بر داستان اصحاب کهف، آیاتی از سوره های دیگر چون یوسف و هود و چند سوره دیگر هم به طور خلاصه در این کتاب بررسی شده اند. 0 4 مهراب بهلولی 1401/7/29 سلام بر ابراهیم: زندگینامه و خاطرات شهید ابراهیم هادی گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی 4.6 195 کتاب های از این دست انسان را با یک مکتب آشنا میکند که ما معمولا فقط شعار های آنرا شنیدهایم و یا میدهیم ولی در این دست کتاب ها ما را با انسان هایی آشنا میکند که به این مکتب عمل کردند و تا آخر آن پیش رفتند؛ به همین دلیل این کتابها یک الگوی عینی در برابر چشمان ما قرار میدهد که میتوان از آن استفاده کرد. این کتاب بعد از کتاب "خاک های نرم کوشک" بهترین کتابی بود که در حوزه دفاع مقدس خواندم و شاید دلیلش خود شهید باشد که بسیار پر جاذبه است و وقتی کم کم از متن کتاب شهید شناخته میشود، این جاذبه بیشتر و بیشتر میشود. برای خواندن این کتاب هم مثل دیگر کتاب های دفاع مقدس، باید تعصب را کنار گذاشت تا بتوان استفاده خوبی از آن برد. 0 12 مهراب بهلولی 1401/7/29 سه دقیقه در قیامت: تجربه ای نزدیک به مرگ گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی 4.2 149 نکته خیلی مهمی که در خواندن این کتاب و یا سر و کله زدن با مطالبی از این دست باید در نظر گرفت این است که این اشخاص نمرده اند. کتاب در کل کتاب خوب و تلنگر زننده ایست ولی حتما باید در خواندنش ملاحضه فوق را در نظر گرفت. به همین دلیل به این کتاب نباید به چشم یک تکیهگاه محکم برای استدلال نگاه کرد و برای استدلال محکم باید به قرآن و روایات رجوع کرد. 2 18 مهراب بهلولی 1401/7/29 خاک های نرم کوشک سعید عاکف 4.4 73 کتابی بسیار شیرین و خواندنی. از توسل های به اهل بیت(ع) بگیر تا ساده زیستی و شجاعت بنایی که تبدیل به فرمانده ای بزرگ شد؛ ولی بعد از فرماندهی هم مثل یک بنای ساده زندگی کرد و به همین دلیل مورد عنایت ویژه اهل بیت (ع) قرار گرفت و راه هایی را باز کرد که هیچکس حتی فکر باز شدنش را هم نمیکرد. چیزی که قبل از خواندن این کتاب لازم است، این است که انسان کمی تعصباتش را کنار بگذارد تا بتواند بهره بیشتری از این کتاب زیبا ببرد. 0 12 مهراب بهلولی 1401/6/27 آزادی انسان مرتضی مطهری 4.5 4 یکی از کتاب هایی که خواندنش در این دوره زمانه، بسیاری از مشکلات انسان را حل میکند (مخصوصا در جامعه ما). آزادی چیست؟ آزادی درست یا خیر؟ آیا بشر به آزادی نیاز دارد؟ بشر در چه اموری باید آزاد باشد؟ کتاب به سوالاتی از قبیل سوالات بالا به طور کامل پاسخ میدهد و مثال هایی را بیان میکند. توصیه میشود در حین خواندن، صوت های زیر هم گوش شوند: http://cdn.persiangig.com/public/TVVCZRWz6M 0 8 مهراب بهلولی 1401/6/27 خیاط شهر ما سمیرا اصلان پور 4.4 2 کتاب دلنشینی که علیرغم جمع و جور بودنش تاثیر گزار است و به انسان یاد میدهد که یک ولی خدا چگونه زندگی میکند و چه لغزش ها و خطراتی در سر راه او قرار میگیرد. 0 1 مهراب بهلولی 1401/6/27 ترکیبیات جلد 1 علیرضا علیپور 4.0 1 کتابی که خواندنش بر هر علاقه مند به ریاضیات گسسته و ترکیبیات واجب است. موضوعات متنوع و جذابی در کتاب مطرح شده و دامنه وسیعی از دنیای ترکیبیات را پوشش میدهد بعضی از موضوعات را عمیق و بعضی را اندک. با اینکه در بعضی جاها بیان کتاب کمی نامفهوم است، ولی در کل کتاب روانی است. نکته آخر اینکه این کتاب نسبتا کتاب پیشرفته ای به حساب می آید بنابرین در خواندنش باید با صبر و حوصله پیش رفت. 0 2 مهراب بهلولی 1401/6/27 تن تن و سندباد محمد میرکیانی 3.9 70 کتاب خیلی کتاب قوی نبود ولی میتوانست شروع کننده یک نهضت و یک سبک جدید در کتاب های ایرانی شود که متاسفانه این اتفاق نیافتاد. 0 1 مهراب بهلولی 1401/6/27 قصه های من و بابام اریش ازر 4.5 47 اولین باری که خوندم، تا شب داشتم میخندیدم 0 1 مهراب بهلولی 1401/6/24 از چیزی نمی ترسیدم: زندگی نامه خودنوشت قاسم سلیمانی 1335 تا 1357 قاسم سلیمانی 4.5 174 سرآغاز زندگی یک شیرمرد که برخلاف آنچه به نظر میاید خواندنش خیلی مهم است که بدانیم ریشه های انسان بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی از کجا بوده. 0 1 مهراب بهلولی 1401/5/11 حاج آخوند سیدعطاء الله مهاجرانی 3.9 39 کتابی که محوریتش حول یک روحانی روستایی است که زندگی او علیرغم ساده بودنش، بسیار زیبا و جذاب است. این کتاب من را با چیزهایی مثل ادبیات ایران، امر به معروف و نهی از منکر و خوب رفتار کردن با انسان ها حتی آنهایی که ممکن است اعتقاداتشان با ما فرق داشته باشد. از نظر من یکی از چیزهایی که جامعه امروز تشنه آن است، وجود روحانیانی مثل حاج آخوند است که اعتقاداتشان را نه تنها با حرف بلکه با عمل خود هم نشر میدهند. اگر امروز برخی از مردم با روحانیت زاویه دارند شاید دلیلش این است که از روحانیت اطرافشان حاج آخوند ندیده اند. در یک کلام این کتاب به معنای واقعی کلمه مصداق این جمله بود که "دنیا را باید عبور کرد، ولی نه با غفلت" 0 14 مهراب بهلولی 1401/5/4 در جست و جوی دلتورا (جلدهای 1 تا 4) امیلی رودا 4.5 12 رمانی ۱۵ جلدی و بسیار قدرتمند با داستانی زیبا و جذاب و مفهومی و کاربردی برای رده سنی ۹ سال تا ۱۸ سال. احساس میکنم دلیل اینکه این رمان علیرغم کیفیت خیلی بالا و جذابیتش خیلی کم دیده شده، زیرمتن و پیام آن است که به مذاق خیلی از قدرت ها خوش نمی آید. 1 4 مهراب بهلولی 1401/5/4 قاف سارا عرفانی 4.5 10 یک کار فرهنگی تمام عیار با محتوایی پر مغز و ظاهری جذاب مناسب برای همه رده های سنی 0 7