یادداشتهای سارا عرفانی (86) سارا عرفانی 1403/8/8 جهانگردون شروین سلیمانی 4.0 1 جهانگردون روایتی طنز دارد و مخاطب نوجوان را با بعضی آداب و رسوم یا ویژگی های مردم کشورهای مختلف آشنا می کند. به نظرم مخاطب نوجوان با این اثر ارتباط خوبی برقرار می کند و ضمن لذت بردن از قلم طنز نویسنده اطلاعات خوبی از کشورهای مختلف به دست می آورد. 0 7 سارا عرفانی 1403/7/8 قرمزته عبدالله مقدمی 3.0 1 این کتاب تاریخچه ی تیم پرسپولیس را با بیان طنز برای مخاطب نوجوان به تصویر می کشد. به نظرم بیش از همه برای علاقمندان و هواداران تیم پرسپولیس جذاب باشد که بدانند تیم مورد علاقه شان چه ماجراهایی از سر گذرانده است. 0 1 سارا عرفانی 1403/7/7 یک چیز دیگر کاترین کیو 4.2 6 کتابی که ارزش داره برای بچه ها بخونیم و به اونها یاد می ده که لازم نیست همه مون مثل هم باشیم. ممکنه متفاوت باشیم ولی مفید و باارزش باشیم. 0 4 سارا عرفانی 1403/6/11 مهندسی شبیه من شینی سومارا 4.0 1 شخصیت کودک کتاب با مادربزرگ خود همراه می شود. و سوالاتی درباره ی آنچه می بیند می پرسد و مادربزرگ با حوصله به سوالات او پاسخ می دهد و در پایان متوجه می شویم خود مادربزرگ مهندس طراحی هواپیماست. اثر به خوبی توانسته مخاطب خود را با رشته ی مهندسی آشنا کند و نقش مهندسی را در زندگی روزمره به تصویر بکشد. 0 5 سارا عرفانی 1403/6/10 شبح جک لاغره آسترید (اریکسون) لیندگرن 2.3 1 کتاب بسیار بد برای مخاطب کودک و نوجوان ابتدای داستان میگه مادربزرگم قصه های زیادی درباره ی شبح ها بلده که برامون تعریف می کنه. بعد هم یه قصه میگه از جک لاغره که به خاطر یه اتفاقی در کلیسا تبدیل به شبح می شه. یعنی دیگه نه زنده است نه مرده. و تبدیل به شبح شده. ما در واقعیت چنین چیزی داریم؟؟؟ چرا باید کودک رو درگیر مسائل ترسناک و غیرواقعی کنیم؟ خوندن این کتاب رو به هیچ وجه توصیه نمی کنم. 5 12 سارا عرفانی 1403/6/9 نامزد گلوله ها مرتضی سرهنگی 4.1 28 کتاب نامزد گلوله ها نوشته ی آقای مرتضی سرهنگی کتابی است درباره ی زندگی حاج قاسم سلیمانی. با طراحی منحصر به فرد. این کتاب با نثری ساده و روان به ماجراهایی از زندگی حاج قاسم اشاره می کند. از نوجوانی تا شهادت. در واقع نویسنده سفری آغاز کرده است از روستای محل تولد این شهید تا فرودگاه بغداد و شهادت ایشان. به نظرم خواندن این کتاب برای نوجوان ها می تواند الهام بخش باشد. 2 11 سارا عرفانی 1402/11/22 اسکلت ماهی طاهره ایبد 0.0 1 یک کتاب بسیار بد برای کودکان که هیچ مفهوم و حرفی برای انتقال ندارد و برای گروه سنی ای که نوشته شده به شدت ترسناک است. حتی دخترم وقتی کتاب را خواند گفت باید با ناشر تماس بگیرم و بپرسم شما چرا چنین کتابی را منتشر کرده اید!! 0 18 سارا عرفانی 1402/11/22 بچه ای که نمی خواست آدم باشد! زهرا موسوی 4.3 22 داستان کتاب خلاقانه بود و ماجرای غدیر را از زاویه ای متفاوت برای کودکان روایت می کرد. اما زبان کتاب با خلق کلمات و تعابیر جدید کتاب، می تواند باعث شود کودکان در نثر و زبان، دچار آسیب شوند. کلمات و تعابیری در کتاب وجود دارد که باعث می شود کودکان عبارات درست آن مفاهیم را از خاطر ببرند. متاسفانه این کلمات بسیار زیاد هستند و حتی خواندن چند صفحه از کتاب هم می تواند اثر منفی داشته باشد. نویسنده ی محترم و ناشر گرامی بهتر است اهمیت بیشتری برای زبان فارسی قائل باشند. کتاب ها نقش بسزایی در این امر دارند و چاپ های متعدد کتاب باعث نمی شود به این امر بی تفاوت باشند. چند نمونه از این کلمات را در ادامه می آورم تا بهتر متوجه منظور بنده شوید: - دختر و پسری که کنار مرد به موقع برس بودند... - مردی که خشمو بود... - مرد زیاد عصبانی گفت:... - بابای دختر و پسر که غصه ای بود گفت... - دوست دارمم به آن مرد هزار عالمه شد... - گفتم: باختو بودن خیلی هم بد نیست. 1 3 سارا عرفانی 1402/11/22 هیچی هیچی برای خدا فهیمه شانه 4.0 1 این کتاب با زبانی کودکانه به مفهوم روزه گرفتن می پردازد. اینکه یکی از سنجاب ها در داستان، به خاطر خدا روزه می گیرد و سختی هایش را به خاطر خدا تحمل می کند. داستان کمک می کند کودکان بهتر با این مفهوم آشنا شوند. 0 3 سارا عرفانی 1402/11/22 اسبی که دو بال داشت زهرا زواریان 3.6 3 ماجرای این کتاب، روایت شهادت امام حسین است اما از زبان یکی از دشمنان که قصد دارد اسب امام را برای عمر سعد ببرد. به نظر می رسد نویسنده ی محترم تلاش کرده این ماجرا را از زاویه دیدی متفاوت روایت کند. خواندن این کتاب برای مخاطب کودک و نوجوان خالی از لطف نیست. 0 2 سارا عرفانی 1402/11/22 روزی که بابا توی جیبم بود منیره هاشمی 0.0 1 تصویرگری زیبا و خلاقانه و داستان لطیف و آرام از دختری که پدرش شهید شده، مخاطب کودک را با مفاهیمی همچون میهن دوستی و شهادت آشنا می کند. ضمن اینکه نویسنده تلاش کرده با فرمی جدید این مفاهیم را به مخاطب منتقل کند. 0 2 سارا عرفانی 1402/11/16 دزد و گلنسا لیلا معظمی 3.0 1 از مجموعه ی شکرستان انتظار داستان های قوی تری داشتم. 0 2 سارا عرفانی 1402/11/2 نیستان دی حسین زحمتکش زنجانی 4.0 3 ماجرای کتاب از زاویه دید افرادی است که حاج قاسم را دوست ندارند ولی کم کم اتفاقاتی می افتد که نگاهشان تغییر می کند. داستان علی رغم اینکه تلاش کرده حرف هایش را مستقیم نگوید، اما باز هم در دام شعارزدگی افتاده و بعید است کسانی که مانند شخصیت کتاب پر از ابهام و سوال و کینه هستند بتوانند با آن همراه شوند. 0 11 سارا عرفانی 1402/11/2 دست های سبز لاله سرور پوریا 3.8 1 دست های سبز لاله داستانی مناسب کودک است که به ماجرای دفاع مقدس می پردازد. برادر شخصیت اصلی داستان که یک دختر کوچک است به جنگ می رود. و شخصیت دختر، منتظر او می ماند. داستان برای مخاطب کودک کمی سنگین و غمبار است ولی در عین حال، لطافتی دارد که با توجه به آنکه زمان جنگ نوشته شده، می تواند این میزان غم انگیزی برای چنین داستانی منطقی به نظر بیاید. 0 12 سارا عرفانی 1402/11/2 پینمای از چیزی نمیترسیدم مسعود آذرباد 4.8 14 این کتاب بر اساس یادداشت های خود حاج قاسم نوشته شده است که در کتاب از چیزی نمی ترسیدم گردآوری شده است. اما در این کتاب که مناسب نوجوان است، با تصویرهایی روبرو هستیم که متن را در ذهن مخاطب ماندگار می کند. این کتاب در جشنواره شهید همدانی برگزیده شده است. 1 18 سارا عرفانی 1402/11/1 خنده های رفیق: با الهام از خاطرات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس زهره علی عسگری 3.5 1 یکی از معدود رمان هایی که درباره ی حاج قاسم تا الان نوشته شده. کتاب زبان ساده و بی پیرایه و بی ادعایی دارد. در عین حال از نوجوانی حاج قاسم داستان را شروع کرده و به گونه ای پر کشش ما را همراه خود می کند و به زمان جنگ می رسد. کتاب مخصوصا برای مخاطب نوجوان بسیار جذاب است و برای علاقمندان به نویسندگی هم در عین سادگی، نکات آموزنده ای دارد. این کتاب برگزیده ی جایزه شهید همدانی در بخش رمان و داستان شده است. 0 8 سارا عرفانی 1402/10/27 فقط بیا فاطمه دانشور جلیل 3.9 5 مجموعه ای از داستان های کوتاه با موضوع دفاع مقدس که در هر کدام از داستان ها یک شخصیت نوجوان با مقوله ی جنگ و دفاع مقدس مواجه می شود و اتفاقی می افتد که کنشگری نوجوان را به تصویر می کشد. داستان ها برای مخاطب نوجوان که می خواهد تصویری از فضای دفاع مقدس داشته باشد جذاب است. 0 15 سارا عرفانی 1402/10/26 چند حبه قند: خاطرات رفعت السادات نعمت اللهی، از پرستاران دوران دفاع مقدس طاهره امامی بغدادی 3.3 2 چند حبه قند ماجرای زندگی رفعت السادات نعمت اللهی است که ماجرای زندگی خود را از قبولی در رشته ی پرستاری و بعد از آن پذیرش در بیمارستان بازگو می کند. و پس از آن به اتفاقات زمان جنگ و تجربه اش در بیمارستان می پردازد. تلاش راوی کتاب برای ماندن بر سر ارزشها و اعتقاداتش با وجود تمام سختی ها و مشکلات بسیار ارزشمند و ستودنیست. کتاب الگوی خوبی به دختران جوان معرفی می کند. 0 12 سارا عرفانی 1401/4/3 توتو چان: دخترکی آن سوی پنجره تتسوکو کورویاناگی 4.1 37 کتاب برای معلم ها، پدر مادرهایی که کودکان خاص دارند که تحصیل برایشان سخت است و حتی نوجوان ها مفید است. توتوچان دختری پر هیجان است که مدرسه او را اخراج می کند و به مدرسه ی دیگری می رود و کلی ماجراهای جذاب و متفاوت در این مدرسه اتفاق می افتد. توتوچان ماجراهای واقعی نویسنده است از آن مدرسه. 1 41 سارا عرفانی 1401/2/30 خون خورده مهدی یزدانی خرم 3.3 70 جالب نبود. بازی های فرمی که خیلی ها خوششان آمده را نپسندیدم و آنقدری خوب نبود که با اینکه می خواستم بعد از آن سرخ سفید را بخوانم، منصرف شدم. 1 39