یادداشتهای نجمه واحدی (8) نجمه واحدی 1403/9/23 متروک بی انتها واتسلاف هاول 4.3 1 این کتاب اثر دیگری از نویسنده ی کتاب «قدرت بی قدرتان» است که در این اثر هم به شرایط یک جامعه استبدادزده و پساتوتالیتر اشاره می کند که در آن از طرفی هم خفقان و سرکوب زیاد است و هم حاکمیت می تواند دیدگاه شهروندان را نسبت به کنشگران سیاسی و اجتماعی، تخریب و هدایت کند. 0 6 نجمه واحدی 1403/9/9 تصرف عدوانی: داستانی درباره ی عشق لنا آندرشون 3.4 36 تصرف عدوانی شاید تکمیل کننده کتاب جستارهایی در باب عشق/ آلن دو باتن باشد. داستان عشق این بار از سمت زن دیده می شود؛ اصرارش بر عشق ورزیدنی بی پاسخ و پایفشاری در ادامه رابطه ای یک طرفه. 0 6 نجمه واحدی 1403/9/9 بازگشت گرگ ها: چگونه به هم بپیوندیم ابی ومبک 5.0 1 این کتاب خوشخوان که خواندن آن شاید یک شبانه روز هم وقت نگیرد، توسط کاپیتان تیم ملی فوتبال زنان آمریکا، ابی ومبک نوشته شده. به نوعی کتاب درباره اشتغال و موفقیت زنان در عرصه عمومی است و پیامهای مختصر اما بسیار مهم و اثرگذاری دارد که می تواند به خصوص برای نسل جدید الهام بخش باشد. خصوصا هدیه دادنش را به زنان جوان که از پا گذاشتن آنها به عرصه عمومی اندکی گذشته باشد، توصیه می کنم. 3 4 نجمه واحدی 1403/9/9 کنیزک کردن زنان جان استوارت میل 3.4 3 این کتاب با ترجمه ی روان خسرو ریگی، و زبان ساده و صریح «جان استوارت میل» می تواند ذهن های سنتی بسیاری را که با تبعیض و نابرابری جنسیتی خو گرفته اند، آگاه کند. استوارت میل این متن را در دفاع از حقوق زنان، در پارلمان انگلستان بیش از یک قرن پیش آماده کرده است. با این حال استدلالهای خوب و ساده ای دارد که کمک می کند اهمیت دفاع از حقوق زنان و تحقق برابری جنسیتی را دریابیم. 0 3 نجمه واحدی 1403/9/9 بدرود دون پایگی: شناخت موانع پیشرفت در کار و حرفه و راهکارهای عبور از آنها شریل سندبرگ 4.0 3 این کتاب ترجمه ای از کتاب معروف «Lean In: Women, Work, and the Will to Lead» که در کتابهای مختلف دیگری از جمله «باشگاه مشت زنی فمینیستی» یا کتابهایی دیگر به این اثر اشاره شده است. نویسنده که خود سابقه مدیریت اجرایی فیسبوک را دارد از تجربه های خود به عنوان یک زن مدیر بهره جسته، اما نکته ای که کتاب را ارزشمند می کند این است که این تجربیات نه لزوما به سطح کاری او (مدیریت) مرتبط است و نه حتی به فضا و فرهنگ او در آمریکا! آنچه در این کتاب به عنوان تجربه کاری زنان آمده، مواردی کاملا ملموس است که ما زنان در ایران هم بارها آن را تجربه کرده و می کنیم. یکی از چندین پیام خوب این کتاب این است که به جای آنکه بر سر صندلی با دیگر زنان رقابت کنیم، تلاش کنیم که میز را بزرگتر کنیم. این کتاب را با ترجمه ای که از نشر آموزه منتشر شده خوانده ام و با بعضی پانویس ها و توضیحاتی که مترجم در انتقال دقیق مفهوم از زبان اصلی به فارسی داشته، به نظرم ترجمه ارزشمندی از این کتاب است. 0 14 نجمه واحدی 1403/9/9 ما همه باید فمینیست باشیم چیماماندا انگازی ادیشی 3.4 12 از دسته کتابهای خوشخوان که در یک شبانه روز خوانده می شوند و نکات مهمی را در ذهن ما جاگذاری می کنند. 0 1 نجمه واحدی 1403/9/9 انقلاب در نقطه صفر: کار خانگی، بازتولید و مبارزه فمینیستی سیلویا فدریچی 3.9 1 فدریچی با نگاهی دقیق و موشکافانه به موضوع مهم «کار خانگی» پرداخته است که این کتاب هم با ترجمه خوب سروناز احمدی، به اثری روان و مفید تبدیل شده است. 0 1 نجمه واحدی 1403/9/9 نقد و نظر: درآمدی جامع بر نظریه های فمینیستی رزماری تانگ 4.2 1 این کتاب، هنوز و همچنان یکی از آثار موفق برای معرفی انواع شاخه های فمینیسم (فمینیسم لیبرال/ رادیکال / مارکسیستی/ سوسیالیستی / فرهنگی و ... ) است که جزو منابع درسی رشته «مطالعات زنان» در مقطع کارشناسی ارشد هم بوده است. کتاب زبان نسبتاً روانی دارد و البته پر از نکات مهم برای تشریح هر رویکردی است. برخلاف کتاب «زنان در روزگارشان» این کتاب لزوما با تاریخ و تقویم و موجهای فمینیسم پیش نمی رود بلکه سعی در تشریح نگاه ها رو و رویکردهای مختلف به موضوع زنان دارد (فارغ از اینکه صاحبین این نگاه ها در چه دوره و زمانی زندگی کرده اند). 0 1