یادداشت خاتون

خاتون

خاتون

فیلم بیست و سه نفر را دیده اید؟
یک فصلی از کتاب «۲۳ نفر»نام دارد که نشان میدهد
فیلم بخشی از این کتاب است بدون دیالوگ‌های همان ۲۳ نفر.
 به خاطر تماشای فیلم نمی‌خواستم کتاب را بخوانم اما الان که خواندم فکر میکنم فیلم مقدمه ای بر خواندن کتابه.در آن مرحله نمانید.کتابشم بخوانید.
*کتاب نثر ساده و روان داره
* محاوره ای بودن بعضی جملات عربی باعث می‌شد در بیشتر صفحات چشمم به پی نویس و ترجمه باشد که گاهی اذیت کننده میشد .بهتر بود نویسنده جملات فارسی را در متن می آورد و برای پایبندی به حرف راوی اصل عربی اش را در پی نویس. این امر هم شاید بخاطر عرب زبان بودن نویسنده بوده است.
*آقای ملا صالح واقعا آدم مخلصی بودند.تصور کنید از ساواک شکنجه شده و در یک مأموریت مخفی برای سپاه کار می‌کرده و اسیر می‌شود.هم در کشور عراق به عنوان خائن شناخته میشود و هم در کشور خودش.چقدر ایشان باید مخلص و ثابت قدم بوده باشد که با وجود این برچسبها، ناجی رزمندگان ایرانی در قلب زندانهای دشمن باقی بماند و حتی بعد از بازگشت به کشورش با اینکه مورد ظن و تهمت واقع شده ،عقاید خود را حفظ کند.
*چون تاریخ مختصری از حزب بعث را میگوید .از بطن کتاب پاسخ خیلی از سوالاتم را گرفتم.
مثلا اینکه چرا عده ای از اعراب مخالف بشار اسد بودند؟ یا اینکه چرا ایران با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همیشه در چالش بوده؟چطور میشود که در تکریت یا موصل عراق یا سوریه مردمشان با داعش همکاری میکنند و از این قبیل مطالب . (در مورد «میشل عفلق» جستجو کنید و ببینید ریشه این همه اختلاف با کشورهای عربی از کجا نشئت میگیرد.)
*بعد از بازگشت ایشان به وطن صدام متوجه نفوذی بودن او می‌شود و همین باعث میشود که صدام یکی از معاونان خودش به نام وفیق سامرایی را برکنار کند و همین امر باعث شکست آنان در عملیات فاو میشود؛چون معاونان بعدی مثل وفیق بر منطقه فاو و عملیات مسلط نبودند.این هم جالب بود.