یادداشت bita

bita

bita

1404/6/18 - 21:17

نوشته ای بر کتاب کنت مونت کریستو

کتاب کنت مونت کریستو از الکساندر دوما قطعا یکی از مهمترین آثار ادبیات فرانسه‌ست که ازش اقتباس های سینمایی زیادی شده.
و یکی از اثار پرفروش قرن نوزدهم هست که همچنان هم در کشور های مختلف ازش فیلم،سریال و نمایش تولید میشه و حتی همین پارسال در ایران سریال قطب شمال پخش می‌شد که با اقتباس از این کتاب بود.

به نظر خودم با اینکه کتاب خیلی طولانیه و یکچیزی حدود ۱۳۰۰ صفحه است یا این حال تمام صفحه هاش ارزش خوانده شدن داره.

داستان کتاب درمورد شخصی به اسم ادموند دانتسه که یم ملوان بیست ساله است که قرار بود پس از سفر دریایی اش مقامش عوض بشه و کاپیتان بشه.
اما در اون سفر دریایی شخصی میمیره و وصیت خودش رو به دانتس میگه و دانتس برای انجام دادن اون وصیت به مشکلاتی بر میخوره.
دانتس زندگیشو وقف نگهداری از پدرش کرده و عاشق دختری به نام مرسده شده، که پسر عموی مرسده هم از اون خوشش میاد و بنابرین نفرتی بین او و دانتس شکل میگیره. اما او تنها دشمن دانتس نیست و به خاطر اینکه دانتس به زودی مقامش به کاپیتانی عوض میشه یکسری دشمن دیگه هم داره.
بنابراین در روز ازدواجش، دانتس رو با اتهام خیانت از سمت رقیبانش دستگیر میکنن و به قصری دورافتاده و ترسناک در کنار بندر مارسی زندانی میکنن. و آنقدر کینه و نفرت وجود دانتس رو فرا میگیره که یک نقشه فرار و انتقام بی نظیر میکشه.

معروف ترین اقتباسی که از این کتاب شده مربوط به سال ۲۰۲۴ هست که توسط متیو دلاپورت و  الکساندر دو لا پتولیر کارگردانی شده و پیِر نینِی نقش ادموند دانتس رو توش بازی کرده.

من خودم این کتاب رو زبان اصلی خوندم ولی از این کتاب هم خلاصه شده و هم متن کاملش ترجمه های مختلفی شده. اگر خلاصه شده خواستید بخونید بهترین ترجمه از نشر افق هست که با دوتا طرح جلد مختلف از دوتا مجموعه چاپ کرده و اگر متن کامل خواستید بخونید از نشر هرمس‌.