یادداشت پوریا سلطانی
1403/5/29
«یادگیری را یاد بگیرید!» از باربارا اوکلی و دوستاش| ترجمه: محمدرضا شفایی و سید وحید کریمیان یادگیری «یادگیری» در عصر تغییرات پرسرعت از اهمیت بیشتری برخورداره. با اومدن ماشینها و صنعتی شدن جوامع، مشاغلی از بین رفت و دنیای جدیدی از فرصتها ایجاد شد. در دورانی که هوش مصنوعی و تکنولوژیهای جدید، مشاغلی رو تهدید میکنن، مهارت یادگیری چیزهای جدید این امکان رو به ما میده که در سازمانها به مهرهای حیاتی تبدیل بشیم یا حداقل «انعطاف»مارو برای تحمل تغییرات پرسرعت بالا میبره. کتاب حاضر به زبانی ساده درباره کارکرد مغز، حافظه، تمرکز، انواع تفکر(متمرکز، پراکنده| ماشین مسابقهای، کند و عمیق) و موانع یادگیری(مثل کمبود خواب، موندن در حاشیه امن یادگیری و افتادن در ورطه تکرار هنگام تفکر و اجتناب از یادگیری های کوچک چالش برانگیز) صحبت میکنه. بعضاً اصطلاحات موجود در کتاب علمی نیستن و بیشتر از تمثیلها استفاده شده و عمدا این کار رو انجام داده تا دانشآموزان و کسانی که تخصصی در زمینه علوم اعصاب ندارن هم بتونن با کتاب ارتباط برقرار کنن و مطالب کتاب بهتر تو ذهنشون بمونه، ولی در یادداشتهای آخر کتاب به مقالات تخصصی و علمی معتبری ارجاع داده. کتاب برای کسایی که ورزشی، سازی یا هنری هم میخوان یاد بگیرن مفیده:)) نویسندگان این کتاب کورس ویدیویی هم با عنوان «روشهای مطالعه و یادگیری موثر» دارن که محتواش اشتراکات زیادی با کتاب داره. (این کورس در سایت «مکتبخونه» دردسترس هست.) در آخر اگه دوست دارید یادگیرنده بهتری بشید و راجع به خود یادگیری کنجکاو هستید، مطالعه این کتاب رو بهتون پیشنهاد میکنم.☺️