یادداشت مَشانا

مَشانا

مَشانا

1403/11/2

داستان، ماجرای رمزگشایی از قتل مردی رو بازگو می‌کنه که با یک قانون عجیب زندگی می‌کنه: فقط در صورتی که بتونی برام بچه بیاری باهات میمونم.

این دومین کتابی بود که از این نویسنده خوندم. هیگاشینو با قلم خودش در کتاب "خانه‌ای که در آن مرده بودم" بهم نشون داد که می‌تونه با دوز مناسبی از تعلیق، تو رو بین تار و پود‌های یک راز سربسته پیش ببره، به شکلی که احساس کنی مثل شخصیت‌های داستان، سردرگمی، و به هردری میزنی تا با کوچکترین سرنخ‌ها به اصل ماجرا پی ببری.

در این کتاب‌ نویسنده در همون فصل اول، مقتول و قاتل رو بهمون نشون میده. ممکنه همون ابتدا از ذهنمون بگذره که خب‌ که چی؟ وقتی می‌دونیم کی و چرا این قتل رو مرتکب شده، چرا باید ۳۰۰ صفحه‌ی دیگه رو هم بخونیم؟ ولی هنر نویسنده همینجاست که نمایان میشه. اینکه جوری ما رو با خودش همراه کنه که بارها به اینکه واقعا قاتل کیه شک کنیم و هی دست به دامن منطق و تخیلمون بشیم تا بفهمیم بالاخره چطور قاتل تونسته موفق به کشتن این مرد بشه.

نهایت کلام: اگر دنبال یک کتاب نسبتا جمع‌وجور جنایی و خوش‌خوان هستید، بخونید و لذت ببرید. در یکی دو نشست تمام میشه و تمام مدت شما رو مشغول خودش نگه می‌داره.