یادداشت سارا 🦋
1402/6/25
4.2
تصمیم گرفتم این یادداشت رو بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم به روزرسانی کنم: بیراه نیست اگر بگیم یکی از مهمترین معیارهای ارزشگذاری در قرن نوزدهم روسیه جایگاه اجتماعی و میزان ثروت افراد بوده و در چنین وضعی برخی مردم از هر طبقهای در ازای کسب پول و متعاقبا قدرت و احترام دست به هرکاری میزدن! در چنین شرایطی فرد هوشیاری مثل جناب داستایفسکی از سرنوشت شومی که در انتظار کسانیست که از قید و بند اخلاق رها شدن خبر میده؛ با کتابی مثل ابله که جالب هست بدونید بخش قابل توجهی از اون برگرفته از تجربیات حقیقی نویسنده و یا اخبار زمان زندگیش بودن! تقریبا تمام شخصیتهای این کتاب از حیث سرگردانیِ ناشی از بیایمانی من رو یاد "راسکلنیکف" در "جنایت و مکافات" میانداختن. مخصوصا راگوژین! فکر میکنم باقی مسائل از جمله این که داستان درباره چی هست و توضیحات مفصل درباره شخصیتهای کتاب رو بتونید از یادداشتهای دوستان ونقد انتهای کتاب بخونید. در آخر جا داره اشاره کنم دیدن این که نویسنده چه قدر نسبت به مردم و کشورش دلسوز و هوشیار بوده برام بسیار لذت بخش بود :) پینوشت: نوشتن درباره کتابهای مفصل برام ساده نیست. اگه صفحه من رو دنبال کرده باشید میدونید تقریبا نتونستم درباره "شیاطین" هم چیزی بگم. خلاصه امیدوارم ایرادات یادداشتم از جمله پراکندگی و ابهامش رو به بیتجربگی من ببخشید.
1402/6/25