یادداشت یحیی نوریان

همه دروغ می گویند: اینترنت چه چیزهایی درباره ی خود واقعی مان به ما می گوید؟
        برای نخستین بار احساس می‌کنی داری گزارشی از «علم» انسانی می‌خوانی... برای آن‌ها که هیچ وقت رابطه بین علوم تجربی و زمینه‌هایی فرهنگی اجتماعی و انسانی برای‌شان حل نشده است و هیچ‌وقت باور ندارند که چیزی مانند روان‌شناسی یا ارتباطات یا علوم اجتماعی از اساس علم در معنای اکادمیک‌ش باشد، تجربیات و نوع نگاه « ست استیونز » یک منظر جدید و صدالبته امیدبخش است.
کتاب در مورد کلان داده‌هاست؛ جایی که حالا برای نخستین بار می‌شود علوم انسانی را تجربه کرد و آزمون کرد و از فرضیات به علمی تجربی رسید. کتاب با نثری روان و دوست‌داشتنی که از یک متخصص داده‌کاو اقتصاد خوانده واقعا بعید است ⁦:-)⁩ تجربیات متعدد فهم جهان انسانی و روابط آن را از طریق داده‌های کلان جستجوهای اینترنتی گزارش می‌کند.
بعضی از ره‌یافت⁦‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی جنسی گزارش شده در کتاب به خصوص با اشراف و تمرکز‌ش به جامعه ایالات متحده واقعا شگفت‌آور و تحسین‌برانگیز است. هرچند نگاه نویسنده به کلان داده و اعتمادی که به «شخصیت مجازی» در مقابل خود واقعی ما دارد محل سوال و بحث است اما نوع نگاه به داده و کلان داده در کتاب طلیعه یک انقلاب در علوم انسانی ست و از این منظر نمی‌توان نادیده‌ش گرفت.
کتاب برای همه علاقه‌مندان فرهنگ و اجتماعیات، برای همه علاقه‌مندان و فعالان سایبر، برای علاقه‌مندان تکنولوژی و سیاست و حتی برای همه خوش‌خوان‌ها توصیه می‌شود.
      
2

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.