یادداشت حنا دروی
1404/4/15

با سلام و درود از مطالعه این کتاب بسیار لذت بردم و قطعا پیشنهاد می کنم در لیست کتاب خوانی تون قرار بگیرد. ژانر کتاب، رئالیسم جادویی، شاید بتوان گفت ژانریست که در مقابل آن جبهه گیری های فراوانی وجود دارد اما این کتاب فراتر عمل خواهد کرد! دوست دارم در ابتدا یک دست خوب برای نویسنده بزنم و سرپا تشویق کنم.👏🏻👏🏻👏🏻 اول به ایده و محتوا اصلی کتاب و هدف نویسنده بپردازم و بعد به شیوه داستان پردازی؛ مواقع زیادی پیش اومده که ما عزیزی را از دست دادیم و حسرت این را داریم که یکبار دیگه حتی شده برای یک لحظه او را ببینیم و باهاش صحبت کنیم؛ حرف های ناگفته را بگیم و یا حتی بشنویم! در واقعیت تلخ این زندگی این امکان وجود ندارد اما خب کی گفته تو عالم خیال نمیشه؟! تاکشی موارسه اومده و همینکار انجام داده؛ به ما اجازه داده در عالم خیالمون بریم و حرف های ناگفته را بزنیم و بشنویم! در روح ایستگاه نیشی یویگاهاما همهچیز از یک حادثه شروع می شود؛ هنگامی که یک قطار سریعالسیر با انحراف از ریل، به دره سقوط می کند و عزیزانی از دست می روند! شایعه ای ماه ها پس از حادثه پخش می شود! اما این شایعه چیست؟ در هنگام نیمهشب، در ایستگاه ، روحی ظاهر میشود که افراد را به روز حادثه میبرد تا برای آخرین بار عزیزانشان را ملاقات کنند. به چند دلیل امتیاز من به این کار بالا بود: ۱.نثر روان و زیبای نویسنده ۲.فصل بندی خوب کتاب و دنبال کردن یک خط روایتی قابل فهم ۳.ارتباط دادن؛ فصل های کتاب هر کدام جداگانه به ماجرایی می پردازند اما در انتها موارسه به زیبایی آن ها را بهم وصل می کند ۴.عنصر غافلگیری؛ به شدت در انتهای داستان بهت شما را فرا میگیرد و شاید مثل من چنددقیقه ای در سکوت مغزی فرو برید و این توان بالای نویسنده را نشان می دهد که در انتهای داستان خواننده را مثل این ایموجی کند.(🤯) ۵.دنیا پردازی(داستان پردازی)؛ شاید از عللی که مخاطبین کتاب علیه ژانر رئالیسم جادویی گارد دارند می توان گفت که گمان می کنند این ژانر هیچ قاعده و قانونی ندارد و تمام با عنصر خیال پیش می رود[ساده بگم فکر می کنن فیلم هندیه!] اما این تفکر حداقل در مورد کتاب هایی که من از این ژانر خوانده و معرفی کرده ام، اشتباه است؛ درست است که ما در واقعیت نیستیم و در خیالی زیبا غرق شده ایم اما این خیال چارچوب و قوانینی دارد!برای ملاقات با عزیزانشان قوانینی سفت و سخت را باید رعایت کنند وگرنه مجازاتی خواهند داشت! و یا حتی شاید نتوانند آن عزیز از دست رفته را ببينند! [کشکی نیست که...قانون داره...حتی اگه تو نپسندی😅] ۶.پایان بندی؛ از بهترین مواردی بود که خوندم؛ چه برای تک تک فصل ها و چه برای جمع بندی نهایی همه چیز خوب و دقیق و سر جاش بود؛ یه پایان منطقی و خوب👏🏻👏🏻👏🏻[من عاشق سر جا بودن و درست بودن داستانم] این موارد دلایل من برای امتیاز ۵ بودند و یک جمع بندی کلی: هدفِ کتاب، سوگ، از دست دادن و اتفاقات پس از آن می باشد و عالی به هدف مدنظر خود دست یافته و التیام بخشی را عالی نمایش می دهد که شاید زود اتفاق بیفتد شاید هم سالهای سال رخ ندهد! اگر علاقه مند به ژانر رئالیسم جادویی هستی،کتاب بخون اگر در سوگ عزیزانت هستی، کتاب بخون اگر حرف های ناگفته داری و هنوز از ترست نگفتی، کتاب بخون اگر پیش از آنکه قهوه ات سرد شود خوندی و دنبال یک کتاب با وایب مشابه هستی،کتاب بخون و اگر دنبال کتاب خوب هستی، کتاب بخون! شب خوش و خدانگهدار📚
حنا دروی
1404/4/15