یادداشت آوایگمشدهدرورقهایفراموشی؛
آوایگمشدهدرورقهایفراموشی؛
1403/10/19
یادداشت کتاب "آموزگار" اثر فریدا مک فادن کتاب آموزگار اثر فریدا مکفادن یه اثر نسبتا خاص و جذابیه که بسته به سلیقه و دیدگاه هر کسی میتونه تجربهای متفاوت ایجاد کنه. این کتاب اونقدری که توی نگاه اول شاید خیلیها انتظار داشته باشن، پیچیده و پر از دنیای پیچیده نیست، اما یه آرامش خاصی داره که به درد خیلیا می خوره(تا صفحه ۲۰۰ روند خیلی کند بود و آخرش تازه هیجانی شد). اول از همه، شخصیتپردازی این کتاب خوب بود. به نظر میاد نویسنده تونسته به راحتی وارد ذهن معلمها و بچهها بشه و روابط پیچیدهای که بین این دو گروه وجود داره رو نشون بده.(فراتر از ی رابطه عادی رو در واقع به تصویر کشیده ) نکتهای که شاید بعضیها رو اذیت کنه، اینه که خیلی از قسمتهای کتاب بیهیچ شور و هیجانی پیش میره. اگر دنبال داستانهایی با سرعت بالا و دگرگونیهای بزرگ هستید، شاید این کتاب زیاد به دلتون ننشینه. اما اگر بخوایم دقیقتر نگاه کنیم، در این سادگی و درازای بعضی لحظات کتاب، همونطور که فکر میکنید، درواقع عمق اون اتفاقات نهفته ست و این اتفاقات ساده، ی اتفاق خیلی ناجور رو شکل میده. نویسنده به خوبی تونسته نشون بده که ی معلم میتونه چه تاثیری روی دانش آموزان بزاره حالا چه خوب باشه یا بد. (معلمه مرد توی کتاب به معنای واقعی ...🗡️🗡️ دلم میخواست خفش کنمم ) خب، یه نکته که نباید فراموش کنیم اینه که این کتاب کاملاً بستگی به سلیقه شما داره. اگر شما از اون دسته آدمهایی هستید که بیشتر به دنبال هیجان و تحولات بزرگ داستانی هستید، شاید آموزگار خیلی برای شما جذاب نباشه. خلاصهاش میکنم که این کتاب بیشتر از اینکه یک داستان جذاب و هیجانی باشه، یه نگاه به روابط انسانی، خصوصاً در دنیای معلمها و شاگردهاست. وقتی این کتاب رو میخونید، احساس میکنید که در حال قدم زدن توی دنیای پر از سایهها و معماهای پیچیدهای هستید که هر چی جلوتر میرید، بیشتر کنجکاو میشید. یه نکتهای که خیلی تو این کتاب برجستهست، اینه که بهجای اینکه صرفاً روی قتلها و معماها تمرکز کنه، بهطور هوشمندانهای وارد روابط پیچیده انسانی و روانشناسی شخصیتها میشه. این ویژگی باعث میشه کتاب فقط یک داستان جنایی ساده نباشه؛ بلکه یه نقد اجتماعی از انسانها و روابطشون بشه. به طور کلی من این کتاب رو به هر کسی واقعا پیشنهاد نمیکنم چون برای خودم اونقدر قشنگ نبود... به هر حال ارزش یک بار خوندن رو داره و شما ممکنه از کتاب خوشتون بیاد.