یادداشت mahsa bgbn

mahsa bgbn

1402/2/2

برتبعید
        او: کتاب بر تبعید روایتی ست از روزهای تبعید حضرت آيت‌الله خامنه‌ای به شهرهای ايرانشهر و جیرفت که با حمله وحشیانه ساواکی‌ها و دستگیری سیدعلی‌آقا در بامداد ۲۳ آذر سال ۵۶ آغاز شد و ۲۸۵ روز به‌طول انجامید.
بخش اول کتاب، ترجمه مصاحبه‌ایست با آیت‌الله خامنه‌ای که به زبان عربی و در اوایل دهه هفتاد انجام شده.
بخش دوم، شرح مفصل‌تری‌ست از روزهای تبعید و تلخ و شیرین‌های این اقامت اجباری ولی مبارک که به همت صهبا و با تکیه بر خاطرات دوستان، آشنایان و سایر همراهان تبعیدی ایشان به نگارش درآمده و بهره‌گیری از بیانات خود رهبری در جای‌جای کتاب، آن را ملموس‌ و خواندنی‌تر کرده‌ است.
و بخش سوم کتاب، شامل اسناد و تصاویر زیبایی از آیت‌الله خامنه‌ای در زمان تبعید و نیز بازدید ایشان از این مناطق در زمان ریاست‌جمهوری و رهبری ست.
من: سوالی همیشه گوشه ذهنم بود که چرا رژیم پهلوی به جای اعدام یا زندانی کردن روحانیون مبارز، آن‌ها را به شهرها یا کشورهای مختلف تبعید می‌کرد! در واقع تبعید آخرین راه‌ چاره رژیم برای کنترل این روحانیون بود تا هم فعالیت‌های انقلابی‌شان مهار شده و هم از تهییج احساسات مردمی و تجمعات اعتراضی جلوگیری شود.
اما همیشه همه‌چیز بر وفق مراد رژیم پیش نمی‌رفت! تبعید به شهری کوچک و محروم با اکثریت اهل تسنن وآب‌وهوایی بسیار گرم و نامطبوع، نه‌تنها سیدعلی‌آقای جوان و دغدغه‌مند را از پا نینداخت، بلکه به مدد الهی، افق جدیدی برای فعالیت‌های انقلابی و تبلیغی‌ ایشان گشوده و روز به روز بر محبوبیتشان در میان مردم انقلابی ایرانشهر و جیرفت افزود. گویی این تبعید اجباری، امتحان شیرینی بود که سیدعلی‌آقا با خلوص نیت و ایمان انقلابی، در آن خوش درخشید.
کتابی شیرین و خواندنی و البته آموزنده بود. ترغیب شدم تا بیشتر در مورد زندگی و فعالیت‌های قبل از انقلاب رهبرمان بخوانم.