یادداشت Hanā
1403/5/18
4.0
جشن پیروزی با چاشنی خیانت! این کتاب، داستان بسیاری از سربازان گمنامی است که برای حفظ سرزمینهای خود همه چیزشان را از دست دادهاند و زمانی که جشن پیروزی از راه رسیده حتی در حد یادبودی هم در آن سهیم نیستند! داستان ننگین و آشنا در تاریخ جنگ که در اکثر کشورها و حکومتها به آن برخوردهایم و همچنان برمیخوریم: "تصمیم به قربانی کردن انسانها (فارغ از اینکه فرزند، مادر، همسر و تنها خانواده کسی هستند) برای رسیدن به پیروزی بزرگ تر..." "دختران گمشدهی پاریس" هم داستان دختران جوانی است که در زمان حمله نازیها به فرانسه اشغالی فرستاده میشوند تا با جاسوسی و خرابکاری جلوی آلمانها را بگیرند و در نهایت توسط مقامات خودشان در انگلیس به نازیها فروخته میشوند و به دلیل نداشتن منسب جنگی حتی از امتیازات اسیر جنگی هم بیبهرهاند و پس از شنیعترین و وحشتناکترین شکنجهها کشته میشوند و برخلاف همتایان مذکر خود، حضور و نقش اساسیشان در پایان جنگ جهانی دوم ناگفته باقی میماند و در گمنامی فراموش میشود. کتاب طرح داستانی قوی دارد ولی راوی گری جذاب و گیرا نیست و حداقل تا پنجاه درصد ابتدایی کتاب روند کندی دارد. اگر با ذات جنگ آشنایی ندارید توصیه میکنم با خواندن این کتاب فقط یکی از وجههای تاریک آن را ببینید.
1403/5/18