یادداشت زهرایی🌱

برخلاف بعضی بزرگان که نظر دادن این کتاب با گرایش خاصی نوشته شده ،، من این نظر رو رد یا تایید نمیکنم! جناب احمد محمود ، وقایع سه ماه اول ، از هشت سال دفاع مقدس رو در مناطق اشغال شده و آسیب دیده از جنگ ، خیلی خوب روایت کردند. سبک داستانی کتاب باعث میشه خواننده خسته نشه و وقایع رو دنبال کنه. ولی مسئله اینه چطور میشه فقط ضعف ها و بدی ها و خرابی ها و دزدی ها و نامهربونی هارو دید! اینهمه چیزای منفی چطور گنجونده شده! این باعث میشه مخاطب فکر کنه ایشون گرایش خاصی داشته!
مسیله ی بعدی نقد فنی به کتاب هست! سبک داستان روایت اول شخص هست، ولی چند صحنه در کتاب راوی حضور نداشته و از اونجا روایت کرده و نقل قول هم نبوده!
با احترام منِ مخاطب این رو نمی پذیرم.

مورد بعدی، در مورد دفاع نیروهای خودی، از اصطلاح [تعرض] استفاده کرده، به نظرم بار منفی و غیر واقعی داره! ایران فقط از خودش دفاع کرده🤷🏻‍♀️
و نکته ی بعدی برای شهدا از واژه ی کُشته استفاده کرده! اون هم شهیدی که مستقیم توسط دشمن به شهادت رسیده. فقط من نمیتونم بپذیدم؟ یا واقعا اشتباهه؟!

من این کتاب رو هنوز نخوندم اما همین نقد نسبت به کتاب سفر به گرای 270 درجه هم وجود داره. تو این کتاب نویسنده فقط به حوادث و اتفاقات جنگ پرداخته و خواننده رد با چهره واقعی جنگ روبرو کرده حتی بعضی جاها به جای  لفظ شهید لفظ کشته رو انتخاب کرده... به نظرم باید نیت و هدف نویسنده رو جویا شد... ببخشید 🙂

منم نخوندم این کتابو.  و شناخت و سوگیری خاصی نسبت به نویسنده ش هم ندارم. ولی با  همینایی که شما نوشتید این ظن پربیراه نیست که با گرایش  خاصی نوشته شده🤔

من کتاب رو خوندم و بسیار دوست دارم. به زمان نوشته شدن کتاب دقت کنید. نویسنده برادر خودش رو از دست داده. در بند کلمات نباشید. واقعا با گرایش خاصی نوشته نشده. حتی به نظر من یه جاهایی زیادی انقلابی بود که اون هم به زمان نوشته شدن کتاب برمی‌گرده.