یادداشت محدثه ز

محدثه ز

محدثه ز

1404/4/11

امتیاز: ۳.۵
"هیچ‌کس نمی‌توانست آن را تغییر بدهد. بهترین دانشمندان روی زمین و بهترین پزشکان دنیا نمی‌توانستند آن را تغییر بدهند. مامانم هم با همه‌ی نگرانی‌ها و عشق زیادش، نمی‌توانست آن را تغییر دهد."

مثبت، زندگی‌نامه پیج راول دختریه که با ویروس اچ‌آی‌وی به‌دنیا اومده و حالا یک سخنور موفق و شخصیتی الهام‌بخش است.
دختری که وقتی دوستانش می‌فهمن اچ‌آی‌وی مثبته طرد میشه و مورد آزاد و اذیت قرار می‌گیره، اما بالاخره بعد از یک دوره سرخوردگی و افسردگی میتونه خودش رو پیدا کنه.
این کتاب رو بهتون توصیه می‌کنم اگه به سرگذشت افراد تاثیرگذار علاقه‌مندید.
و البته به‌نظرم خوندن کتاب برای جوانان و نوجوانان خالی از لطف نباشه چون:
کتاب بهمون نشون میده چطور نوع رفتار ما می‌تونه روی دیگران تاثیر بذاره.
اگه مورد ظلم و آزار قرار گرفتیم چه کنیم.
و به‌زبان خیلی ساده و روان در مورد این ویروس و ایدز توضیح دادند.
امروزه پیج یک مبارز عدم آزاررسانی و یک آموزش‌دهنده‌ی مصمم ایدز/اچ‌آوی‌وی است.
و اکنون دانشجوی بیولوژی مولکولی بال استیت است و بر روی ایدز و داروهای موثر تحقیق می‌کنه.

ترجمه به‌نظرم خوب بود و نثر کتاب بی‌نهایت ساده و بی‌تکلفه. مترجم در مقدمه کتاب توضیح داده که سعی کرده به متن اصلی وفادار بمونه. کتاب روان و ساده‌س و خیلی سریع خونده میشه. به‌شخصه عکس‌هایی که بین کتاب گذاشته شده بود رو خیلی دوست داشتم و باعث می‌شد بیشتر با کتاب و فضای داستان ارتباط برقرار کنم.

چیزی که برام جالب بود این بود که ما همیشه ایدز رو بیماری می‌دونیم که در افراد بد جامعه است، اما می‌تونه گریبان‌گیر یک کودک بی‌گناه قبل از تولد بشه.
و این‌که این بیماری هنوز حتی در آمریکا یک تابو.
این‌که کودکان با محدودیت و حتی بدون محدودیت چقدر توی مدارس (حتی خوب) می‌تونن آسیب ببین بدون این‌که کسی متوجه شه!!