یادداشت حامد خسروشاهی

سفیر قدس: برش هایی از خاطرات حسین شیخ الاسلام
مرحوم حسین
        مرحوم حسین شیخ‌الاسلام در این کتاب صادقانه نظر خود را درباره بسیاری از افراد که با آن‌ها کار کرده (و به احتمال زیاد در عینک انقلابیون امروز خائن هستند) گفته و از خدمات آن‌ها یاد کرده و با همین صداقت اشتباه‌ها در وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی در اوایل انقلاب اسلامی و نزد انقلابیون جوان را بازگو کرده. او در این کتاب روند اهمیت‌یافتن خاورمیانه بر دیگر مناطق جهان در  دستگاه سیاست خارجی را هم توضیح می‌دهد...
 تسخیر لانه جاسوسی، دیپلماسی در دوران جنگ و تشکیل حزب‌الله سه‌بخش پر و پیمان دیگر سفیر قدس است که نکات دست‌اولی برای علاقه‌مندان دارد.
 برخلاف محتوا، تدوین کتاب شکل خوبی ندارد و نویسندگان تلاش لازم برای پیرایش محتوای مصاحبه‌ها را نکرده‌اند و مصاحبه‌ها در همان شکل، در قالب کتاب تدوین شده است. نقل چندباره یک‌ مطلب در کتابی که می‌توانست با یک سیر خطی وقایع را ارائه کند، یک پوئن منفی برای نویسندگان است.
انتشارات راه‌یار کار شایسته‌تقدیر کرده است، هرچند برای انتشاراتی که دیگر نوپا نیست، برخی اشکالات در حروفچینی قابل قبول نیست.
 حسین شیخ‌الاسلام هم از عزیزانی بود که کرونا آن را از ما گرفت. روحش مهمان دوستان شهیدش، امام شهدا و سید شهدا باشد.