یادداشت

کارنامه خورش: دستور غذاهای نادرمیرزا قاجار
        خوشمزه ترین کتاب ایرانی ...🤌🏻

حالا وسط این شلوغی تهران و هیاهوی کافه های کروسان فروش و پیتزا های ایتالیایی ، گوشت برّه شیرمَست از کجا پیدا کنیم؟ :))) دستور پخت های هیجان انگیزی دارد ، مزه ریختن های قدیمی نویسنده رو هم خیلی دوست دارم و درنهایت‌، به به !

کارنامه خورش یک بازخوانی تاریخی از فرهنگ غنی مردمی هست که حتی برای غذا و سفره شان آداب و رسوم دقیقی دارند که بسیاری از این آداب با روایات دینی و پاره ای از باورهای کهن آمیخته شده ... ایرانی که با _ همان آش خودمان_  و پلاو و  خورش اش فصل دارد ، منطقه دارد. بستگی دارد به دست رنج مردم آن شهر و دیار و مزه توانمندی و خودکفایی می دهد‌.

کارنامه خورش حکایت غذاست اما در دلش خرده فرهنگ ها را دارد. مثلا آنجا که خانه خدای نامی برای بانوی خانه و همسر راوی است و جایگاه و صاحب نظری اش در تمام کتاب و بالاتر از امر خوالی گری_ همان آشپزی خودمان_ و آشپزخانه روشن است. اینطوری است که مطالعه اش تنها خوشمزگی نیست ، فکرت را به خودش جلب می کند و می شود کارنامه خورش به صرف غذا و فرهنگ و تاریخ  ، به صرف ایران زیبا...
      
115

19

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.