یادداشت
1403/8/10
کتاب مذکور بر مبنای طومارهای نقالان با سابقه تهیه شده است تا دانش آموزان برای نقالی از آن بهره بگیرند. در این کتاب ماجرای تولد زال پسر سام تا ازدواج او با رودابه دختر مهراب روایت میشود. سپس داستان ضحاک و نبرد او با کاوه و فریدون گفته میشود.(دور اول متوسطه) شاهنامه فردوسی گرانمایهترین اثر حماسی ایران است. شرح داستان های پهلوانانه و قهرمانانه ایرانیان و روایت داستانهای کهن ایران است. کهن الگوهایی ماندگار که حافظه تاریخی ما را شکل میدهد و حس ملیگرایی و ایران دوستی را در مخاطب زنده میکند. هر اثری که سبب پیوند بیشتر نوجوانان با شاهنامه و قصه هایش گردد، به صورت نظم یا نثر یا تلخیص اثر، بسیار ارزشمند است. علاوه بر این نقالی که گونهای بومی در نمایش است در این کتاب ترویج میگردد. این کتاب که مختص گروه های سنی دور اول متوسطه آماده سازی شده است. در ابتدای کتاب مقدمه ای از جانب مدیران فرهنگی، کارشناس هنرهای نمایشی و مولف آمده است که به جهت بیان ارزش کتاب نکته مثبتی است. چون نقالی های کتاب از روی طومارهای نقالان با سابقه تهیه شده است همان لحن گفتاری و محاوره به متن کتاب منتقل شده است. بهتر است برای بالا بردن سطح کیفی کتاب زبان نثر آنها به معیار تبدیل گردد. وقتی نوجوان تصمیم به اجرای نقالی بگیرد ناخودآگاه وقت تعریف کردن، متن به صورت محاوره بیان میشود. نیاز است کتاب ویراستاری مجدد شود.