یادداشت سیده زینب موسوی
1402/7/20
این کتاب یه داستان احساسی با مایههای طنزه که به روابط انسانی و مواجههٔ آدما با سختیها و مرگ میپردازه. با اینکه داستان از دید یه بچه "تقریبا هشت ساله" روایت میشه به نظرم اصلا بچهگونه نیست! 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 السا یه دختربچه ۷ ساله متفاوته با یه مادربزرگ ۷۷ ساله متفاوت (و البته مقدار زیادی خل و چل 😅) السا عاشق داستانهای هری پاتر و ابرقهرمانهای ماروله، اشکالات دستوری آدمبزرگا رو اصلاح میکنه و اصولا خیلی بیشتر از سنش میفهمه، چون هر چیزی رو هم که بلد نیست میره تو ویکیپدیا در موردش میخونه! 😊 همین متفاوت بودن باعث شده السا به جز مادربزرگ هیچ دوستی نداشته باشه... مادربزرگ هم که یه زمانی دکتر بوده الان اینقدر کارای غیرمتعارف و عجیب و غریب انجام میده که حرص همه رو درمیاره 😂 السا هر شب با قصههای مادربزرگ به سرزمین "تقریبا هنوز بیدار" سفر میکنه، قصههایی که شخصیتهاش شاهزادهها، شوالیههای شجاع و موجودات عجیب و غریب هستند! السا با وجود مادربزرگ به هیچ دوست دیگهای نیاز نداره ولی این روزگار خوش به زودی با مرگ مادربزرگ به پایان میرسه... مادربزرگ بعد از مرگش، السا رو دنبال پیدا کردن یه گنج میفرسته و این میشه شروع یه سفر ماجراجویانه برای السا که توش آدمهای اطرافش رو بهتر میشناسه و این بار تو دنیای واقعی با شخصیتهای قصهها روبهرو میشه... 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅 من نسخهٔ صوتی کتاب رو گوش دادم، با صدای خانم مریم محبوب. به نظرم خانم محبوب این کتاب رو بسیار عالی اجرا کردن، صداشون بسیار دلنشینه و هر شخصیت رو خیلی متناسب با خودش اجرا کردن. در نتیجه، کتاب یه حالتی شبیه نمایش داشت و گوش دادن بهش واقعا تجربه لذتبخشی بود. راستی، یه سری از مواردی که تو کتاب مطرح میشه با فرهنگ ما نمیخونه (البته برای اونا هم کارای مادربزرگ هنجارشکنانهست، دیگه برای ما بیشتر 😅)، برای همین در مجموع برای غیربزرگسالان به نظرم چندان مناسب نیست!