یادداشت maneli
راستش من اولش برای خوندن این کتاب یه کم دودل بودم. چون در کنار کلی نظر مثبت، خیلیها هم بودن که گفته بودن داستان کلیشهایه و شخصیت اوانجلین زیادی سادهلوحه. ولی از اونجایی که ژانر مورد علاقهم فانتزیه، تصمیم گرفتم که بخونمش و بهش فرصتی بدم. حالا که خوندمش، واقعاً از خوندنش پشیمون نیستم،اتفاقاً خیلی هم خوشحالم که بهش فرصت دادم. این کتاب، جلد اول از یه سهگانهست و طبیعتاً حس شروع داره. اما بهنظرم همینم کافی بود تا منو جذب خودش کنه و مشتاقم کنه برای ادامه دادنش. حس میکنم هرچی جلوتر بره، پختهتر و پرکششتر میشه. کتاب از سه بخش تشکیل شده: * حکایت اوانجلین فاکس * شمال شکوهمند * کیاس به نظرم بخش سوم جذابترین قسمت کتابه. ریتم داستان تندتر و اتفاقات هیجانانگیزتری داره. توی بخش دوم هم فضای شمال و جشن ناکت نوراندینگ خیلی قشنگ و جادویی توصیف شده بود. بخش اول هم بیشتر نقش مقدمه و معرفی شخصیتها رو داشت به همین دلیل یکم کند بود. فضاسازی داستان برام خاص و متفاوت بود،یه جور فانتزی پریان با حالوهوای تاریک و رازآلود. اما چیزی که بیشتر میخوام روش تمرکز کنم، شخصیت اوانجلینه. اوانجلین فاکس یه دختر سادهلوحه که از بچگی با داستانهای عاشقانه پدر و مادرش بزرگ شده و همیشه آرزوی عشق در نگاه اول رو داشته. وقتی میفهمه عشقش (لوک) قراره با ناخواهریش (ماریسول) ازدواج کنه، فکر میکنه که لوک طلسم شده. برای همین تصمیم میگیره با یکی از تقدیرها،شاهزاده قلبها (همون جکس)معاملهای انجام بده و از همون جا ماجراجویی اوانجلین شروع میشه. درسته که اوانجلین زیادی ساده لوح و احساسیه و خیلیها هم از این موضوع انتقاد کرده بودن. ولی واقعاً اگه به گذشته و آرزوهاش نگاه کنیم، میشه این رفتارهاشو درک کرد. اون فقط دنبال کسی بود که واقعاً دوستش داشته باشه. با اینحال، یکی از نکات مثبت داستان اینه که اوانجلین در طول مسیر رشد میکنه. اتفاقاتی که براش میافته باعث میشه عاقلتر بشه و کمکم از اون سادگی و ساده لوح بودنش فاصله بگیره.به طوری که در پایان جلد اول اوانجلین تبدیل به دختری کاملا متفاوت از دختری که در ابتدا باهاش آشنا شدیم شد. دربارهی شخصیتهای دیگه هم باید بگم که طراحی قابلقبولی داشتن و هر یک جذابیت خودشون رو داشتن.خصوصا جکس، لالا و کیاس(که هر سه تقدیر هستن) تو این جلد پلاتتوئیستی نیست اما کاملاً مشخصه که توی جلدهای بعدی قراره داستان پیچیدهتر و غافلگیرکنندهتر بشه. در کل، اگه به ژانر فانتزی علاقه داری و دوست داری یه داستان جادویی با حالوهوای عاشقانه(به عبارتی رومنتزی)و شخصیتهای مرموز رو تجربه کنی، به نظرم این کتاب میتونه انتخاب خوبی باشه. مخصوصاً اگه مجموعهی کاراوال رو هم خونده باشی، احتمالاً بیشتر ازش لذت میبری. فقط باید اینو در نظر داشت که این تازه جلد اوله و باید بهش فرصت داد. نه اینکه این جلد ضعیف یا بد باشه، ولی حس میکنم هرچی جلوتر بریم، جذابیت داستان بیشتر میشه،این رو با اطمینان میگم.