یادداشت ضحی مختارزاده
1403/11/4
سردار سلیمانی گفت: شرط شهید شدن، شهید بودن است. اگر امروز بوی شهید از رفتار و اخلاق کسی استشمام شد، شهادت نصیبش می شود. تمام شهدا دارای این مشخصه هستند. تمام این کتاب راجع به همین جمله است و چقدر خوب که شیوه تدوین کتاب این گونه بود. نویسنده عزیز، پیام دریافت شد و تا مغز استخوان من را سوزاند، در حالی که من هنوز در ابتدای راه در حال گیج زدنم! در حال شک و تصمیم گیری و تعویق انداختن و وقت تلف کردن ام، یک آدم هم نسل من و تقریباً هم سن من، آن راه را رفت و عاقبت به خیر شد خدا رحمت کند شهید بلباسی را خدا خانواده و به ویژه بچه های عزیز این شهید عزیز را سلامت و موفق و عاقبت خیر دارد چیزی که این کتاب را برای من بیش از پیش تکان دهنده می کند، این است که این شهید، برای هزار سال پیش نیست، حتی شهید دفاع مقدس هم نیست، شهید امروز است! این آدم در فضایی که من زیسته ام ، زیسته است، فقط انتخاب های متفاوتی داشته، به همین سادگی امیدوارم بتوانم آرزوی محمد بلباسی عزیزم را که در صفحه ۲۹۱ آمده، به چشم ببینم. هرچند به تازگی فهمیده ام که علت اتفاقات اخیر در سوریه، محصول اقدامات ظریف و دولت منفور حسن فریدون در توافق آستانه است که همان موقع به شدت مورد انتقاد سردار سلیمانی قرار گرفت و باعث شد که امروز دستیابی به آخرین آرزوی شهید بلباسی، بعید به نظر برسد. خدایا شر ظریف و امثالهم را ان ء شاالله زودتر از سر این ملت کم کن