بریدههای کتاب ماهان خلیلی ماهان خلیلی دیروز آدم اول آلبر کامو 3.5 4 صفحۀ 31 به راستی باید گفت آنجا که پسر از پدر مسنتر باشد، دیگر نظامی در کار نیست. بلکه هرچه هست بیخردی و آشوب است. 0 6 ماهان خلیلی دیروز آدم اول آلبر کامو 3.5 4 صفحۀ 31 بیست و نه سال. ناگهان فکری به ذهنش رسید که تا ته دلش را لرزاند. خود او چهل سال داشت. مردی که زیر این سنگ دفن شده بود، و پدر او بود، از او جوانتر بوده است. 0 3 ماهان خلیلی 2 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 174 فکر من این است که چون قرار است آدمی با انعامهای من و شما زندگی کند، من باید حداکثر پول ممکن را به او بدم، زیرا حالا که گذران امور کسی به عهده من گذاشته شده، باید زندگی او هرچه بهتر باشد. 0 8 ماهان خلیلی 2 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 168 در واقع جدایی من از کامو تاثیر زیادی بر روی من نگذاشت؛ از آن پس ما همدیگر را خیلی کمتر میدیدم، و در سالهای آخر هر بار که مرا میدید شروع میکرد به داد و بیداد: من فلانکار را کرده بودم، من فلان چیز را نوشته بودم که اورا خوش نیامده بود، و بر اساس اینها با من مشاجره میکرد. هنوز کار به قهر نرسیده بود اما رابطهمان تعریفی هم نداشت.کامو زیاد تغیر کرده بود. در اوایل کار، هنوز نمیدانست نویسنده بزرگی است. آدم شوخی بود و با هم شوخیهای زیادی داشتیم. در مسائل خصوصی بیپروا حرف میزد، من هم همینطور. با هم مقدار زیادی مزخرف میگفتیم و سیمون دوبووار و همسر او وانمود میکردند که از این حرفها ناراحتند. دو سه سالی واقعا رابطه خوبی با هم داشتیم. در مورد مسائل روشنفکری نمیشد با او زیاد دور رفت زیرا زود ترس برش میداشت. 0 6 ماهان خلیلی 3 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 66 هیچکس نمیتواند آزادی را هدف خویش سازد، مگر اینکه آزادی دیگران را نیز به همانگونه هدف خود قرار دهد. 0 7 ماهان خلیلی 3 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 77 پیش از آنکه شما زندگی کنید، زندگی به خودی خود هیچ است؛ اما به عهده شماست که به زندگی معنایی ببخشید. «ارزش» چیزی نیست جز معنایی که شما برای آن بر میگزینید. 0 1 ماهان خلیلی 5 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 31 هنگامی که ما میگوییم بشر در انتخاب خود آزاد است، منظور این است که هر یک از ما، با آزادی، وجود خود را انتخاب میکند. همچنین با این گفته میخواهیم این را نیز بگوییم که فرد بشر با انتخاب خود همه آدمیان را انتخاب میکند. 0 3 ماهان خلیلی 5 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 30 بشر، بیش از هرچیز همان است که طرح شدنش را افکنده است. چیزی است که در تحقق آن کوشیده، نه آنچه خواسته است بشود. 1 3 ماهان خلیلی 5 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 29 بشر هیچ نیست مگر آنچه از خود میسازد. 0 3 ماهان خلیلی 5 روز پیش اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر ژان پل سارتر 4.0 7 صفحۀ 27 وجود مقدم بر ماهیت است، موجودی که پیش از آنکه تعریف آن به وسیله مفهومی ممکن باشد، وجود دارد؛ و این موجود، بشر است یا به تعبیر هایدگر، واقعیت بشری. 0 6 ماهان خلیلی 7 روز پیش دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 75 «من احتیاج به اطاعت دارم. اطاعت و بس. خوردن، خوابیدن، فرمان بردن.» 0 19 ماهان خلیلی 7 روز پیش دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 63 «میان اعضای حزب حتی احساسات هم سفارشی است.» 0 5 ماهان خلیلی 7 روز پیش دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 59 «پسرجان، ماها اگه وارد حزب شدیم واسه این بوده که دیگه مردن از گرسنگی خستهمون کرده بود.» 0 3 ماهان خلیلی 7 روز پیش دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 59 «من اگر وارد حزب شدهام، برای این بوده که همه مردم، منشی و غیرمنشی یک روزی برای خودشان احترامی قائل باشند.» 0 3 ماهان خلیلی 1404/5/26 دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 29 آدمی که میل به زندگی ندارد اگر دیگران بتوانند به کار بکشندش ممکن است به دردی بخورد. 1 26 ماهان خلیلی 1404/5/26 دست های آلوده ژان پل سارتر 3.9 16 صفحۀ 35 یک روشنفکر آنارشیست هرکار پستی را قبول نمیکند. 0 12 ماهان خلیلی 1404/5/21 تهوع ژان پل سارتر 3.8 21 صفحۀ 280 سراسر زندگیم پشت سرم است. تمامش را میبینم، شکلش و حرکتهای کندی که که مرا تا اینجا آوردهاند. مطلب چندانی برای گفتن دربارهاش نیست: آن بازی باختهای است، همین. 0 6 ماهان خلیلی 1404/5/21 تهوع ژان پل سارتر 3.8 21 صفحۀ 280 من هنوز جوانم، هنوز نیرو دارم که از نو شروع کنم. ولی چه چیز را باید از نو شروع کرد؟ 0 4 ماهان خلیلی 1404/5/21 تهوع ژان پل سارتر 3.8 21 صفحۀ 280 من آزادم: دیگر هیچ دلیلی برای زندگی کردن برایم نمانده است. همه دلایلی را که آزمودهام فرو شکستهاند و من نمیتوانم دلایل دیگری تخیل کنم. 0 10 ماهان خلیلی 1404/5/21 تهوع ژان پل سارتر 3.8 21 صفحۀ 247 هر موجودی بدون دلیل زاده میشود، از روی ضعف خودش را امتداد میدهد و به تصادف میمیرد. 0 6