بریدههای کتاب فاطمه صاد فاطمه صاد 2 روز پیش فقط روزهایی که می نویسم: پنج جستار روایی درباره نوشتن و خواندن آرتور کریستال 3.7 53 صفحۀ 68 نوشتن، به مرتب شدن فکرهایم کمک میکند یا احساساتم درباره چیزی را برملا میکند، علتش این است که نوشتن، واقعاً فکر میآفریند یا حداقل ظرفی برای پیدایش آن فراهم میآورد. 0 1 فاطمه صاد 2 روز پیش آن شرلی در گرین گیبلز لوسی مود مونتگمری 4.7 197 صفحۀ 179 نصف لذت چیزها در چشم انتظاری است. شاید خودشان گیرت نیاید، اما هیچ چیز نمیتواند جلوی این را بگیرد که چشم انتظارشان نباشی و با این چشم انتظاری خوش نگذرانی. 0 1 فاطمه صاد 7 روز پیش کیمیاگر پائولو کوئیلو 3.8 241 صفحۀ 156 عشق، پرواز شاهین بر فراز شنهای توست، چون برای او تو دشتی سبز هستی و هرگز بیشکار از نزد تو باز نمیگردد، او صخرههای تو تپههای تو و کوههای تو را میشناسد و تو نسبت به او سخاوتمندی. 0 4 فاطمه صاد 1404/4/8 البته که عصبانی هستم: پنج جستار درباره ی وطن و انزوای خودخواسته دوبراوکا اوگرشیچ 2.9 12 صفحۀ 53 امروزه دیگر لازم نیست دروغ بگویی «تا از وطن خونین دفاع کنی» این روزها از چیزی دفاع میشود که طی ۲۰ سال گذشته به دست آمده: املاک، شغل، بازنشستگی امن، یا خیلی ساده: شرح حالی آبرومند. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/8 البته که عصبانی هستم: پنج جستار درباره ی وطن و انزوای خودخواسته دوبراوکا اوگرشیچ 2.9 12 صفحۀ 27 همه ما هر کسی که هستیم خودمان را در زمانه ای نو مییابیم که در آن شنیده شدن از گوش سپردن، دیده شدن از تماشا کردن و خوانده شدن از خواندن مهمتر است. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/5 ماجرا فقط این نبود: شش جستار درباره ی زندگی در کنار ادبیات و هنر زیدی اسمیت 3.4 16 صفحۀ 86 رویا پابرجا است حتی وقتی واقعیت، خودش را با سماجت به رخ میکشد. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/2 بیگانه آلبر کامو 4.0 282 صفحۀ 101 حتی وقتی در جایگاه متهم هستی باز برایت جالب است دیگران راجع به تو حرف بزنند. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/29 دال دوست داشتن حسین وحدانی 3.8 50 صفحۀ 99 ادم همانی است که هم گریه میکند، هم داد میزند، هم خشمگین میشود، و هم تا اخر عمرش مدیون خودش است، اگر همانجا همان وقت، به همان کس، همان حرفی را که باید بزند، نزند. 0 7 فاطمه صاد 1404/3/22 شبهای روشن فیودور داستایفسکی 4.1 471 صفحۀ 45 اری ناستنکا ادم خود را فریب میدهد و ناخواسته از بیرون یقین میابد عشقی راستین و اصیل روح را میانگیزد و دل را میافروزد، ناخواسته باور میکند که در رویاهای ناملموسش چیزی زنده و ملموس نهفته است. 0 31 فاطمه صاد 1404/3/18 زنی عاشق زیر باران: گزیده شعرها غاده السمان 3.9 1 صفحۀ 37 ای دور، چونان فانوس دریایی، ای نزدیک چونان خالی بر سینهام، ای دور چونان خاطره کودکی، ای نزدیک چونان نفسها و اندیشههایم، دوستت دارم. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 هر دو در نهایت می میرند آدام سیلورا 4.1 297 صفحۀ 62 خداحافظی ممکنترین غیر ممکن است چون هیچ وقت دلت نمیخواهد به زبان بیاوری اش اما احمقانه است که وقتی فرصتش را داری از آن استفاده نکنی. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 فرندز؛ زندگی و خاطرات متیو پری متیو پری 4.2 33 صفحۀ 235 دیگر به سرسری انجام دادن کارها اعتقادی ندارم، سادهترین راه حوصله سربر است و جای زخمها جالباند، راوی داستانی صادقانهاند و مدرکی دال بر جنگهایی که در آن شرکت کردهایم و من به سختی در این جنگ پیروز شدم. حالا بدنم پر از جای زخم است. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 بادام وون پیونگ سون 3.9 297 صفحۀ 43 کتابها مرا با خود به جایی میبردند که هرگز نمیتوانستم بروم، اعترافات افرادی را با من به اشتراک میگذاشتند که من هرگز آنها را ندیده بودم و شاهد زندگی آنها نبودم، احساساتی را که هرگز حس نکرده و حوادثی را که هرگز تجربه نکرده بودم، همه و همه در صفحه کتابها پیدا میشد آنها کاملاً با ماهیت آنچه تلویزیون و سینما نشان میدادند متفاوت بودند. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 تولستوی و مبل بنفش نینا سنکویچ 3.4 130 صفحۀ 97 اگرچه خاطرات نمیتواند غم را از بین ببرد، یا کسی را که از دست رفته بازگرداند، اما به یاد آوردن تضمین میکند که همیشه گذشته را همراه خود داریم. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 به زبان مادری گریه می کنیم فابیو مورابیتو 3.6 18 صفحۀ 148 کسی که میخواند از واقعیت دست میکشد و غرق نوشته میشود او با رخنه در دنیای بسته و محصور روی کاغذ چشم بر جهان بیرونی میبندد. شب بر جان خواننده سایه میاندازد و او هم از همان موجوداتی میشود که نمیتوانند چیزی را ناتمام رها کنند. 0 2 فاطمه صاد 1404/3/18 ارواح ملیت ندارند یوکو تاوادا 3.3 14 صفحۀ 103 تنهایی مادر روح است، وقتی آدم تنهاست بلافاصله مشغول حرف زدن با خودش میشود، شخصیتی را تصور میکند که همیشه حرفش را میشنود احتمالاً این شخصیت همان چیزی است که به آن روح میگویند. 0 3 فاطمه صاد 1404/3/18 لهجهها اهلی نمیشوند خالد مطاوع 4.1 36 صفحۀ 20 کلمهها نامهایی اند که ما بر چیزهایی میگذاریم که بفهمیمشان که به جهانی دیگر پل بزنیم و جهانی دیگر را بفهمیم که بتوانیم جهان درونی خودمان را درک کنیم، کلمه که به میان میآید زیستن در جهان واقعی و وحشتناک و آشفته ممکن میشود. 0 3