بریدههای کتاب فاطمه صاد فاطمه صاد 3 روز پیش منسفیلد پارک جین آستین 3.7 21 صفحۀ 241 اگر قرار باشد یک خصوصیت را در آدمیزاد نام ببریم که واقعاً شگفتانگیزتر از هر خصوصیت دیگری باشد، به نظر من همان حافظه و خاطره است. قدرتها، ضعفها و نابرابریهای حافظه از هر چیز دیگری در ما غیر قابل درکتر است. حافظه گاهی خیلی قدرتمند است، فوری به سراغ آدم میآید، گوش به فرمان است... گاهی گیج و سرگشته، و خیلی ضعیف... در مواقعی هم خودسر و غیر قابل مهار!.. ما آدمها از هر لحاظ معجزه خلقتیم... اما قوه یادآوری و فراموشی، دیگر واقعاً غیر قابل درک است. 0 1 فاطمه صاد 1404/6/18 شاهد خاموش آگاتا کریستی 4.1 1 صفحۀ 297 نصیحت میکنم که هیچ وقت سربازها را به نمایشهای مربوط به جنگ نبرید، دریانوردها را به نمایشهای مربوط به دریا نبرید، اسکاتلندیها را به نمایشهای مربوط به اسکاتلند نبرید، کارآگاهها را به نمایشهایی مربوط به ماجراهای جنایی نبرید، هنرپیشهها را اصلاً به هیچ نمایشی نبرید. که پدر آدم را در میآورند. 0 0 فاطمه صاد 1404/6/18 شاهد خاموش آگاتا کریستی 4.1 1 صفحۀ 294 ولی "فردا" بعضی وقت ها دیر است، آقای پوآرو. 0 0 فاطمه صاد 1404/6/18 قضیه نامههای عاشقانه آگاتا کریستی 4.0 17 صفحۀ 251 مسئله بدبینی نیست. مسئله این است که ازدواج... یعنی ازدواج های معمولی... به عقیده من بزرگترین ریسک زندگی بشر است. 0 1 فاطمه صاد 1404/6/18 ملاقات با مرگ آگاتا کریستی 4.2 7 صفحۀ 37 هیچ نژاد و قوم و ملت و فردی را نمیتوان ازاد تلقی کرد؛ هرچند که بندگی مراتب متفاوتی دارد؛ بعضی ها کمتر در اسارتاند. 0 42 فاطمه صاد 1404/6/13 بلندی های بادگیر امیلی برونته 3.8 180 صفحۀ 308 ما گاهی برای کسانی دلسوزی میکنیم که نه به خودشان رحم میکنند و نه به دیگران. 1 34 فاطمه صاد 1404/5/31 خوراک صدف بیرگیت واندربکه 4.1 3 صفحۀ 24 فکر را نمیشود قدغن کرد چون مطبوعترین راه سپری کردن زمان همین فکر کردن است. 0 4 فاطمه صاد 1404/5/27 کجا ممکن است پیدایش کنم هاروکی موراکامی 3.6 12 صفحۀ 22 اما مرگ همین است[...] دود سیاهی که از دودکش به هوا بلند میشود. 0 1 فاطمه صاد 1404/5/27 تونل ارنستو ساباتو 3.9 68 صفحۀ 75 زندگی یک روند بنا کردن خاطرات آینده است. 0 2 فاطمه صاد 1404/5/27 غرور و تعصب جین آستین 4.1 201 صفحۀ 277 میفهمید چیزی که قبلاً بیصبرانه منتظرش بوده اگر اتفاق بیفتد آن رضایتی را به ارمغان نخواهد آورد که به خود وعده داده بود. 0 1 فاطمه صاد 1404/5/26 درد که کسی را نمی کشد: پنج جستار درباره ی گم شده های خلوت و شلوغی جاناتان فرانزن 3.3 16 صفحۀ 30 هیچ کسی در دنیا نیست که شما ذره ذرهی خود واقعیاش را دوست داشته باشید. همین است که دنیای دوست داشتن نهایتاً دروغی بیش نیست. ولی ممکن است کسی باشد که شما به ذره ذرهی خود واقعیاش عشق بورزید. و همین است که عشق تهدیدی برای هستی نظام مصرفگرایی فناوری محور است. 0 1 فاطمه صاد 1404/5/26 اگر به خودم برگردم: ده جستار درباره پرسه در شهر والریا لوئیسلی 3.5 24 صفحۀ 90 پیوند خاطره با تخیلی که اطرافش ساخته میشود. تا وقتی هنوز فکرشان را میکنیم و درونشان تخیل میکنیم، تا وقتی به یادشان داریم و خودمان را آنجا به یاد داریم، مهمتر از همه تا وقتی تخیلاتمان در آنجا را به یاد داریم، فضاها وجود خواهند داشت. 0 1 فاطمه صاد 1404/5/26 این هم مثالی دیگر: چهار جستار از حقایق زندگی روزمره دیوید فاستر والاس 3.4 37 صفحۀ 79 به هر حال، تفاوتی هست میان درد به منزله یک اتفاق صرفاً عصبی، و رنج واقعی که به نظر میرسد با یک عنصر حسی سر و کار دارد، یعنی آگاهی از درد به مثابه یک چیز ناخوشایند، چیزی که ازش میترسید، خوشتان نمیآید یا میخواهید اجتناب کنید. 0 4 فاطمه صاد 1404/4/26 فقط روزهایی که می نویسم: پنج جستار روایی درباره نوشتن و خواندن آرتور کریستال 3.7 56 صفحۀ 68 نوشتن، به مرتب شدن فکرهایم کمک میکند یا احساساتم درباره چیزی را برملا میکند، علتش این است که نوشتن، واقعاً فکر میآفریند یا حداقل ظرفی برای پیدایش آن فراهم میآورد. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/26 آن شرلی در گرین گیبلز لوسی مود مونتگمری 4.6 251 صفحۀ 179 نصف لذت چیزها در چشم انتظاری است. شاید خودشان گیرت نیاید، اما هیچ چیز نمیتواند جلوی این را بگیرد که چشم انتظارشان نباشی و با این چشم انتظاری خوش نگذرانی. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/20 کیمیاگر پائولو کوئیلو 3.8 268 صفحۀ 156 عشق، پرواز شاهین بر فراز شنهای توست، چون برای او تو دشتی سبز هستی و هرگز بیشکار از نزد تو باز نمیگردد، او صخرههای تو تپههای تو و کوههای تو را میشناسد و تو نسبت به او سخاوتمندی. 0 4 فاطمه صاد 1404/4/8 البته که عصبانی هستم: پنج جستار درباره ی وطن و انزوای خودخواسته دوبراوکا اوگرشیچ 2.9 13 صفحۀ 53 امروزه دیگر لازم نیست دروغ بگویی «تا از وطن خونین دفاع کنی» این روزها از چیزی دفاع میشود که طی ۲۰ سال گذشته به دست آمده: املاک، شغل، بازنشستگی امن، یا خیلی ساده: شرح حالی آبرومند. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/8 البته که عصبانی هستم: پنج جستار درباره ی وطن و انزوای خودخواسته دوبراوکا اوگرشیچ 2.9 13 صفحۀ 27 همه ما هر کسی که هستیم خودمان را در زمانه ای نو مییابیم که در آن شنیده شدن از گوش سپردن، دیده شدن از تماشا کردن و خوانده شدن از خواندن مهمتر است. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/5 ماجرا فقط این نبود: شش جستار درباره ی زندگی در کنار ادبیات و هنر زیدی اسمیت 3.4 17 صفحۀ 86 رویا پابرجا است حتی وقتی واقعیت، خودش را با سماجت به رخ میکشد. 0 1 فاطمه صاد 1404/4/2 بیگانه آلبر کامو 4.0 337 صفحۀ 101 حتی وقتی در جایگاه متهم هستی باز برایت جالب است دیگران راجع به تو حرف بزنند. 0 2