کتاب داستان بریده بریده اثر تازه نشر کتابستان که در مدت کوتاهی به چاپ بیست و یکم رسیده است نوشته نوقلم محققی است به نام حجت الاسلام علیرضا نظری خرم که مورد استقبال اقشار مختلفی، از مخاطبان قرار گرفته است.
این اثر دومین کتاب ایشان است که به شیوه داستان و با زبان محاوره اقدام به بازگو کردن یکی از ثقیل ترین و سرنوشت سازترین بازه های زمانی تاریخِ جهان اسلام پرداخته است. ایشان در نقل قولی به سالها فعالیت در پژوهشگاه دارالحدیث و همکاری در نگارش دهها کتاب حدیثی و همچنین پس از سیزده سال تجربه حضور در پژوهشگاه بنا به دعوت اقدام به نقل مکان به کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی (ره) و همکاری با تنی چند از اساتید و همکاری بر نگارش مجموعه عظیم «موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة»، اشاره می کند. در کتاب موسوعة که فعلا سی جلد آن به چاپ رسیده به گردآوری فضایل، مناقب و تاریخ زندگی امام علی، حضرت فاطمه و امام حسن علیهم السلام پرداخته است. اخیرا نیز کار علمی و پژوهشی مربوط به زندگی امام حسین علیه السلام را که حدود ده جلد می شود، براساس منابع کهن تاریخی و حدیثی در مجموعه فوق الذکر به پایان رسانده اند.
آقای نظری خرم شیوه ورود به بحث خود را به "قصه مستند" تشبیه می کند این شیوه روایت گری که با نگاه به مخاطب محاوره پذیر کنونی انتخاب شده است، قصد آن را دارد تا روایت تاریخی از لحظه خروج امام حسین علیه السلام از مدینه را تا بازگشت اسرا را با ریتمی تند در 237 داستان واره مستقل بیان نماید. ایشان این کار خود را به راننده تاکسی تشبیه می کند که "بعد از سالها رانندگی در شهر به کوچه پس کوچهها و بن بست هایش احاطه پیدا کرده است، درحالی که رئیس اتحادیه تاکسی داران قطعا این اشراف را ندارد، ... آقای نظری خرم می گوید این اقتضای شغلم است که به مطالب کمتر دیده شده و گفته شده دسترسی داشته باشم. ایشان می گوید در آن روزها افسوس میخوردم که چرا مطالب به این خوبی لای کتابها باقی مانده اند. اصلا همین باعث شد بنشینم و این کار را بکنم.
کتاب حاضر کلا شیوه مقتل نگاری های کهن و در لفافه نگاری ها را کنار گذاشته و با لحنی غیر فنی اقدام به بیان مقاطعی از واقعه عظیم عاشورا می پردازد که استخفاف در آن کاملا مشهود است. در جای جای کتاب هم فکت های روایی وجود دارد که قابل نقد است ولی چون بیان نقد و توضیحات اضافه در متن قصه، هدف قصه گو را از حفظ ضرب آهنگ روایت که خواسته اصلی قصه گوست دچار خدشه می نماید از بیان آن مسامحه می کند.
کتاب داستان بریده بریده در 535 صفحه با کتابسازی بسیار زیبا بر بدن شرحه شرحه ابی عبدالله تاخته است و در جای جای داستان بدون در نظر گرفتن جایگاه امامت و رعایت حریم ها و برای حفظ شکل داستان اقدام به تصویرکشیدن صحنه هایی کرده است که از زمان واقعه عاشورا تا کنون تنها در چند ساعت عصر عاشورا قابل ذکر بوده و متولی ذکر مصیبت از انقلاب بیان آن بدون اختیار لطمه ها به خود وارد می ساخته است.
کتاب مذکور که خود را داستانی پژوهشی از حادثه کربلا معرفی می کند باید در دست اهل فن آزموده گردد امید که بعد از مطالعه اثر اقدام به بررسی اثر های متناظر در این امر نمایید.