کتاب های برنده جایزه من بوکر از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸
12 کتاب
جایزهٔ ادبی من بوکر، که با نام سادهتر جایزهٔ بوکر نیز شناخته میشود، یکی از معتبرترین و برجستهترین جوایز ادبی در سطح جهانی است. این جایزه هر ساله به بهترین رمان جدید به زبان انگلیسی که در بریتانیا یا ایرلند منتشر شده باشد، تعلق میگیرد. در ابتدا، تا سال ۲۰۱۴، این جایزه تنها به کتابهای نویسندگانی که شهروند کشورهای مشترکالمنافع (کامنولث) یا جمهوری ایرلند بودند، اهدا میشد. اما از آن پس، تمامی آثار نوشتهشده به زبان انگلیسی، بدون در نظر گرفتن ملیت نویسنده، میتوانند در این رقابت شرکت کنند.
اولین بار در سال ۱۹۶۹ این جایزه به پی اچ نیوبی برای کتاب «چیزی برای پاسخ دادن» اهدا شد، و از آن زمان تاکنون، نویسندگان برجستهای از سراسر دنیا موفق به دریافت این جایزه شدهاند. هرچند در طول این سالها تغییرات زیادی در روند آن به وجود آمده است، اما ارزش و اعتبار این جایزه همچنان در دنیای ادبیات بدون تغییر باقی مانده است.
جایزهٔ بوکر نه تنها شهرت جهانی به نویسنده اهدا میکند، بلکه تأثیر قابل توجهی بر فروش کتابها دارد. برندهٔ این جایزه علاوه بر کسب شهرت، مبلغ ۵۰,۰۰۰ پوند بهعنوان جایزه نقدی دریافت میکند که از سال ۲۰۰۲ با حمایت گروه مَن به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.