شبکه اجتماعی کتاب‌دوستان

بهخوان فضایی برای کتابخوان‌هاست تا همدیگر را پیدا کنند و دربارۀ کتاب‌ها حرف بزنند.

بهخوان
یادداشت‌های پیشنهادی
نجمه صافدل

نجمه صافدل

5 ساعت پیش

"مردم، تنها پس از آنکه از عاقل نبودن زیان ببینند، عاقل می شوند" ص۲۲۳
"آنت" شخصیت اصلی داستان، دختری مستقل و جسور است که سالها پیش مادرش را از دست داده و حالا بعد از مرگ پدر، میبایست خود به تنهایی زندگی و مسیرش را پیش ببرد.
او در نامه های محرمانه ی پدرش،  متوجه میشود که پدرش ازدواجی مخفیانه داشته. و همچنین پی میبرد که خواهری کوچکتر از خود به نام "سیلوی" دارد. بنابراین پس از روزها کلنجار رفتن با خود، پیِ یافتن خواهرش اقدام می کند. آنت و سیلوی همدیگر را مییابند و علی رغم شخصیت های متفاوتی که با هم دارند تصمیم می گیرند در کنار هم و در یک اپارتمان زندگی کنند و ...
و تا پایان جلد چهارم این دو خواهر ماجرا ها از سر میگذرانند، تجربه ها کسب می کنند، غصه ها می بینند، با شکست های عاطفی و شغلی مواجه می شوند و  سفرها می روند و  تا سنِ کهنسالی ،چالش های گوناگون دیگر را از سر می گذرانند...
✍نظر شخصی؛
داستان و موضوع کتاب، خوب و جالب بود اما واقعیتش قلمِ نویسنده بعضی جاهای کتاب و از جمله جلد سوم، سخت فهم میشد خصوصا قسمتهایی که آقای رولان به بالاترین ارتفاعِ ممبر میرفت و نطقِ سیاسی و فلسفی می نمودند🥴. از اون طرف ترجمه ی کتاب هم، چنگی به دل نمی زد و در بعضی قسمتها طوری بود که انگار فقط معنیِ کلمات در کنار هم چیده شده بود بدون اینکه مفهوم اصلی رو منتقل کنند😣.(در کتاب  ژان_کریستف که به قلم همین نویسنده و با ترجمه ی همین مترجم بود، اصلا اوضاع اینطور نبود.و اتفاقا خیلی خوشخوان بود.نمیدونم چرا این کتاب اینجوری شد؟!!😟.
ولی در کل از خواندنش خوشحال و خرسندم🙂 و پیشنهاد می کنم اگر تصمیم بر خواندنش دارید حتما و حتما مثل من با گروه همخوانیش کنید که هم انگیزه ی جلو بردنش باشد و هم برای درک قسمتهای سخت خوان، از همخوانان کمک بگیرید.

محمدرضا امینی

محمدرضا امینی

8 ساعت پیش

سیاه تیغ یه داستان عجیب و حقیقتا برای من جدید بود.
داستانی در انگلستان، جنایی و معمایی و حتی بعضی وقت ها ترسناک!
در ادامه خلاصه ای از داستان رو شرح میدم:
«سیاه‌تیغ» روایت ماجرای پسربچه‌ای یتیم و کنجکاو به نام کریستوفر رووه است که در لندن قرن هفدهم زندگی می‌کند. او شاگرد داروساز و حکیم مهربانی به‌نام استاد بندیکت بلک‌ثورن است، کسی که مغازه‌ای معروف به «سیاه‌تیغ» دارد. کریستوفر در کنار حل رمزها و ساخت معجون‌های جذاب، به‌طور دائم در حال یادگیری اسرار پنهان علم و داروسازی است .

تا وقتی که قتل‌هایی مرموز قاتلان را هدف گرفته‌اند؛ طایفه‌ای سری شروع می‌کند به شکار داروسازها، معتقد به اینکه اعضای «انجمن عطاران» رازی مخفی و خطرناک را نگه داشته‌اند. زمانی‌که استاد بندیکت مورد حمله قرار می‌گیرد، کریستوفر مجبور می‌شود فرار کند و هم‌زمان دو تهدید جدی دارد: قاتلان فرقه‌ای و مرد قدرتمندی به نام لرد ریچارد اشکوم  .

حال کریستوفر باید با استفاده از دانسته‌هایش، معماهای پیچیده را حل کند، رد رازهایی تراژیک را دنبال کند و زنده بماند. این داستان درباره‌ی ماموریتی است برای کشف رازی هولناک که شاید دنیا را زیر و رو کند  .

MBVPDR

MBVPDR

13 ساعت پیش

﴿ در پیچ‌وخم دالان‌های این بازار، هر کالایی قیمتی دارد جز راستی! ﴾

این رمان اجتماعی-انتقادی، تصویری زنده و چندلایه از فضای پیچیدهٔ تجارت و روابط انسانی در بستری ایرانی ارائه می‌دهد.
 عزتی با نثری طنزآمیز و گزنده، مخاطب را به سفری در دل «بازار مکاره‌ای» می‌برد که در آن همه چیز — از عشق تا اعتقادات — قابل معامله است.

چرا این اثر تأثیرگذار است؟
طنز سیاه: پرده‌برداری از مکانیسم‌های فساد در پوشش روابط تجاری
شخصیت‌های ملموس: از دلال پیر گرفته تا تاجر جوانی که آرمان‌هایش را می‌فروشد
زبان اصیل: استفاده هوشمندانه از ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات بازاری  (بستگی به ترجمه دارد اما زبان اصلی واقف بر ابن ماجراست)

۵ نکته کلیدی کمتر گفته شده:
۱. عنوان کتاب اشاره‌ای است به سنت قدیمی «مکاره‌بازی» در بازارهای سنتی
۲. برخی شخصیت‌ها بر اساس چهره‌های واقعی بازار تهران الهام گرفته‌اند
۳. فصل‌ها بر اساس ساعات روز (از صبح تا شب بازار) تنظیم شده‌اند
۴. نویسنده برای تحقیق، ماه‌ها در بازار تهران مشغول گفت‌وگو با بازاریان بوده
۵. پایان‌بندی کتاب به شکلی نمادین، چرخه‌ی فساد را بی‌پایان نشان می‌دهد

در یک نگاه:
این رمان آینه‌ای است که نه فقط بازار، که جامعه‌ای را نشان می‌دهد که در آن همه چیز — حتی ارزش‌ها — به کالا تبدیل شده‌اند.

پ.ن (آیا ارزش خواندن دارد؟):
پاسخ:بله، با شرایط!
برای شما مناسب است اگر: به ادبیات اجتماعی علاقه دارید ، از طنز گزنده لذت می‌برید ، می‌خواهید لایه‌های پنهان روابط اقتصادی را ببینید

شاید نپسندید اگر: دنبال داستان‌های سرگرم‌کننده سبک هستید • از نقدهای اجتماعی مستقیم خوشتان نمی‌آید

نکته خوانش: بهتر است با فاصله خوانده شود تا طعم تلخ‌و‌شیرین طنز اثر بهتر درک شود

امروز جمعه ٢٧ تیر کتاب کودک و خانواده رو تموم کردم.

موضوع کتاب مهارت های ارتباط با کودک در هفت سال اول هست.
و عمده محتوای کتاب در مورد اهمیت سیادت فرزند در هفت سال اول و اینکه چطوری این سیادت رو در فرزندمون ایجاد کنیم صحبت شده است.

کتاب مختصری هست و چندین موضوع کاربردی در ارتباط با تربیت فرزند رو مطرح کرده و با مثال زدن و کمک گرفتن از آیات و روایات سعی داره که مطالب رو برامون جا بندازه.

چند برش از کتاب:
🔹هر قدر در هفت سال اول در ارتباط گیری بدنی(نوازش بچه و در آغوش گرفتن و بوسیدن) با بچه سرمایه گذاری کنید، بعدا تعادل بچه در سنین بلوغ بیشتر است.
🔹آب بازی، خاک بازی، ماسه بازی از بازی هایی ایت که اگر برای بچه فراهم کنید از خیلی از هرزگی ها در سنین بالاتر جلوگیری می شود.
🔹اگر والدین در موقع نصیحت فرزند را تحقیر کنند، در بزرگی منحرف شده و فسق و فجور می کنند.
🔹بچه باید سیادت داشته باشد، جایی برویم که سیادت فرزند حفظ شود، اگر جایی شرایط مناسب برای بچه نبود و اذیت شد، نباید آنجا باشیم، به خاطر بچه نمی رویم، این بچه امانت خداست و باید جایی باشیم که او آرام باشد.

در مجموع کتاب جمع و جور و کاربردی ای است و نکات آموزنده زیاد داره.

فاطمه مجاب

فاطمه مجاب

14 ساعت پیش

۱) کتاب پیشنهاد دوستی برای جمع‌خوانی بود، که اگر نبود بعید بود خودم سراغش بروم. اما حالا خوشحالم که خواندمش.
۲) دختر شخصیت اصلی داستان برایم هم غریب بود هم آشنا. گاهی افکارش انگار افکار من بود و گاهی نمی‌فهمیدمش.
۳) در فصل‌های اول نمی‌توانستم آخرش را پیش‌بینی کنم و مطمئن هم نبودم دلم می‌خواهد چه شود. با این‌حال، سیر تحولی که در داستان اتفاق افتاد را دوست داشتم. پایان هم به نظرم منطقی بود.
۴) اوایل خواندن، حال و هوای «شب‌های روشن» داستایفسکی برایم تداعی می‌شد. به نظرم آمد بیشتر اثر یکی بودن مترجم باشد تا احیانا شباهت موضوع دو کتاب.
۴') خیلی وقت بود ترجمه‌ای از سروش حبیبی نخوانده بودم. آن‌قدر این روزها اکثر ترجمه‌ها شبیه هم‌اند و ساده و سرراست، اولش سخت بود. اما آدم لذت می‌برد از خواندن ترجمه‌هایی که ذهنش را درگیر کشف ترکیب کلمات و عباراتی می‌کند که در فارسی روزمره اینطور استفاده نمی‌شوند.
۵) ویراستاری حداقل در نسخه طاقچه اصلا خوب نبود. اشکالات نگارشی به کنار، چندین جا ترکیب «عنوان کتاب - شماره صفحه» که در نسخه epub جایی ندارد، وسط متن افتاده بود. امیدوارم بررسی و اصلاح کنند!

ساخت کتابخانۀ مجازی

امتیاز دادن به کتاب‌ها

باشگاه کتابخوانی

باشگاه کتابخوانی

بهخوان؛برای نویسندگان

با در دست گرفتن صفحۀ خود می‌توانید بلافاصله از یادداشت‌هایی که روی کتاب‌هایتان نوشته می‌شود، مطلع شوید و با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.

مشاهدۀ بیشتر

بهخوان؛برای ناشران

با در دست گرفتن صفحۀ نشرتان، کتاب‌های در آستانۀ انتشار خود را پیش چشم خوانندگان قرار دهید و اطلاعات کتاب‌های خود را ویرایش کنید.

مشاهدۀ بیشتر

چرا بهخوان؟