معرفی کتاب مثبت: کتاب خاطرات اثر پیج راول مترجم سرور کرمپوردشتی

مثبت: کتاب خاطرات

مثبت: کتاب خاطرات

پیج راول و 1 نفر دیگر
3.8
27 نفر |
15 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

41

خواهم خواند

29

ناشر
فرمهر
شابک
0000000139507
تعداد صفحات
292
تاریخ انتشار
1397/11/17

توضیحات

        این رمان یک داستان واقعی از زندگی «پیج راول» است که با ویروس «اچ . آی . وی» به دنیا می آید و وقتی رازش را با همکلاسی اش در میان می گذارد، بچه های مدرسه «کلارکستاون» ارتباطشان را با او قطع می کنند و مورد آزار قرار می دهند. این رمان یادآوری می کند راهکار عقلانی را به خشنودی لحظه ای، محبت را به ظلم و از همه مهم تر منفی را به مثبت تغییر دهیم.
      

یادداشت‌ها

فهیمه

فهیمه

1400/10/24

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          این کتاب زندگینامه‌ی خودنوشته‌ی یک دختر 19 ساله ست به نام پیج که از بدو تولد مبتلا به اچ آی وی بوده. گرچه اچ آی وی به واسطه‌ی مصرف روزانه‌ی داروهای مختلف و ویزیت‌های منظم حضور پررنگی در داستان دارد، اما این کتاب بیش از آنکه راجع به اچ آی وی یا ایدز باشد، در مورد پدیده‌ی "بولینگ" یا آزار و اذیت در مدارس آمریکاست. 
پیج، تا دوازده سالگی زندگی خوب و آرامی دارد، اما از زمانی که دوستانش در مدرسه‌ی راهنمایی پی به بیماری او می‌برند، همه چیز تغییر می‌کند: آزار و اذیت‌ها، اسم گذاشتن‌ها، دوری کردن‌ها و ... شروع می شود و مهم تر اینکه این وضعیت برای هیچ کس مهم نیست، نه دوستان پیج که مسبب بیشتر اذیت و آزارهایند و نه مسئولین مدرسه. هیچ قانونی هم برای حمایت از پیج وجود ندارد. 
یک سوم ابتدایی کتاب در مورد زندگی پیج و مادرش پیش از فاش شدن ابتلای پیج به اچ آی وی ست و باقی کتاب به اتفاقات پس از آن می‌پردازد. 
در کل موضوع جالب و ترجمه‌ی خوبی دارد و به یک بار خواندنش می‌ارزد.
        

3

محدثه ز

محدثه ز

1404/4/11

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          امتیاز: ۳.۵
"هیچ‌کس نمی‌توانست آن را تغییر بدهد. بهترین دانشمندان روی زمین و بهترین پزشکان دنیا نمی‌توانستند آن را تغییر بدهند. مامانم هم با همه‌ی نگرانی‌ها و عشق زیادش، نمی‌توانست آن را تغییر دهد."

مثبت، زندگی‌نامه پیج راول دختریه که با ویروس اچ‌آی‌وی به‌دنیا اومده و حالا یک سخنور موفق و شخصیتی الهام‌بخش است.
دختری که وقتی دوستانش می‌فهمن اچ‌آی‌وی مثبته طرد میشه و مورد آزاد و اذیت قرار می‌گیره، اما بالاخره بعد از یک دوره سرخوردگی و افسردگی میتونه خودش رو پیدا کنه.
این کتاب رو بهتون توصیه می‌کنم اگه به سرگذشت افراد تاثیرگذار علاقه‌مندید.
و البته به‌نظرم خوندن کتاب برای جوانان و نوجوانان خالی از لطف نباشه چون:
کتاب بهمون نشون میده چطور نوع رفتار ما می‌تونه روی دیگران تاثیر بذاره.
اگه مورد ظلم و آزار قرار گرفتیم چه کنیم.
و به‌زبان خیلی ساده و روان در مورد این ویروس و ایدز توضیح دادند.
امروزه پیج یک مبارز عدم آزاررسانی و یک آموزش‌دهنده‌ی مصمم ایدز/اچ‌آوی‌وی است.
و اکنون دانشجوی بیولوژی مولکولی بال استیت است و بر روی ایدز و داروهای موثر تحقیق می‌کنه.

ترجمه به‌نظرم خوب بود و نثر کتاب بی‌نهایت ساده و بی‌تکلفه. مترجم در مقدمه کتاب توضیح داده که سعی کرده به متن اصلی وفادار بمونه. کتاب روان و ساده‌س و خیلی سریع خونده میشه. به‌شخصه عکس‌هایی که بین کتاب گذاشته شده بود رو خیلی دوست داشتم و باعث می‌شد بیشتر با کتاب و فضای داستان ارتباط برقرار کنم.

چیزی که برام جالب بود این بود که ما همیشه ایدز رو بیماری می‌دونیم که در افراد بد جامعه است، اما می‌تونه گریبان‌گیر یک کودک بی‌گناه قبل از تولد بشه.
و این‌که این بیماری هنوز حتی در آمریکا یک تابو.
این‌که کودکان با محدودیت و حتی بدون محدودیت چقدر توی مدارس (حتی خوب) می‌تونن آسیب ببین بدون این‌که کسی متوجه شه!!
        

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          #یادداشت_کتاب 
#مثبت
کتاب مثبت روایت زندگی دختری با بیماری HIV است. اگر نمی‌دانید فرق HIV با ایدز چیست، در کتاب به زیبایی در خلال روایت شخصی نویسنده، متوجه خواهید شد. اما ماجرای کتاب فقط درباره کودکانی نیست که با این ویروس متولد می‌شوند، بلکه درباره بچه‌هایی است که مورد آزار و اذیت و تمسخر همسالان قرار می‌گیرند و مسیر زندگی‌شان به همین خاطر تغییر می‌کند.

نثر کتاب روان و جذاب است و امید و انگیزه حرکت را به کسانی که به آن نیاز دارند هدیه می‌دهد. اما مخاطب کتاب فقط افرادی با شرایط مشابه نیست. البته بیماران HIV+، افرادی که مورد آزار و تمسخر قرار می‌گیرند (حالا به هر دلیلی مثل نقص جسمی، بیماری، عدم اعتماد به نفس یا هر چیز دیگر) و افرادی که دست به خودکشی زده‌اند قطعا مخاطب اصلی کتاب هستند ولی یک قشر دیگر هم واجب است این کتاب را بخوانند؛ معلمان،مشاوران، والدین و هرکسی که با کودکان و نوجوانان سروکار دارد. این روایت به همه آن‌ها می‌آموزد اگر بچه‌ای به سراغشان آمد و از اذیت دیگران شکایت کرد، سرسری عبور نکنند و بدانند این مساله ممکن است موضوع مرگ و زندگی باشد.

درباره سن مخاطب کتاب، نمی‌توانم عدد مشخصی بگویم. مطالب روایت شده می‌تواند برای نواجوانانی که مشکلات مشابه دارند بسیار راهگشا باشد، اما به دلیل صحبت از تاریخچه ایدز و آمار و ارقام آن در میان همجنسگرایان و همچنین بیان شیوه خودکشی همراه با جزئیات، می‌شود گفت این کتاب مناسب نوجوان نیست مگر موارد خاصی که اولا دو مورد بالا را بدانند و ثانیا فایده خواندن کتاب به دلیل شرایط مشابهی مثل خودکشی و ... برایشان بیشتر از مضراتش باشد.

و یک جمله هم از کتاب بگویم، امیدبخش‌ترین جمله‌ی کتاب برای من در فصل آخر بود، جایی که پیج، راوی داستان، از نوزادی گفت که به تازگی با HIV به دنیا آمده ولی با داروهای جدید درمان شده است...
        

12

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          بر اساس زندگی واقعی دختری که از لحظه‌ی تولدش HIVمثبت‌ه و تیکه‌ی اصلی ماجرا از وقتی شروع می‌شه که بچه‌های مدرسه از وجود ویروس تو بدنش خبردار می‌شن. توصیفات عالی بودن‌. پابه‌پای پیج ناراحت می‌شدم و پر از خشم و پر از میل به پایان.
انقدر جذب سادگی متنش بودم که یک روزه پشت هم بخونمش. و می‌دونی؟ واقعی‌بودن و در حقیقت زندگی‌نامه‌ بودنش، این حقیقت ترسنا‌ک‌و به تصویر می‌کشه که چه دنیا جای ترسناکیه و چه‌قدر باید فهمید و آگاهی‌و بالا برد و چه‌قدر کلمات، می‌تونن زندگی‌ها رو خراب کنن‌
می‌گه اون آخراش:"متوجه‌شدم بیماری‌ام کاری برایم کرده که بلدنبودم برای خودم انجام دهم: راه خروجی به من داده. من را از کوچکی دنیایی که در آن متولد شده‌بودم نجات داده و چیزی بزرگ‌تر را نشانم داده‌بود.بیماری‌ام به من هدف داده‌بود."
یه جای دیگه هم اون آخرا:" آیا اون‌قدر معتقدیم زندگی عادلانه و منصفانه‌ست که می‌تونیم بی‌دلیل مطمئن باشیم که اگر بلایی سر کسی بیاید، همیشه مقصر خودش است؟چیزی به اسم بدشانسی وجود ندارد؟یا شاید هم برعکس است. شاید آن‌قدر از بدشانسی می‌ترسیم که کسانی را که دچارش شده‌اند با بی‌رحمی تنبیه می‌کنیم، مثل یک وسیله‌ی دفاعی تا بدشانسی آن‌ها به ما برخورد نکند."
        

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

2

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          خواندن کتاب را که شروع کردم می‌خواستم به زینب بگویم: بیا کتاب را عوض کنیم. به نظرم زندگی دختری که با ایدز مبارزه می کند سوژه‌ای نبود که خیلی مشتاق باشم درباره اش یک کتاب ۲۵۰ صفحه‌ای بخوانم. اما چیزی که نگذاشت کتاب را کنار بگذارم قلم روان و جذابی بود که از همان اول قلاب می‌انداخت و آدم گیر می‌افتاد.

کم کم قصه زندگی پیچ مرا با خودش درگیر کرد. آن لحظه ای که در مدرسه به بهترین دوستش گفت که به اچ آی وی مبتلاست نگرانش شدم. لحظه ای اولین بدرفتاری ها را می دید برایش غمگین می‌شدم و لحظه‌هایی که از همه طرف مورد هجمه قرار گرفته بود و هیچ حمایتگری نداشت با گریه‌هایش گریه می‌کردم و با خشمش مشت‌هایم از خشم گره می‌شد.

من با پیچ به جاهایی رفتم که فکرش را هم نمی‌کردم. اردوگاه کودکان مبتلا به ایدز، مرکز مخصوص نگهداری از نوجوانان مبتلا به آسیب‌های روانی، جشنواره ملکه زیبایی حتی!

جلوتر که رفتم فهمیدم «ایدز» فقط یک نماد است. ایدز می‌توانست سرطان باشد یا افسردگی یا هر آسیب جسمی و روانی یا مشکلات دیگر. مشکلاتی که می‌ترسیم اگر دیگران آن را بفهمند برایمان چه اتفاقی می‌افتد.

کتاب مثبت به آدم جرئت مواجه شدن با دردهایش را می‌دهد، جرئت بغل کردنشان، جرئت دوست شدن با مشکلاتی که همیشه با هم دعوا داشتیم.
        

3

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

11