معرفی کتاب محاکمه خوک اثر اوسکار کوپ-فان مترجم ابوالفضل الله دادی

محاکمه خوک

محاکمه خوک

اوسکار کوپ-فان و 2 نفر دیگر
3.2
36 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

50

خواهم خواند

25

ناشر
آسیم
شابک
9786004901475
تعداد صفحات
96
تاریخ انتشار
1399/9/19

توضیحات

        اسناد به جا مانده از قرن سیزدهم تا هجدهم میلادی نشان می دهد که در اروپا و خاصه در فرانسه حیوانات نیز دقیقاً مانند انسان ها محاکمه می شدند وحیوانِ متهم با وکیل مدافعش در برابر قاضی و دادستان و اعضای هیئت منصفه و حضار حاضر می شد.داستان محاکمه? خوک از روزی شروع می شود که یک خوک در گشت  و گذار روزانه اش کودکی را به قتل می رساند و از محل جنایت دور می شود. با سر و صدای مادرِ نوزاد، مردان روستا خوک را زیر درختی خوابیده می یابند در حالی که خونِ داغ از دهانش جاری است. قاتل دستگیر و به دست دادگستری سپرده می شود تا دادگاه عدالت را جاری کند. داستان اصلی از همین جا آغاز می شود: خوک چطور باید از خودش دفاع کند؟ رفتار انسان ها در برابر موجودی که زبانِ دفاع از خود ندارد چگونه است؟نویسنده? جوان این رمان با طرح چنین داستان جسورانه ای، نگاهی نمادین و انتقادی دارد به سیستم های قضایی ای که وظیفه شان برقراری عدالت است امّا ظاهراً بویی از آن نبرده اند؛ داستانی که اگرچه ریشه در قرون گذشته دارد امّا هنوز هم برای این روزها تازه است.
      

لیست‌های مرتبط به محاکمه خوک

یادداشت‌ها

          دردناک.
تا اواخر کتاب می‌خواستم یک ستاره بدم، ولی توصیفات بخش پایانی(محاکمه) خیلی تکونم داد. خیلی منو یاد رمان آدم‌خواران ژان تولی می‌ندازه، این‌که درکمال بی‌عدالتی و ظلم دنبال اجرای عدالت بودن.
-گاهی کافی است چیزی را با صدای بسیار بلند بگوییم تا مخاطب آن را بپذیرد. برعکس، اقرار به تردیدها، آن هم وقتی آدم دست به آفرینش می‌زند هرگز برای اوضاع خوب نیست؛ شکافی باز می‌شود و دیگران درباره‌اش قضاوت می‌کنند.
-جان‌های رام و خاموش اغلب حوصله وحشی‌ها را سر می‌برند.
-چهره‌های غم‌زده احترام برمی‌انگیزند.
-همین‌که از بچه‌ها بخواهی نترسند، سازوکار وحشت شروع به کار می‌کند.
-دختر فکر می‌کرد که مرگ فقط در پستوهای تاریک رخ می‌دهد.
-درباره جلاد هم مثل بدکاره‌ها، نمی‌توانیم به همه مردانی نیندیشیم که از زیر دستش گذشته‌اند. و این عدد حیرت‌آور بدگمانی ایجاد می‌کند.
-اگر انسان‌ها نمی‌توانند در پیاده‌رو یکسانی بدون تنه زدن به هم قدم بزنند، چطور خواهند توانست بی اینکه با هم بجنگند کنار هم زندگی کنند؟
        

0

          وقتی «دیگران» کاری انجام دهند که مطابق میل ما نباشد، ما چه خشمگین می‌شویم. وقتی «دیگران» دست از پا خطا کنند، ما چه عصبانی می‌شویم. وقتی «دیگران» اراده‌ای داشته باشند مستقل از ما، ما چه بی‌قرار می‌شویم. وقتی رفتار «دیگران» از خشم و عصبانیت و بی‌قراری ما تأثیر نگیرد، ما قضاوت می‌کنیم و حکم می‌دهیم.
«محاکمه‌ی خوک» بسیار خوش‌خوان است و وقتی نمی‌گیرد. هم پیشینه‌ی تاریخی دارد، هم استعاره‌ای دقیق است از رابطه‌ی حاکم میان ما و دیگری. البته من همه‌چیز را به وادی این «من و ما» می‌کشانم؛ و الا استعاره‌ی اولیه‌اش و شاید تنها منظور نویسنده، ساختاری است که برای ادامه‌ی حیات، نیاز دارد که با تو مثل یک «خوک» برخورد کند. 
یک اتفاق جالبی هم که نمی‌دانم خواسته یا ناخواسته بوده، این است که خوک به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، نوعی از بیگانگی را دارد که در مورسو، شخصیت اصلی «بیگانه»ی کامو می‌بینیم. 
پیشنهاد می‌کنم موقع خواندن، خودکار، مداد یا ماژیک علامت‌زن داشته باشید و خط بکشید و بنویسید. 
        

27

فائزه(:

فائزه(:

1403/10/20

19

          «محاکمه‌ی خوک»، یک رمان تاریخی بر اساس مستندات واقعی‌ست. «اسکار کوپ-فان» در این پنجمین رمان خود، موضوع تاریخی محاکمه کردن حیوانات را که از قرن سیزدهم تا هجدهم در فرانسه و سرتاسر اروپا رواج داشت نقد می‌کند. بسیاری از صحنه‌های کتاب با پشتوانه تحقیقاتی‌ای که انجام داده، نمونه‌های نمایشی‌شده‌ی گزارش‌های واقعی از صحنه‌های دادگاه‌ها هستند.
‌
این متن کوتاه از چهاربخش و یک پایان هولناک تشکیل شده است و با دست‌گیری خوکی با دهانی‌ خون‌چکان که نوزادی را گاز گرفته و کشته‌ست آغاز می‌شود؛ دستگیر و زندانی‌اش می‌کنند و سپس به پای میز محاکمه‌اش می‌کشانند. خوکی که با او همانند یک انسان رفتار می‌کنند، خوکی که شاکی خصوصی دارد.
زیر سؤال بردن امر مهملی مانند محاکمه کردن حیوانات، به نویسنده این امکان را می‌دهد تا مجموعه‌ای از پدیده‌های اجتماعی دیگر، به‌ویژه جدایی چندبُعدی حیوان از انسان را در خردگرایی دکارتی و وارث فلسفی آن یعنی روشنگری، در دوره‌ای که بیشترین تعداد محاکمه‌ی حیوانات انجام شد را تجزیه و تحلیل کند.
با توجه به لال بودن متهم، زبان و گفتار در مرکز تأمل متن در مورد شکاف بین انسان و حیوان قرار گرفته است. «کوپ-فان» به‌ویژه از طریق زبان، با بهره بردن از پیش‌فرض غیرمعمول متن، نگاهی کمیک می‌اندازد به اصرار سیستمی قضایی که قصد بر قابل درک کردن خشونتی بی‌معنا دارد، الزامی که اینجا به‌خصوص در مورد خوک داستان ما ارضانشده باقی می‌ماند. و علاوه بر این، آثار «میشل فوکو» به‌عنوان مرجعی بینامتنی برای رمان، خصوصن در بخش‌های دوم تا چهارم که محاکمه، شکنجه و به دار آویختن متهم صورت می‌پذیرند، بزرگ جلوه می‌کند.
‌
محاکمه‌ی خوک مملو است از قاضی، هیئت منصفه، وکلا، شاهدان و جمعیت مشتاق؛ اینجا شاید جایی باشد که متن «کوپ-فان» به آن مرحله‌ی آخرالزمانی خود می‌رسد و در بخش چهارم کتاب، «شکنجه» است که حالت کمیک داستان، با حضور جلاد و مردمی برای تماشای شکنجه و اعدام خوک جمع شده‌اند، جای خود را به سادیسمی عمومی می‌دهد که بار دیگر آشکارا مضامین فوکویی را آشکار می‌سازد.
        

0