معرفی کتاب مردی که نفسش را کشت اثر صادق هدایت کتابعمومیداستانایران مردی که نفسش را کشت صادق هدایت 3.7 13 نفر | 4 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 18 خواهم خواند 1 ناشر صادق هدایت شابک 9789648648069 تعداد صفحات 32 تاریخ انتشار 1384/5/22 نسخههای دیگر نشر صادق هدایت توضیحات داستان حاضر که به زبان سوم شخص بازگو شده درباره ی معلم جوانی است با نام "میرزا حسین علی" که در پایان داستان، به دلیل نامعلومی، دست به خودکشی می زند. نویسنده از خلال شخصیت "میرزا حسین علی" به پوچی زندگی ایرانی در عصر خود، اشاره می کند. ایران داستان عمومی یادداشتها محبوبترین جدیدترین نرگس عمویی 1403/8/20 "آیا همهی صوفیان همینطور بودهاند و چیزهایی میگفتند که خودشان باور نداشتهاند؟" 0 0 امیررضا سعیدینجات 1403/10/23 بسم الله آیا اگر یک نفر کجراهه را پیمود ما نیز به این بهانه که او به بیراهه رفته باید به همان راه برویم؟ آیا باید انتحار کنیم؟ میدانید، هدایت، آدمی است که جزء را به کل تسری میدهد. یعنی چه؟ یعنی اگر یک کاسب بد دیدم پس همه کاسبها بد هستند! اگر یک زن بد دیدم، همه زنها بد هستند! اگر یک... 1 3 میلاد هادیان 1403/7/14 پیروی از کسانی که فقط حرف میزنند و عمل نمیکنند ما را به پوچی میرساند و چه بسیارند این آدم ها... 0 7 Haniyeh 1404/1/13 "از حاصل عمر چیست در دستم؟ هیچ." داستان درمورد مردی به نام "میرزا حسینعلی"، یک معلم درستکار هست. اون شروع به یادگیری عرفان و حقیقت زندگی میکنه و خودش رو از نیازهای مادی دور میکنه تا به معنویت نزدیک بشه. در این راه از مرشدی به اسم "شیخ ابوالفضل" کمک میگیره و از اون الگو برمیداره اما بعد از مدتی متوجه میشه شیخ ابوالفضل اون کسی که نشون میده نیست. پایان داستان برام شوکه کننده بود. فکر میکنم به دو صورت میشه تعبیرش کرد: - رسیدن به پوچی زندگی - چشیدن لذت زندگی و نداشتن هدف دیگری برای زندگی این دومین داستانی بود که از صادق هدایت خوندم. من با عقیده صادق هدایت درباره حقیقت موافق نیستم. صرفا به دلیل اشتباه یک مرید حقیقت، حقیقت لکهدار نمیشه. حالا کاری با اینکه حقیقت مورد قبول هست یا نه ندارم. اما به هر حال، رفتار انسانها نمیتونه حقیقت رو سیاه کنه و باعث پس زده شدنش بشه. یک مسئله دیگه هم میتونه این باشه که مرشدی که انتخاب میکنیم، برای ما از جایگاه بالایی برخورداره و ازش توقع اشتباه نداریم. حالا اگر اشتباه مرشد بزرگ باشه میتونه باورهای ما رو زیر و رو کنه. اما فکر کنم صادق هدایت همون مفهوم قبلی رو میخواست برسونه نه این. بنظرم درباره اینجور مسائل، نظرات میتونه متفاوت باشه. 0 0