معرفی کتاب One by One اثر روث ور

One by One

One by One

3.7
19 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

47

خواهم خواند

33

شابک
9781501188817
تعداد صفحات
385
تاریخ انتشار
1400/6/26

توضیحات

        در یک استراحتگاه اسکی در «سنت آنتوان»، برف بی وقفه در حال باریدن است و سهامداران و مدیران شرکت «اسنوپ»، یک اپلیکیشن موسیقی جدید و موفق، گرد هم آمده اند تا در جلسه ای سرنوشت ساز در مورد آینده ی شرکت تصمیم گیری کنند. این قرارداد احتمالی ممکن است همه ی آن ها را میلیونر کند، یا این که برخی از آن ها به نابودی بکشاند. زمان به سرعت می گذرد و به خاطر اختلاف نظرهای مهمی که به وجود آمده، تنش لحظه به لحظه افزایش می یابد. وقتی سقوط بهمن، ارتباط استراحتگاه با دنیای بیرون را قطع می کند و یکی از حاضرین در جلسه ناپدید می شود، سوالی در ذهن سایرین شکل می گیرد: آیا کسی در بین آن ها برای به دست آوردن چیزی که می خواهد، مرتکب قتل شده است؟
      

یادداشت‌ها

نگار

نگار

1402/9/15

        (حاوی اسپویلر) قطعا کتابی بود که ارزش حداقل یک بار خوندن رو داشته باشه. نفس گیر بود و تا آخرش نمیشد زمین گذاشتش. اما یک‌سری ایراداتی داشت که خیلی روی اعصاب و روان شخص من میرفت. =))) اولیش این بود که پلات داستان خیلی خیلی راحت قابل حدس بود؛ یعنی توی همون حدس های اولیه میشد حدس زد که قاتل کیه. ولی بنظر من یکی از بزرگترین ایرادات کتاب این بود که دید پلیس رو به عنوان شخصی در نظر گرفته بود که "حقیقت" ماجرا رو میدونه. پلیسی که اونجا حضور نداشته و آخرین شخصی که در صحنه کنار جسد لیز پیدا کرده ارینه، قاعدتا ارین رو توی صدر لیست مظنونینش میزاره. بنظر من حتی اگر نمیخواست به این مسئله بپردازه که ارین مظنون شده  و صحنه دادگاه و بازجویی پلیس براش بنویسه حداقل باید یه اشاره کوچیکی میزد به این که  پلیس ارین رو یکی از مظنونین قرار داده ولو اینکه رفع اتهام شده. حتی با توجه به شواهد خیلی خیلی منطقیه که ارین قاتل باشه؛ ارین staff key داشته و میتونسته به همه اتاقا وارد بشه، ارین به آشپزخونه و غذایی که همه مهمونا میخوردن دسترسی داشته، ارین حتی میتونسته کلید دنی رو بدزده برای این که وانمود کنه قاتل یکی از همون مهموناست و مهم تر از همه این که ارین رسما کسی بود که برای الیوت اون قهوه رو درست کرد. و به قول تافر چقدر ممکنه یکی توی دوتا حادثه بهمن گیر کنه و جون سالم به در ببره؟ جدای از همه اینا ارین آخرین کسی بوده که با لیز بوده و کنار جسد اون پیدا شده-لیزی که کل گروه معتقدن خیلی آرومه و آزارش به هیچکس نمیرسه و انقدر از قاتل نبودش مطمئنن که امکان نداره بتونه یه قاتل بالقوه باشه و انقد بهش توجه نمیشه که مدام در پس زمینه محو میشه-حداقل یکی از افراد اون گروه باید به ارین مشکوک میشدن. من نوعی به عنوان خواننده کتاب قطعا متوجهم که ارین قاتل نیست ولی نویسنده ضعیف عمل کرده و به دید پلیس نسبت به کل قضیه نگاه نکرده. یکی دیگه از ایراد های خیلی بولد و واضحش این بود که بک استوری ای برای یکی از شخصیت های اصلی یا همون ارین تولید کرد که به هیچ دردی نمیخورد و کاملا قابل چشم پوشی بود. سرجمع میشه گفت کتاب خوبی برای یک بار خوندن و لذت بردن بود، هرچند که نویسنده پایانش رو کاملا با آب بندی جمع کرده بود. =)))
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

2

Sheida Hanafi

Sheida Hanafi

23 ساعت پیش

          
«یک به یک» (One by One) از روث ور یکی از اون تریلرهای بسته (closed-circle mystery) کلاسیکه که به سبک آگاتا کریستی ادای احترام می‌کنه — مخصوصاً به ده سرخ‌پوست (یا و سپس هیچ‌کس باقی نماند). ولی روث ور اونو با رنگ و بوی مدرن، تکنولوژی، و پیچش‌های تازه‌ای بازسازی کرده که نفس‌گیرش می‌کنه.


خلاصه داستان:

یک شرکت استارت‌آپی موفق در حوزه موسیقی به نام Snoop که کاربرانش می‌تونن موسیقی‌ای که افراد معروف گوش می‌دن رو در لحظه بشنون، تصمیم می‌گیره برای جلسه‌ی مهم کاری، تیم مدیریتی‌اش رو به یک کلبه‌ی لوکس اسکی در آلپ ببره.

اما همه‌چیز از کنترل خارج می‌شه وقتی یکی از اعضای تیم ناپدید می‌شه.
و بعد... بهمن میاد. ارتباط قطع می‌شه. راه فرار نیست. و افراد یکی‌یکی می‌میرن...

موشکافی و تحلیل:

۱. فضای بسته = کابوس واقعی

روث ور با استفاده از فضاسازی دقیق، سرمای وحشی و سفیدی فلج‌کننده‌ی برف، محیطی می‌سازه که در اون طبیعت و انسان هر دو مرگبارن.

این کلبه‌ی لوکس حالا شبیه یه تابوت زیبا شده که هیچ‌کس ازش نمی‌تونه فرار کنه.


۲. راوی‌های دوگانه:

داستان با دو صدا روایت می‌شه:

ارین: دختر آرام و محتاطی که خدمتکار کلبه است و خودش گذشته‌ای پنهان داره.

لیزی: یکی از کارکنان شرکت Snoop، که تحت فشار روانی زیادیه و کاملاً نامطمئن به نظر می‌رسه.


این دو راوی نه‌تنها دو زاویه دید مختلف می‌دن، بلکه شک و ظن همیشگی ایجاد می‌کنن:
کدومشون رو باید باور کنیم؟

۳. دنیای سرمایه‌داری و طمع

شرکت Snoop در آستانه‌ی یک فروش بزرگه، و اعضا بر سر تصمیم‌گیری درباره فروش یا نگه داشتن شرکت، درگیرند.

اختلافات قدیمی، حسادت‌ها، خیانت‌ها، و طمع بالا می‌گیره.

پول = مرگ. تصمیمات مالی تبدیل می‌شن به انگیزه‌های قتل.


۴. فرمی که داستان رو هیجان‌انگیزتر می‌کنه

روث ور از فصل‌های کوتاه، روایت متقاطع و افشاگری‌های تدریجی استفاده می‌کنه تا خواننده هیچ‌وقت احساس امنیت نکنه.

مثل یه لیفت اسکی که هر لحظه ممکنه سقوط کنه.


۵. شخصیت قاتل

تا آخر کتاب، شک‌هات بین چند نفر دست‌به‌دست می‌شه. قاتل واقعی منطقی، باهوش و دقیق عمل می‌کنه، اما وقتی نقاب می‌افته... واقعاً ترسناکه چون دلایلش کاملاً انسانی‌ان.

برای چه کسانی جذابه؟

اگه از کتاب‌هایی مثل سپس هیچ‌کس باقی نماند، خانه‌ای در انتهای خیابان یا بازی های خطرناک گروهی لذت می‌بری.

اگه عاشق فضای بسته + راز قتل + گذشته‌های تاریک + تکنولوژی مدرن هستی، این کتاب مثل سورتمه‌ای‌ست که مستقیم به دل وحشت می‌ره.
        

4

          نقد کتاب "یک به یک" از روث ور

رمان "یک به یک" از روث ور، داستانی معمایی-جنایی است که با فضایی رازآلود تلاش دارد خواننده را به دل ماجرایی پرتنش بکشاند. با این حال، یکی از نکات برجسته‌ای که از همان ابتدا به چشم می‌آید، شباهت زیاد طرح داستان به رمان "و سپس هیچ‌کدام باقی نماندند" از آگاتا کریستی است. فضای بسته، حذف تدریجی شخصیت‌ها و حس تعلیق، همه یادآور شاهکار کریستی هستند و این موضوع ممکن است برای خوانندگانی که به آثار کلاسیک جنایی علاقه دارند، تازگی خاصی نداشته باشد.

یکی از نقاط ضعف این کتاب، شروع کند و خسته‌کننده‌ی آن است. روند داستان تا حدود صفحه ۲۴۰ پیشرفت چشمگیری ندارد و برخلاف یک اثر جنایی که باید پر از هیجان و تعلیق باشد، این بخش‌ها انگیزه زیادی برای ادامه خواندن ایجاد نمی‌کنند. شاید اگر داستان از زاویه دید شخصیت‌های بیشتری روایت می‌شد، تنوع دیدگاه‌ها باعث افزایش جذابیت و ایجاد تعلیق بیشتری می‌گردید. محدود بودن روایت به دیدگاه‌های خاص، باعث شده برخی شخصیت‌ها سطحی و ساده به نظر برسند.

در میان شخصیت‌ها، ارین یکی از جذاب‌ترین کاراکترهای داستان است. پرداخت ذهنی این شخصیت، افکار و استدلال‌هایش به خوبی شکل گرفته‌اند و همین موضوع باعث می‌شود که خواننده ارتباط بیشتری با او برقرار کند. اما یکی از ضعف‌های مهم داستان این است که هویت قاتل زودتر از حد انتظار آشکار می‌شود. از آن نقطه به بعد، تمرکز روایت بیشتر روی تلاش شخصیت اصلی برای زنده ماندن قرار می‌گیرد که این بخش در برخی قسمت‌ها طولانی و تا حدی تکراری به نظر می‌رسد.

با این حال، یکی از نکات مثبت کتاب پرداخت منطقی دیدگاه‌های شخصیت‌ها است. تنوع شغلی و پیش‌زمینه‌های متفاوت آن‌ها باعث می‌شود واکنش‌هایشان به اتفاقات، باورپذیر و منطقی جلوه کند. این موضوع به واقعی‌تر شدن فضای داستان کمک کرده است. اما توصیفات بیش از حد در بخش‌هایی از کتاب، به‌ویژه برای یک رمان جنایی، تا حدی از ریتم ماجرا می‌کاهد و ممکن است خواننده را خسته کند.

در مجموع، "یک به یک" اگرچه در بخش پایانی به هیجان و تعلیق بیشتری می‌رسد، اما روند کند ابتدایی، شباهت زیاد به آثار کلاسیک و افشای زودهنگام قاتل، از نقاط ضعف آن هستند. این کتاب شاید برای خوانندگانی که به روایت‌های آرام و شخصیت‌محور علاقه دارند، جذاب باشد، اما برای طرفداران داستان‌های جنایی پرکشش و غیرقابل‌پیش‌بینی، انتخاب کاملی محسوب نمی‌شود. روث ور با این اثر هم نتوانسته خود را به عنوان نویسنده‌ای برجسته در ژانر جنایی تثبیت کند.
        

0