معرفی کتاب آخرین اغواگری زمین اثر مارینا تسوتایوا مترجم الهام شوشتری زاده

با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
آخرین اغواگری زمین مجموعهای است از هفت جستار مارینا تسوِتایوا. تسوتایوا را از چهار شاعر بزرگ روسیهی قرن بیستم میدانند اما نثر درخشان او هم بینظیر است. همان نثری که جستاری مثل «شاعر و زمانه» را آفریده که شاهرخ مسکوب آن را چنین توصیف میکند: «مدتها بود که جستاری به این زیبایی نخوانده بودم؛ زیبا، عمیق و ساده مثل شعری دلپذیر.» نوشتههای مارینا تسوتایوا دربارهی شعر هم بزرگداشت شعرند و هم دفاعیهای برای آن. او در ستایش شعر مینویسد. مینویسد تا شعر را برای آنهایی که به شعر بدگماناند توضیح دهد، تا شعر را از سوءاستفاده در امان نگه دارد و به بهتانها پاسخ دهد، تا یادآوری کند که داوری دربارهی شعر کار هر کسی نیست. او استعدادی ویژه برای تحلیل موشکافانهی چیزهای خرد و کوچک دارد؛ چیزهایی که اهمیتشان از اهمیتِ ایدههای سترگی که رکن و اساس بسیاری از جستارهایش را میسازند کمتر نیست. تسوتایوا هم در ترسیم چشماندازی کلی زبردست است و هم در موشکافی جزئیات. با این حال، نوشتههای منثورش عمدتاً چیزی میان این دو هستند: کلنجار رفتن با مفاهیمی مثل شاعر، نبوغ، زمانه و ضمیر انسانی، و بیرون کشیدنِ معنا از دلِ آنها یا معنابخشی به آنها.
لیستهای مرتبط به آخرین اغواگری زمین
یادداشتها