معرفی کتاب یک عمر کار: درباره مادر شدن اثر ریچل کاسک مترجم طهورا آیتی

یک عمر کار: درباره مادر شدن

یک عمر کار: درباره مادر شدن

ریچل کاسک و 1 نفر دیگر
4.3
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

17

ناشر
بیدگل
شابک
9786223131707
تعداد صفحات
235
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

         یک عمر کار روایتی است بی‌پرده از عجایب و غرایب مادر شدن که در آن ریچل کاسک با صداقتی نفس‌گیر، طنزی ظریف و زبانی روشن و گیرا از مواجهۀ شخصی‌اش با تجربۀ مادری می‌گوید. کاسک، که با رمان‌هایش جوایز بسیاری کسب کرده، در خاطراتش از زایمان و اولین ماه‌های پس از آن، دقت و هوشیاری گزارش‌نویسی را با تخیل و حساسیت رمان‌نویسی درهم می‌آمیزد و جنبه‌هایی از تجربۀ مادری را به تصویر می‌کشد که اغلب کمتر از آنها می‌گوییم و می‌شنویم. با انتشار کتاب در سال 2001، نگاه تازه و صادقانۀ نویسنده به این تجربۀ آشنا زمینه‌ساز بحث‌های بسیاری در میان خوانندگان و منتقدان شد. اما کتاب کاسک، فارغ از تحسین‌ها و انتقادات بسیاری که برانگیخته، شرح مواجهه‌ای شخصی است که پیامدهای اجتماعی گسترده‌ای دارد، مواجهه با یکی از عمیق‌ترین تحولات زندگی ما که درکمان را از جهان، از دیگران و البته از خودمان زیرورو می‌کند.
احساس می‌کنم دارم از مسیر درست زندگی‌ام منحرف می‌شوم، انگار در مسیری جلو می‌روم که اصلاً نمی‌شود آن را پیمود، انگار سوار قطاری شده‌ام و می‌توانم از پنجره جاده‌ای را ببینم که همواره در آن بوده‌ام و قطارم چند صباحی در امتدادش پیش رفته، اما بعد سرعت گرفته و دائماً به شرق یا غرب، به‌طرف چشم‌انداز تپه‌های ناآشنا پیچیده و هر چه را که پشت سرش بوده به حال خود رها کرده تا نابود شود.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به یک عمر کار: درباره مادر شدن

یادداشت‌ها

          بی‌ارزش ❌❌❌❌❌❌
اگر می‌خواین درباره مادری بدونین و خودتون مادر نیستین به اولین مادر نزدیکتون مراجعه کنید و ازش بخواین براتون از همه ابعاد مادری و احساساتی که یادشه یا در حال تجربه‌اس بگه. به نظرم فرقی هم نمی‌کنه اون مادر یه تازه‌مادر باشه یا یه مادربزرگ. درهرحال کلی حرف و تجربه واقعی بدون بازی با کلمات بی‌ربط و بیخودی گنده دارن تا براتون تعریف کنن.

مادر بودن سخته؟ خیلی خیلی خیلی خیلی و میلیاردها بار خیلی. از اون لحظه که نطفه درون بدن زن بسته میشه سخته تا آخرش و شاید حتی بعد فوت مادر. چه بسیار مادرها که بعد از مرگ هم نگران فرزند می‌مونن و این رو به گواه خواب‌ها و رویاهای صادقه یا وصیت‌نامه‌های برجامونده از اونها می‌شنویم و می‌یینیم.

اما آیا باید از این مقوله سخت چیزی دهشتناک بسازیم؟ هرگز.
لزومی نداره بارداری و بچه‌داری رو با زندان، کار اجباری، دیکتاتوری، کمونیسم، اسرار مگوی انجمن‌‌های سری و حتی فمینیسم (در معنای منفی اون) عجین کنیم تا بخوایم بگیم چه اتفاق خاص و متفاوتیه.
ای کاش همه آدم‌ها، اعم از زن و مرد، عوام و مسئول، مذهبی و غیرمذهبی، سنتی و متجدد مادرها رو به حال خودشون بذارن و به خاطر تقابل با همدیگه انقدر برای دخترها و زن‌ها (که بالقوه مادرهای آینده هستن) خط مشی و باید و نباید ترسیم نکنن.

به خود خدای خالق انسان قسم که هر زنی بای‌دیفالت و طبق فطرتش می‌دونه یا می‌فهمه مادری با همه ویژگی‌هاش چیه و باید براش چه‌کار کرد.

اگر هم تمایل دارید کتابی بخونید تا سردربیارید این کتاب پر از حس منفی، سرگشتگی و بیچارگی شخص نویسنده، خودخواهی‌هاش و مادی‌گرایی بیش از حدش و تبختر غیرقابل تحملش رو نخونید.
اگر این متن نه تنها دلتون رو نزد بلکه کنجکاوتون کرد بخونیدش، عواقبش و وقت و هزینه تلف‌شده‌اش پای خودتون.

        

14