معرفی کتاب این طور نیست بابا؟ (گفتارهای پدرانهٔ امام موسی صدر با فرزندانش) اثر امام موسی صدر

این طور نیست بابا؟ (گفتارهای پدرانهٔ امام موسی صدر با فرزندانش)

این طور نیست بابا؟ (گفتارهای پدرانهٔ امام موسی صدر با فرزندانش)

4.4

_

کتاب این طور نیست بابا؟ (گفتارهای پدرانهٔ امام موسی صدر با فرزندانش)، نویسنده امام موسی صدر.

لیست‌های مرتبط به این طور نیست بابا؟ (گفتارهای پدرانهٔ امام موسی صدر با فرزندانش)

«این طور نیست بابا؟»
خیلی جمله‌ی شکوهمندیه! راستش، من اسیر همین یه جمله شدم که رفتم سراغ کتاب. چقدر صمیمیت، تواضع، دلسوزی، ادبِ گفتگو توش نهفته!*

اینطور که در معرفی کتاب گفته شده، این جمله از تکیه کلام‌های امام موسی صدر در گفتگوهای خانوادگیش بوده. در بازه‌ای که تعدادی از فرزندان ایشون در فرانسه تحصیل می‌کرده‌ن، این گفتگوهای پدر فرزندی با پیام‌های صوتی (نوار کاست) ادامه داشته. و از این بین، چندنوار پیاده شده و تبدیل به این کتاب شده:

۱- «مقام پیامبری را ارزان به او نداده‌اند»
     ‌جلسه‌ی خانوادگی در شب ۲۷ رجب؛ گفتاری درمورد حقیقت بعثت، اِسراء (سفر از مکه به مسجد الاقصی) و معراج (سفر به عالم معنا)
۲- «به خدای حق ایمان می‌آوریم»
     در ادامه‌ی گفتار قبل، به اولین سخنرانی علنی پیامبر (ص)، «قولوا لا اله الا الله تفلحوا» و انواع «اله‌»ها و بت‌ها پرداخته شده
۳- «امروز جنگ در جنوب لبنان تمام شد»
     اشاره به عوامل شروع، ادامه و پایان جنگ جنوب و مسئله‌ی فردای جنگ
۴- «خدا انسان را در زندگی آزاد گذاشته»
     دیدار با فرزندان در فرانسه؛ زاویه نگاهی نو به این گزاره که جامعه به «کارشناس متدین» نیاز داره
     (مطالب این بخش به صورت ویژه‌تری جذاب و قابل استفاده‌س)
۵- «ای انسان تمام آنچه در آفرینش است عرصۀ جولان توست»
     نشست خانوادگی دیگه‌ای در فرانسه؛ اشاره به جایگاه ویژه‌ی بشر در خلقت و در نتیجه مسئولیت اجتماعی‌ای که داره
۶- «ماه رمضان است بیایید کمی صحبت کنیم»
     بهره‌هایی که باید از روزه و ماه رمضان به عنوان یک دوره‌ی تربیتی برداشت
۷- «نماز مالیات نیست که انسان به خدا می‌پردازد»
     برشمردن آثار نماز بر زندگی انسان
     (این بخش علاوه بر محتوای نویی که داره، فضای معنوی خاصی هم داره)
ضمیمه‌ی هر بخش، چند دقیقه از اون نواره که با کیوآرکد قابل دسترسیه.
در آخر کتاب، فهرست‌واره‌ای از اقدامات امام موسی صدر در ۵۰ سال اول زندگی‌شون (ولادت تا ربوده شدن) اومده.

چند نکته درمورد کتاب
✓ لحن سخنرانی و سیر چینش مطالب ساده و همه‌فهمه.
✓ سخنان ایشون عامیانه هست؛ ولی عوامانه نیست! یعنی در عین سادگی، عمیق و برآمده از دانش دینیه. (در پرسش و پاسخ‌های بخش اول و دوم میشه این مطلب رو دید)
✓ در موارد متعددی می‌بینیم سیر بحث، قرآنیه یا بعضی مثال‌ها و تعبیرهای قرآنی اومده اما اشاره‌ای به آیه‌ش نشده. که نشان میده گوینده (تعمداً یا ارتکازاً) به تکرار ترجمه‌ی آیات اصرار نداره و مطالب رو فرآوری شده تحویل مخاطب میده.
✓ «دین برای تنظیم و بهبود زندگی دنیا آمده» این گزاره در کتاب پررنگه. تا جایی که فلسفه‌ی تشریع (قرار دادن حلال و حرام) و مواردی مثل نماز، روزه، شب قدر و زکات فطریه هم ناظر به همین گزاره تحلیل میشه. و تحلیل‌های قابل تأملّی هم هست.
× ویراستاری کتاب می‌تونست بهتر باشه.

ــــــــــــ
* برای نمونه این چند دقیقه رو بشنوید: