معرفی کتاب The hobbit or there and back again اثر جی. آر. آر. تالکین

4.3

ناشر
جنگل
1397/2/5

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

کتاب هابیت یا آن جا و بازگشت دوباره، رمانی هیجان انگیز و فوق العاده محبوب نوشته ی جی. آر. آر. تالکین است که در سال 1937 به چاپ رسید.بیلبو بگینز، هابیتی است که زندگی راحت و بی چالشی را سپری می کند و به ندرت از محل زندگی اش دور می شود. اما زمانی که جادوگری به نام گاندولف و کوتوله های همراه او به در خانه اش می آیند تا بیلبو را برای رفتن به سفری ماجراجویانه راضی کنند، زندگی راحت و بی دغدغه ی این هابیت به حاشیه رانده می شود. گاندولف و همراهانش قصد دارند تا گنج بزرگی را به دست آورند که اژدهایی بزرگ و بسیار خطرناک از آن محافظت می کند. بیلبو با اکراه با آن ها همراه می شود اما هیچ نمی داند که در این سفر با حلقه ای جادویی و موجودی ترسناک به نام گالوم مواجه خواهد شد.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

پست‌های مرتبط به The hobbit or there and back again

"هابیت" شرح ماجراجویی های هابیت جوانی است به نام بیلبو بگینز که با گندالف و دورف ها راهی تنها کوه می شود و در راه، حلقه قدرت سائورون را به دست می آورد و از این جهت مقدمه ارباب حلقه ها محسوب می شود. هابیت عموماً به عنوان داستان کودکان شناخته می شود و واقعا لحن و کلماتش تفاوت چشم گیری با ارباب حلقه ها و سیلماریلیون دارد. همین مسئله هم باعث شده بود که در دوازده، سیزده سالگی هابیت را بیشتر از ارباب حلقه ها دوست داشته باشم (الان البته نظرم تغییر کرده و سیلماریلیون را بیشتر از تمامی کتاب های تالکین دوست دارم).
مشهور است تالکین، که استاد دانشگاه بوده، روزی موقع تصحیح اوراق دانشجویان، بالای یکی از برگه های سفید می نویسد: داخل سوراخی توی زمین یک هابیت زندگی می کرد. و بعد همین یک خط را تبدیل می کند به یک کتاب. البته تالکین دو سه سال روی نوشتن هابیت کار کرده و از زمانی هم که درفت اولیه را برای دوستش سی. اس. لوییس فرستاده، تا زمان چاپ هابیت، سه چهار سال فاصله هست، یعنی تبدیل یک خط به یک کتاب چندان هم کار ساده ای نیست. به علاوه تالکین موقع نوشتن هابیت قصدی برای نگارش ارباب حلقه ها نداشته و وقتی چنین تصمیمی می گیرد، تغییرات کوچکی در چاپ های بعدی هابیت می دهد.

پ.ن.: اینکه تالکین می تواند از دل ایده اش برای سیلماریلیون هم دنیا بیرون بکشد، هم زبان، هم اسطوره، هم افسانه، هم تاریخ و هم کتاب کودک، به شدت تحسین برانگیز است و من دقیقاً برای همین دوستش دارم.

داستان این کتاب واقعا از یک سوراخ هابیتی شروع نشد  با جمله ی اول توی برگه ی امتحانی یکی از شاگرد های تالکین که استاد اکسفورد بود شروع شد ... در داخل سوراخی در زمین هابیتی زندگی میکند
...

هابیت داستان رفتن به آنجا و بازگشت دوباره است اما این صرفا خلاصه ماجراست ... در این کتاب بیلبو بگینز از تونل غیر محقر و مجللش به ماجراجویی برای پس گرفتن گنج ها از اژدهایی میره و ماجرایی رو آغاز میکنه که فکرشرو هم نمیکرده .
......

از نظر من این کتاب برای همه نیست و حتی برای کسانی که دنبال خوندن ارباب حلقه ها هستند واجبش نمیدونم اما اگه دنبال یک کتاب خیلی ریلکس و دوست داشتنی هستید که برای گرم کردن قلبتون بخونید این کتابیه که برای شماست از اون سمت هم باید در نظر گرفته بشه که این کتاب کودکه و روند تندی نداره و از اون سمت میتونید بدون خوندنش سراغ ارباب حلقه ها برید اما دلایل دیگه ای هم برای خوندنش وجود داره ... شما رو با سرزمین میانه بیشتر اشنا میکنه و انتقال تون به ارباب حلقه ها رو اسون تر میکنه و باعث میشه بیشتر تاثیر تاریکی در ارباب حلقه ها رو حس کنید.سرجمع بدون شک هابیت کتاب ارزشمندیه و ما توی همخوانی از خوندنش بسیار لذت بردیم اما این غیر قابل انکاره که به دلیل کتاب کودک بودنش بعضی از گره ها خیلی سریع و اسون حل شدند . به طور خلاصه اذیت کننده ترین چیزی که از نظر من داخل هابیت دیده میشه اینه که مدام به ما حسی داده میشه که وعده ی مبارزه و اتفاق خیلی خاصی میده اما در نهایت ما گرسنه میمونیم و مجبوریم خودمون رو با خوردن فینگر فود قانع کنیم.