معرفی کتاب خاطرات احمد احمد اثر محسن کاظمی

خاطرات احمد احمد

خاطرات احمد احمد

4.3
70 نفر |
32 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

137

خواهم خواند

62

شابک
9789644714238
تعداد صفحات
480
تاریخ انتشار
1398/12/14

توضیحات

کتاب خاطرات احمد احمد، گردآورنده محسن کاظمی.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به خاطرات احمد احمد

یادداشت‌ها

          به نام خدا
۱
خاطرات احمد احمد گردآوری محسن‌خان کاظمی است که پیشتر در مرور بر کتاب خاطرات عزت شاهی گفتمتان هر کتابی از محسن کاظمی، یک اتفاق در حوزه نشر است؛ پس خواندنی و خریدنی است.
۲
برخی کتاب‌ها به گونه‌ای است که می‌شود با نوشتن شرح صحنه و دکوپاژ در حاشیه‌شان، گرفت دست و رفت جلوی دوربین و گفت اَکشِن! دراماتیک‌سَرخودند؛ و این از آن‌هاست.
۳
کتاب احمد احمد، خاطرات یک مبارز با نظام پهلوی است و رنج و گنجی که برد و به‌دست آورد؛ این کتاب دست‌مایه ساخت یک سریال پرمخاطب دهه‌فجری تلویزیون هم شد. اما مهم‌تر از همه این کتاب پاسخی بود به یک پرسش مزمن با جوابی به‌ظاهر معلوم: چرا برخی مبارزین زیر شکنجه اعتراف می‌کردند؟ خائن بودند یا ضعیف
و کتاب می‌گوید خیلی وقت‌ها هیچ‌کدام
۴
مبارزین توافق کرده بودند برای همدیگر ضربدر سلامت بزنند؛ در کیوسک تلفن، روی دیوار یک خانه در یک‌جای مشخص یا هرمکانی که آن ضربدر سلامت می‌گفت مبارز، هنوز آزاد است و ساواک بازداشتش نکرده. و اگر روزی این ضربدر نمی‌خورد، یاران فرصت داشتند هرچه سریع‌تر خانه‌های تیمی را پاکسازی کنند. چیزی شبیه گلدن‌تایم در درمان حمله قلبی یا سکته مغزی. مبارز گرفتارشده، ساعاتی بعد، وقتی به تخمین خودش خیالش راحت می‌شد که حتما یاران غیاب ضربدر را دیده و خانه‌ها را تخلیه کردند زیر فشار شکنجه به ظاهر وا می‌داد تا هم رنج کمتری بکشد هم همکاری کرده باشد.
بعدها که ساواک این را فهمید، شدیدترین شکنجه را در همان ۴ یا ۸ ساعت اول روانه تن مبارز بازداشت‌شده می‌کرد؛ برای بازکردن قفل زبان و لبش پیش از آن‌که غیاب ضربدر را یارانش ببینند.
۵
خواندن این کتاب را به همه فارسی‌زبانان بالای هیجده‌سال توصیه می‌کنم. همه....
        

19

11

        کتاب تاریخی خوش خوانی بود .توضیحات خوبی در مورد گروه حجتیه،حزب ملل،منافقین و کمونیست ها و شیوه زندگی آنها داده شد بود.نکته جالب برایم پاورقی کتاب بود که سرگذشت آدم هایی بود که همه با مبارزه شروع کردند اما عاقبت های متفاوتی داشتند و برخی مصداق بارز خسرالدنیا و الآخره بودند که خیلی متاسف و متاثر شدم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

17

عین راء

عین راء

1402/11/11

          راستش تا اواسط کتاب، کتاب عزت شاهی را سودمندتر می دانستم و حس می کردم چیزی به دانسته هایم اضافه نشده است. اما اواسط کتاب ناگهان ورق برگشت. به جرئت می گویم نفسم تا آخر کتاب به خاطر ماجرای همسر احمد احمد در سینه حبس شده بود که چه می شود؟! حالم گاهی خراب می شد و گاهی اشک گوشه ی چشمانم حلقه می زد. 

ماجرای منافقین، قصه پر غصه احمد احمد است و تراژدی. با اینکه کم کتاب راجع بهشان نخوانده بودم ولی این کتاب عجیب بود برایم. 

اواخر کتاب، نحوه حضور مردم در وسط انقلاب و پس زده شدن خطوط و تشکیلات را به تصویر کشیده است. این تصویر هم بار اول است برایم ملموس می شود. تا قبل از این، تصویری از حضور مردم ورای تشکیلات نداشتم. گرچه که الان و در اوضاع فعلی اربعین و مناسبت های دیگر دقت بکنیم این ماجرا را به خوبی می توانیم ببینیم ولی با خواندن این کتاب بود که من فهمیدم می شود مردم وسط باشند و از درون بجوشند، بدون تعهدات سازمانی و ارگانی و تشکیلاتی. من ضد تشکیلات نیستم! کار باید تشکیلاتی باشد قطعا! ولی این سنخ از حضور مردم را بار اول است که ملموس می فهمم.

در کل کتاب فوق العاده جذابی بود برای من و فوق العاده استفاده کردم. به گمانم به درد آشنایی با فضای قبل از انقلاب هم می خورد و زحماتی که کشیده شده است. 

خواندنش را به همگان می توان توصیه کرد.
        

2