بامداد خمار

بامداد خمار

بامداد خمار

3.6
140 نفر |
43 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

353

خواهم خواند

56

بامداد خمار یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های معاصر ایران است و به همین دلیل از ادبیات عامه‌پسند می‌باشد. این رمان با بحث‌های داغ و نقدهای بسیار روبه‌رو شد. از معروف‌ترین موافقان این رمان می‌توان به نجف دریابندری اشاره کرد که مطلبی در دفاع از بامداد خمار نوشت. مطلب با واکنش تند هوشنگ گلشیری در رد نظر نجف دریابندری و بی‌مایه خواندن رمان در ماهنامه آدینه پاسخ داده شد.برخی دیگر از موافقان بامداد خمار، آن را برای مقولهٔ روابط میان زنان و مردان جوان مفید دانسته یا درس عبرتی دانستند برای جوانان بی‌تجربه. مخالفان، آن را دفاع از اصالت و شرافت طبقات بالادست جامعه و تحقیر فرودستان دانستند. به گزارش گروه هنر و فرهنگ مشرق نیوز، این رمان از سال ۱۳۷۴ تا خرداد سال ۱۳۹۷ خورشیدی، ۵۸ بار تجدید چاپ شده‌است. این کتاب مخاطان جوان را به خود جلب کرده‌است و با وجود قطور بودن شامل ۴۰۰ صفحه، مورد توجه خوانندگان قرار گرفته‌است. بر اساس گزارش‌ها، قرار است از روی این رمان یک سریال برای نمایش در شبکه خانگی تهیه شود.

لیست‌های مرتبط به بامداد خمار

یادداشت‌های مرتبط به بامداد خمار

            خاطرم هست که بچه بودم که این کتاب چاپ شد. در آستانه آغاز نوجوانی. جز کتب ممنوعه بود :) نمی دونم چرا ! یعنی الان که می خونم نمی فهمم چرا! البته شاید برای فضای فکری اون موقع زیادی جسورانه بوده. نمی دونم. ولی به نظرم برای جوان و نوجوان آن زمان خوندش مفید تر از نخوندنش بوده :)
بگذریم شاید برای نوجوان 15-18 سال امروزی هم خوب باشه. حتی بزرگتر ، البته به ظرطی که خودش به این حد درک نرسیده باشه.در کل ارزش خوندن داره. با بخشی که در اواخر کتاب محبوبه پیش پدرش می ره واقعا گریه کردم. و خوب خیلی چنین حرکتی از من عجیبه :)
به نظرم نویسنده محترم یکم زیادی ملاطفت خرج محبوبه کرده و در انتها تاجایی که بشه با حقایق زندگی قابل قبولش کرد در انتها زندگی خوبی رو برای محبوبه رقم زده. در حالی که واقعیت معمولا خیلی تلخ تره و آدمهای کمی به خوشبختی و خوش سرنوشتی محبوبه هستند که بعد چنین اشتباهی ، اینقدر خوشبخت بشن. هرچند که خوشخبتی اش تمام وکمال نبود ولی بهتر از این هم واقعا دیگه خیلی سعادت می خواد! شاید هم خوشبختی محبوبه به این واقعیت اشاره داره که اون دختری ثروتمند ، زیبا ، و از خانواده ای سرشناس بود که تمام گذشته و اشتباهاتش رو می پوشوند. در هر حال کتابیه که به نظرم بهتره جوانها در آغاز جوانی بخونند. ساده و فارغ از پیچیدگی های نوشتاریه 
 ، عامه رو جذب می کنه (که به نظرم برای چنین محتوایی از قضا یک ویژگی بسیار مثبته) ولی از نظر محتوا خوبه. شاید یه ذره بار نصیحتی اواخرش باشه ولی در کل اثرگذار هست ، مخصوصا برای دختر ها در سنین نوجوانی و آغاز جوانی که درگیر التهابات عاشقانه می شن.
خیلی خوب و با انتقال کامل احساسات تونشته نتایج *اختلاف فرهنگی* رو نشون بده. تاکید می کنم *اختلاف فرهنگی* و نه *برتری فرهنگی* . به تمایز این دو خیلی قائلم.
به هر حال با زیادی خوشبخت شدن محبوبه در انتهای داستان یکم مشکل داشتم. از بار تاثیرگذاری کتاب یکم کم کرد .
هرچند که اغلب موقع انجام چنین اشتباهاتی همون استدلال سودابه رو می کنند و می گویند :
 ولی مورد من فرق می کند، عمه جان.نه من دختر پانزده ساله هستم،  نه او ....

امیدوارم از خواندنش لذت ببرید.