در رویای بابل

در رویای بابل

در رویای بابل

ریچارد براتیگن و 1 نفر دیگر
3.7
35 نفر |
12 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

49

خواهم خواند

21

ناشر
چشمه
شابک
9789643623876
تعداد صفحات
238
تاریخ انتشار
1399/10/14

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        
در رویای بابل از موفق ترین و ماندگارترین آثار ریچارد براتیگان، نویسنده نوآور آمریکایی، است. رمانی در نهایت جذابیت، که حاصل تجربیات اعجاب انگیز نویسنده در عرصه خلاقیت ادبی است. این اثر همتا و حتی فراتر از صید قزل آلا در آمریکا است که سنت شکنی ادبی را در آمیزه ای از ژانرهای سنتی (داستان کارآگاهی و رمان علمی ـ تخیلی) به نمایش می گذارد: براتیگان در بهترین براتیگان بازی اش.

      

لیست‌های مرتبط به در رویای بابل

خواب گرانبانوی دریاچهقاتل در باران

داستان‌های معمایی_جنایی(پلیسی_کارآگاهی) مدرن

28 کتاب

این لیست خلاصه‌ای از مصاحبه مسعود بربر و محمد قائم‌خانی با موضوع ادبیات معمایی مدرن است مسعود بربر تاریخچه مختصر ادبیات معمایی را اینچنین می‌گوید: از اوایل قرن نوزدهم هافمن و ادگار آلن‌پو آغازگر داستان معمایی به معنای امروزی بودند و بعدا کانن دویل با خلق شرلوک هولمز و آگاتا کریستی با خلق پوآرو و مارپل ادامه دهنده این مسیر بودند. این داستان‌‌ها که امروزه مخاطبان داستان می‌توانند اشکالات منطقی‌شان را به راحتی متوجه شوند، در آن زمان اینقدر اهمیت معمایی نداشته و بیشتر جنبه سرگرمی داشتند‌. اما با مدرن شدن داستان، توجه داستان به درون آدمی بیشتر شد. در داستان‌های معمایی کلاسیک شخصیت پردازی به اندازه جذاب کردن کارآگاه بوده نه بیشتر. همین عامل باعث پس زده شدن و به حاشیه رفتن ادبیات معمایی شد و همه نسبت به این ژانر نگاه عامه پسند بودن داشتند. این اتفاق باعث توجه نویسندگان ادبیات معمایی به شخصیت شد. شخصیت را بر سر بزنگا‌ه‌ها قرار داده و موقعیت وجودی انسان در هستی را در قالب اثر معمایی جنایی مورد توجه قرار دادند. اینجا است که ژانر نووار به وجود آمد. سپس مسعود بربر به معرفی چند کتاب معمایی و چند نویسنده معمایی‌نویس می‌پردازد: نویسنده‌ها: ریمون چندلر پاتریشیا های_اسمیت هنینگ مانکل پاتریک مودیانو کتاب‌ها: معمای آقای ریپلی فیل در تاریکی سین مثل سودابه فراموش نکن که خواهی مرد بیمار خاموش(یا نقاش سکوت) لینک مصاحبه محمد قائم خانی با مسعود بربر: https://www.aparat.com/v/ljnze پ.ن: چهار اثر ایرانی دیگر به عنوان پک معمایی شهرستان ادب را مسعود بربر معرفی کرد. یکی از دوستان مورد اعتمادم در حیطه داستان، کتاب روز داوری‌اش را خواند و گفت کتاب خوبی نیست. اما ریگ جن را مطالعه کردم و متوجه شدم کتاب خوبی است. اگر نسبت به دو اثر دیگر کنجکاو هستید و نمی‌خواهید کل این مصاحبه را ببینید آن دو کتاب این‌هایند: محرمانه میلان متولد زمستان بعد از مطالعه در مورد اینکه در این لیست بگذارمشان یا نه تصمیم می‌گیرم پ.ن۲: امیدوارم خودم با مطالعه بیشتر آثار معمایی به زودی چند کتاب به این لیست اضافه کنم‌.(اگر اضافه شوند از کتاب‌های هفده به بعد کتاب‌هایی‌اند که خودم اضافه کردم و شانزده کتاب اول بر اساس معرفی مسعود بربر است.)

74

یادداشت‌ها

          تنها کتابی بود که بعد چند ماه دوری از کتاب‌خوانی به واسطه‌ی شیفت‌های سنگین و تغییر سبک‌زندگی که هنوز باهاش اخت نگرفته‌م، تونست سفت و سخت پای خودش نگه‌ام داره.

نثر روان، طنزآلود، کمدی سیاه آمریکایی که همه‌جوره پذیرایش هستم. داستان نا-کارآگاه خصوصی‌ای که در علاقه‌ش، اگر بگویم ناموفق بهش ارفاق کرده‌ام؛ افتضاحه ولی حاضر نیست ازش دست بکشه. عمده‌ی در آرمان‌شهری که برای خودش ساخته (بابل) به سر می‌بره و در موقعیت‌های مختلف گسترشش می‌ده و می‌سازدش. بابل؛ شهری که آقای کارد کارآگاه خصوصی فوقالعاده موفق و مشهور و گرانیه و زن زیبایی هم در کنار خودش داره! 
و واقعیتی که تماماً با این تصویری که روزبه‌روز بیشتر تقویت می‌شه، در تضاده.
با تمام قرص‌وقوله‌هایی که داره پرونده‌ای پیدا می‌کنه و جذابیت داستان از همون فصل‌های ابتدایی در دست پیشروی کارد در این پرونده‌ست.
شاید پایانش یه‌جورایی ناامیدم کرد. ولی بعد که بیشتر گذاشتم خیس‌ بخوره تو ذهنم، دیدم که نه؛ پایان درخوری بود! با ین داستان و بخت این کاراکتر و طنز تاریکش، واقع‌بینانه‌ترین پایان می‌بود. حتی قبول دارم که غافل‌گیرکننده بود.

جناب براتیگان؛ زین پس به آثار دیگر شما نیز نگاه خریدارانه خواهم داشت!
        

0